Zeg Tom? Zijn Al Die Etnische Spanningen Nog Steeds Minder Belangrijk Dan De Russen?

, , Comments Off on Zeg Tom? Zijn Al Die Etnische Spanningen Nog Steeds Minder Belangrijk Dan De Russen?

Tijdens de Tweede Kamer Verkiezingen van 2017 kwam de NCTV (Nationaal Coordinator Terrorisme en Veiligheid) met een “vertrouwelijk” rapport waarin allerlei dingen stonden die mogelijk “gevaar” voor Nederland zouden opleveren. De aandachtspunten waren: terrorisme (duh red.), etnische spanningen tussen bevolkingsgroepen en zogenaamde “statelijke actoren” (de Russen red.) die onze democratie wel even zouden hacken. En dan zouden we, dankzij nepnieuws, massaal op de verkeerde partijen stemmen. Op het moment dat het “rapport” uit kwam, was “Russians meddling in elections” een hot topic in de USA dus het NRC dook daar lekker in en het regende vervolgens columns over hoe gevaarlijk de Russen wel niet zijn voor onze democratische processen en instituten.

Achteraf bleek dat Mike Flynn niet alleen dubieuze contacten had met de Russen, maar ook met Turken, meer precies een Nederlands-Turks bedrijf. Mike Flynn kreeg een grote bak geld van dat bedrijf om te regelen dat Gulen in de US gekidnapt zou worden en dan uitgeleverd zou worden aan Turkije. En nee, het is niet problematisch als een Nederlands-Turks bedrijf geld betaald aan buitenlandse prominenten om iemand te laten kidnappen. Dat vormt geen gevaar voor onze democratische processen en instituten.

Achteraf blijkt tevens dat de Russen geen ene ruk om onze verkiezingen geven.

Alle propaganda van het NRC ten spijt, blijken de “etnische spanningen” voort te duren en toe te nemen.

Leest u even mee?

NRC: ‘Zolang Turkije onrustig is, zijn Nederland en Rotterdam dat ook’.

De titel is bijzonder onheilspellend, want Erdogan kan (vrij makkelijk) tot 2029 aan de macht blijven of zoiets.

Turkey 020

“De zomervakantie staat voor de deur en talloze Turkse Rotterdammers durven niet met vakantie naar Turkije te gaan”, zegt Sven de Langen, CDA-fractievoorzitter in de Rotterdamse gemeenteraad. „Ze zijn bang dat ze daar worden vastgehouden.” De Langen trekt zich al langere tijd het lot van Turkse stadsgenoten aan. „Het lijkt nu rustig, na de rellen bij het Turkse consulaat in maart, maar dat is schijn. De [regeringspartij] AKP heeft nog steeds kliklijsten. En Turkse Nederlanders voelen zich totaal niet vrij om te zeggen wat ze denken en zich te gedragen op een manier die normaal is in dit land. Ze vrezen dat ze erbij gelapt worden door andere Turkse Nederlanders. En ze zijn bang voor repercussies voor familie in Turkije.”

Jeetje, dat klinkt niet best.

De dreiging is reëel. Dertien Turkse Nederlanders hebben bij de Nederlandse ambassade in Ankara bijstand gevraagd, omdat ze Turkije niet mogen verlaten, zegt een woordvoerder van Buitenlandse zaken. Hij gaat ervan uit dat nog meer mensen vast zitten, die zich mogelijk uit angst voor repercussies niet hebben gemeld. Goed geïnformeerde bronnen in Nederland denken dat tientallen Turkse Nederlanders in Turkije vast zitten.

Zou vastzitten in Turkije net zo leuk zijn als vast zitten in Libya?

Volgens De Langen werkt de Nederlandse én Rotterdamse aanpak van deëscalatie niet. De bemoeienis vanuit Turkije met de Turks-Nederlandse gemeenschap is diplomatiek niet in te dammen, zegt hij. Ook minister Asscher ziet dat de spanningen niet echt afnemen. „Er zijn misschien minder excessen, de spanningen zijn er nog”, zegt hij via een woordvoerder. „Ambtenaren van het ministerie zijn steeds in gesprek met sleutelfiguren in de Turks-Nederlandse gemeenschap om te voorkomen dat gebeurtenissen in Turkije hier weer gevolgen zullen hebben.”

In gesprek... maar de spanningen houden dus aan?

De Nederlandse aanpak van de spanningen haalt niets uit, volgens De Langen en Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf. Zij dringen gezamenlijk al maanden aan bij de gemeente op een gerichte aanpak van de conflicten. „Ik vind het onaanvaardbaar dat Nederlandse inwoners zich niet vrij voelen te doen wat ze willen in dit land, omdat ze repercussies vrezen uit een ander land. En dat geldt dus zelfs voor politieagenten en politici, zoals CDA-gemeenteraadslid Turan Yazir die zijn functie tijdelijk moest neerleggen. Dat tast onze rechtstaat en onze democratie aan. Dit is de grens.”

Ho, wacht even?!!?

Maar het NRC en Tom Meeus hadden ons juist uitgelegd dat de Russen een gevaar vormden voor onze democratie??!

En nu lijkt het er weer op dat die “etnische spanningen” een veel groter probleem vormen.

De journalisten en columnisten van het NRC kunnen dat echter niet schrijven.

Dat past namelijk niet binnen het propaganda-offensief van NRC Media Holding B.V. wat “diversiteit vieren” heet.

Het past gewoon niet binnen het ideologische framework.

In dit artikel wordt het wel genoemd, maar alleen door mensen en organisaties in een interview.

Dan is het niet veel meer dan een mening.

En dus hoeven Tom Meeus en het NRC geen standpunt in te nemen omtrent wat nu wel en niet een gevaar vormt voor de Nederlandse samenleving en onze democratie.

Dat is een prima oplossing, want dan kan het Russen slash Putin bashen gewoon gestaag doorgaan.

(Anders heeft Eva Cukier niks te doen red.)

En diversiteit?

Dat moet je – zoals je kunt lezen – vooral blijven vieren.

Celebrate Diversity

Onze Broodje Döner Boycot gaat door.

Turkije is geen democratie. Mensenrechten worden op grote schaal geschonden al jarenlang. Turkije heeft zowel Duitsland als Nederland uitgemaakt voor Nazi’s, Fascisten en noem het allemaal maar op. Dit is ontoelaatbaar. SlimK1nd is solidair met alle onschuldige mensen die onterecht, onder erbarmelijke omstandigheden vastzitten in Turkije. Daarom eten wij geen Broodje Döner meer tot al deze mensen vrij zijn, de toetreding van Turkije tot de EU is geweigerd en Erdogan is afgezet.

U kunt ons sponsoren. Klik op de “doneren” button onderin.

Share