Yasmina Aboutaleb Gaat Met Een “Kaffir”

, , Comments Off on Yasmina Aboutaleb Gaat Met Een “Kaffir”

Yasmina Aboutaleb is terug!

En het is weer een hartverscheurend verhaal over “gemengde stellen”.

NRC: Dit is waar gemengde stellen mee kampen.

Bij hem thuis afspreken is onmogelijk. En bij haar ook. Als ze elkaar willen zien, treffen ze elkaar in het huis van een vriendin die in de weekenden altijd weg is. Ze gaan niet tegelijk ergens naar binnen en in het openbaar zullen ze nooit laten merken dat ze een relatie hebben. Niemand mag ervan weten. Haar ouders zullen haar vriend nooit accepteren, omdat hij geen hindoe is. Dit is ook in de 21ste eeuw in Nederland realiteit voor sommige stellen met een gemengde afkomst. Ouders accepteren niet dat hun zoon of dochter een relatie heeft met iemand met een andere achtergrond. Waarom is dat? En waar krijgen gemengde stellen mee te maken en wat kunnen ze doen?

Jeetje. Wat een drama.

Identity politics blijkt in de praktijk dus de nodige problemen met zich mee te brengen.

Wie had dat nou gedacht?

Daar praten wetenschappers en deskundigen maandag in Amsterdam over tijdens een congres dat in het teken staat van Loving Day, de dag waarop wereldwijd gemengde relaties worden gevierd. Vijftig jaar geleden werd op 12 juni in de Verenigde Staten het verbod op rassenvermenging, en dus het gemengd huwelijk, afgeschaft. In Nederland wordt LovingDay.nl nu voor de vijfde keer gehouden. Een van de oprichters is Annemiek Beck. Ze is trainer en coach en begeleidt gemengde stellen. Bovendien is ze ervaringsdeskundige; ze is twintig jaar getrouwd met een Marokkaanse man. Beck vertelt dat ouders wereldwijd het nu eenmaal het prettigst vinden als hun kind trouwt met iemand met dezelfde achtergrond of uit dezelfde gemeenschap. „En dat is altijd zo geweest.”

Het congres heet echt Loving Day?

Dat klinkt een beetje als een aflevering van the Care Bears.

The Care Bears

En een trainer slash coach die gemengde stellen begeleidt?

euro-down-the-drain

Als je relatie een trainer slash coach nodig heeft vanwege de etniciteit van je partner, of vanwege jouw etniciteit?

Misschien is het dan tijd voor een andere relatie.

Nod Yes Icon

Welke etnische groepen kampen zoal met deze problemen?

Vaak bepaalt migratie welke gemengde relaties ontstaan. „Toen Italiaanse en Griekse arbeiders naar Nederland kwamen, waren relaties met hen een taboe. Nu begint niemand daar meer over. Ook de combinatie protestant en katholiek is in Nederland meestal geen probleem meer.”

Niet de Grieken en Italianen dus.
En katholieken en protestanten kunnen samen door dezelfde deur.
Mooi.

Relaties van Nederlanders met Surinamers, die begin jaren ’30 nog onderwerp van discussie waren in de Tweede Kamer vanwege hun romances met witte Nederlandse vrouwen, worden steeds meer geaccepteerd, vertelt Betty de Hart, hoogleraar migratierecht aan de Universiteit van Amsterdam. Surinamers trouwen verreweg het vaakst buiten de eigen groep.

Niet de Surinamers.
Wie dan wel?

Tegen één categorie zijn de bezwaren onverminderd groot: moslims. „Het is de ultieme taboerelatie”, zegt Beck. Veel ouders zijn bang dat ze hun kind kwijtraken. Dat hun kind zich moet bekeren, een hoofddoek moet gaan dragen, dat hun dochter achter het aanrecht belandt of dat het kleinkind wordt ontvoerd.”

Nee toch?

De rest van het “artikel” is vooral oeverloos gelul over de vele problemen die “gemengde stellen” en hun families zoal meemaken.

Waarom kan Yasmina Aboutaleb dit zoveel schelen?

Nou, zij heeft ook een gemengde relatie.

Met een “koufar”, zo lees ik.

En volgens mij is dat niet goed gespeld, maar op Marokko.nl laat spelling meestal veel te wensen over.

Marokko.nl: Burgemeester Aboutaleb beide dochters zn met kafirs (niet-moslims) vandoor gegaan.

De “commentaren” zijn niet best. Je kunt online nog veel meer abuse lezen.

Ik weet niet zeker of ze “de dochter van” is, maar ik gok van wel.

Hoe denk ik hierover?

NO sign

Nee. Het lijkt mij geen goed idee als mijn dochter een relatie begint met iemand die gelooft in een niet bestaand onzichtbaar en onmeetbaar wezen in een onzichtbare en onmeetbare hemel die bepaalt hoe mijn dochter zich kleedt, eet en wast. Ik vind alle religie totale en absolute waazin. Mensen die “geloven” in niet bestaande dingen lijden aan waanbeelden. Ze hebben allemaal een vorm van therapie en/of verpleging nodig. Having said that… De Islam is verreweg de meest waardeloze religie die er bestaat.

Een relatie met een Moslim is sowieso een absolute ramp.

CTRL-ESC

 

Het lijkt mij trouwens absoluut waardeloos om tijdens Ramadan op LovingDay.nl met uitgehongerde Moslims met een lage bloedsuikerspiegels te moeten debatteren.

Als dat maar niet uit de hand loopt.

Ramadan-Bombathon-2017-19

 

Share