Work Out, Tune In!

, , Comments Off on Work Out, Tune In!

De titel had moeten zijn: Drop out Work out, Tune In!

(Je kunt alleen geen strikeout in je titels gebruiken red.)

We gaan verder met SlimK1nd Lifestyle, towards a more healthy and wholesome you!

Ik heb dinsdag een rustdag moeten nemen. Ik had weer eens last van mijn darmen. Die vinden mijn sit ups nog steeds helemaal niet leuk.

Gisteren ben ik er weer vol tegenaan gegaan.

‘s Morgens: 1200 krachtoefeningengeen sit ups, maar wel 500 onderlijf oefeningen. Daarna 15 minuten cardio op die fiets op verschillende standen.

‘s Middags: 400 krachtoefeningen. Daarna 25 minuten cardio op die fiets.

‘s Avonds: Een vol half uur op die fiets (en ik had langer door kunnen gaan).

Het is nu 06:02 des morgens en ik heb er nu zo’n 800 krachtoefeningen op zitten, waarvan 300 onderlijf oefeningen. Ik doe die oefeningen zo uit mijn bed! Ik ga zitten in hurkzit en ga meteen aan de slag met die kettle bell. Na een oefening of 300-400 ga ik dan douchen. Daarna doe ik nog eens 100 oefeningen. Dan wat sap en water en koffie. Dan begin ik aan het onderlijf 300-400 stuks. Dan de yoghurt.

De rest van de krachtoefeningen doe ik tussen werk door. Op die manier blijf je warm en limber. Het voornemen is om minstens 1000 krachtoefeningen per dag te doen, het liefst meer.

Vanmiddag eet ik dan soep en misschien meer sap en yoghurt. Vanavond eten we spaghetti bolognese, die ik ‘s middags al maak, zodat de saus kan trekken.

Zowel vanmiddag als vanavond wil ik 30 minuten op die fiets zitten.

Als die kleine straks begint met douchen en aankleden (dat duurt geruime tijd) klim ik op die fiets voor mijn morning routine.

De vreselijke spierpijnen zijn wel voorbij.

Ik heb er iedere dag meer zin in.

Het is best lastig om ‘s morgens in het pikkedonker, in de kou, in de doodse stilte zo’n workout af te werken.

Ik ben daarom begonnen met internet radio te luisteren via de Google Home Mini.

Er is een app die TuneIn heet. De app bevat vrijwel alle radiostations uit de USA. Het radio aanbod aldaar is enorm rijk en wijds vertakt. In de USA hebben radiostations altijd een vreemd acroniem als naam: WQBX, KRMD, KSDS etc. Achter dat acronym zit dan de eigenlijke titel: WQXR, 105.9 FM, New York Classical Radio. (Da’s wat ik ‘s morgens graag luister; het is licht en prima om wakker mee te worden). Je word wakker, wandelt de huiskamer in en zegt Hey Google, play WQXR en dan gaat de rest vanzelf. TuneIn is een normale Android app dus vanaf je telefoon kun je stations selecteren en vervolgens naar welke speaker dan ook casten.

Je kunt WQXR ook gewoon online luisteren, via je browser.

(klik op het logo).

wqxr_logo_frequencies

Ik ben tevens zeer gecharmeerd van KSDS San Diego’s Jazz 88.3 FM.

KSDS wordt uitgezonden vanuit San Diego’s City College en dat maakt het extra leuk.

(klik logo)

Jazz88-Logo

Als je van klassiek en jazz houdt is het vrijwel onmogelijk om alles wat goed is te luisteren, laat staan te kopen. Spotify heeft prima jazz playlists en ongetwijfeld hebben iTunes en Google Play dat ook. Het aanbod is echter veel minder dan wat radiostations kunnen bieden. Radio is bovendien gratis en je krijgt er een mooie Amerikaanse stem bij die de nummers aan elkaar praat en je meer informatie verschaft over de muziek.

Overdag in je eentje trainen vergt een hele hoop discipline.

Muziek helpt enorm.

Let op: Als je radio luistert ben je muziek aan het streamen. Als je dat doet via je telefoon zonder wireless? Dan kost dat bakken en bakken met data en dus bakken en bakken met geld. Ik ben zelf nooit echt dol geweest op muziek via een mp3 speler of je telefoon en een koptelefoon. Als je echt lid wordt van zo’n fitness tent dan zul je wel moeten (want de muziek die ze daar draaien is absoluut waardeloos).

Een laatste fijne bijkomstigheid? Kinderen worden heel prettig wakker met klassieke muziek en ‘s avonds worden ze rustig van jazz. Je moet dan wel de juiste muziek kiezen; als je namelijk de verkeerde dingen kiest worden ze juist superdruk en hysterisch. Ik draai vooral laat in de middag en ‘s avonds jazz. Al jaren. Die kleine vindt het nu echt goed en “bestelt” soms zelfs muziek, zo van Kan er wat Chet Baker aan, Papa? of Heb je iets met piano jazz? 

 

Share