What Time Is It?

, , Comments Off on What Time Is It?

Wij gaan verder met SlimK1nd Lifestyle, towards a more healthy and wholesome you!

Ik weet niet hoe je bent met horloges?

Ik ben er niet zo’n fan van.

Ik kreeg als kind, een jaar of 10 oud, mijn eerste horloge. Het was allemaal vrij bijzonder. Je kon ermee douchen. En hij kon wel 30 meter onderwater! (Ik heb dat getest in een zwembad wat slechts 3 meter diep was). Ik droeg het ding dagelijks. Ik kreeg striemen op mijn pols en uiteindelijk hele vervelende uitslag met allemaal enge vlekken. Daarna heb ik eigenlijk nooit meer horloges gedragen. Het was niet alleen de uitslag; ik vind typen met zo’n horloge om helemaal niks. Of dat ding zit te strak (en da’s striemen) of het zit te los (da’s rammelen aan je pols).

Met mobiele telefoons en overal digiborden in bus, metro en tram, is het bovendien niet echt meer nodig om “te weten hoe laat of het is”, want je kunt overal de tijd vinden, of aan iemand vragen.

Een horloge is dan ook een accessoire.

Iets wat je af en toe draagt, bij speciale gelegenheden.

Toen ik vanuit London terug naar Amsterdam verhuisde, zou ik van mijn werkgever een mooi horloge krijgen. Ik was wat lui geweest met uitzoeken, dus ik vertrok uiteindelijk zonder. Dat vond die werkgever helemaal niks, dus men zei: Zoek in Amsterdam maar een mooie uit en stuur ons de rekening. Ik ging samen met mijn dochter op stap en zij koos een hele mooie Fossil, metaal, een soort zacht-roze/koperen kleur met een hele hoop bling. Er was een herenmodel wat gigantisch groot was en er was een damesmodel wat voor dames gigantisch groot was, maar mij prima paste. Ik koos dus voor een meer bescheiden model. Ik droeg het bij speciale gelegenheden. Omdat ik echter zo lang geen horloge gedragen had was mijn pols extra gevoelig. De striemen en de uitslag kwamen terug with a vengeance! Het was allemaal vreselijk. Als ik dat ding droeg, dan kon ik niet typen (dat was echt te irritant) en als ik ging eten, of mijn handen ergens moest gebruiken, moest ik voortdurend dat ding in mijn zak stoppen.

De afgelopen paar jaar droeg ik het horloge maximaal 2-3 per jaar en dan een korte periode (bijvoorbeeld alleen tijdens het eten, of tijdens borrelen).

Het was een prachtig mooi horloge, dus dat vond ik zonde. Ik heb het horloge enige weken geleden verkocht.

Nu heb ik van mijn grootvader geleerd: Een “gentleman” heeft een paar nette leren schoenen nodig, een stropdas, een hoed en een horloge. Mijn grootvader vond mij maar een slons, met dat lange haar, die vreemde bril en die afschuwelijke gympen. Zijn idee was: als je nu tenminste 1 paar nette schoenen hebt? Dan is het allemaal niet zo hopeloos. Mijn stropdas heb ik jaren geleden de deur uitgedaan. Zelfs voor werk en zakenreizen had ik geen stropdas nodig. Een hoed heb ik nooit gehad. Ik had een aantal paar nette leren schoenen, maar die heb ik weggedaan, toen ik naar barefoot schoenen ging. En nu heb ik dus niks. Geen stropdas, geen nette leren schoenen, geen hoed en geen horloge.

En dat ging toch een beetje knagen.

Ik ging dus aan de Google en ik kwam dit tegen.

dakota-watch

Dit is een Dakota Clip Watch. Dakota Watches worden (al 70 jaar) in de USA gemaakt. Ze hebben allerlei soorten. Gewone horloges die je om je pols doet en dan deze… zogenaamd clip watches. 

Je kunt de horloges rechtstreeks van hun website kopen (maar ik vind hun aanbod op het moment tegenvallen, veel is out of stock). Je kunt ze ook aanschaffen via Amazon Punkt DE (Duitsland).

De prijzen vallen mee: tussen de 40-80 euro heb je een prachtig mooie.

DAKOTA WATCH COMPANY

Ik heb gekozen voor dit model, maar dan in een andere kleur. Het is een best zwaar ding, allemaal metaal, waterdicht tot 30 meter (100ft.). Er zit een leuk noodlampje op, voor als je ergens verdwaald bent (knalrood) of om de tijd af te lezen in het donker. Je klikt het horloge zo vast aan de lussen van je broek, of aan je tas. Je kunt het horloge natuurlijk ook in je zak stoppen, maar dat vind ik persoonlijk niks.

Mijn dochter vind ze ook mooi. Ze begon meteen te jengelen: Je moet ze in allerlei kleuren kopen! Dat doe ik niet, maar ik kan mij voorstellen dat mensen dat leuk vinden. Er zijn heul veul leuke (en betaalbare) modellen, zowel voor mannen als vrouwen als unisex. Ik las een paar testimonials online van vrouwen die een aantal van dit soort horloges hebben, om aan hun handtas te clippen (aan de binnenkant of buitenkant van de tas), voor iedere tas een andere kleur horloge.

Er zijn meer merken die dit soort clip watches maken. Ik vind Dakota persoonlijk het leukste merk.

Als ik ga wandelen in een lange broek, dan clip ik ‘m aan mijn broek en als het echt warm is, dan clip ik ‘m aan mijn rugzak.

Je handen en polsen zijn dan vrij en je hebt toch een leuk horloge “om”.

Even opletten: Er zitten 2 batterijen in. Eentje voor het rode emergency light en eentje voor het Quartz uurwerk. Mocht je ooit batterijen moeten vervangen dan is het advies dat door een professional te laten doen, want het schijnt best tricky te zijn. De verzendkosten uit de USA zijn 22 euro, da’s best pittig, maar via Amazon Punkt DE worden een aantal modellen kosteloos verzonden.

Share