We’ll Meet Again… Don’t Know Where, Don’t Know When….

, , Comments Off on We’ll Meet Again… Don’t Know Where, Don’t Know When….

Lieve mensen… aan alles komt een einde… zo ook aan dit blog. Na heel lang wikken en wegen moet ik helaas een lange blogpauze inlassen. Ik vind het vreselijk jammer. Er zijn nog zoveel dingen die ik wilde gaan schrijven. Zo wilde ik een hele reeks doen over Star Wars en Lucasfilm, ik wilde nog meer schrijven over leuke wandelroutes en wandel gear… ik wilde van alles. Dat gaat er allemaal (helaas) niet van komen.

Waarom niet?

vrije-tijd

1.) Mijn grootste probleem is vrije tijd. Die kleine van ons is een hele grote zelfstandige meid. Die is voortdurend weg en/of de hort op, dus ik heb – voor het eerst in jaren – echt tijd voor mijzelf. Ik wil die vrije tijd zoveel mogelijk offline doorbrengen, het liefst wandelend. Zo heb ik gisteren en de week daarvoor 2x een enorme afstand gelopen. Wandelen is een endurance sport. Je bent er echt uuuuuren mee bezig. Na wandelen doet alles vooral zeer en ben ik dood- ende doodmoe. Ik heb dan weinig zin om te bloggen en vrijwel geen inspiratie anyway.

2.) Ik ben bezig met een fijne media blackout (of sorts). Ik probeer zo min mogelijk “nieuws” te volgen. Dat deed ik vroeger ook en na een vol jaar bloggen (en schelden en tieren) over “het nieuws” ben ik er wel een beetje klaar mee. Onze media is toxic. Het is hier nog niet zo erg als in de US, of de UK, maar die kant gaan we wel op. Ik was al geruime tijd gestopt met het volgen van “het nieuws”. Ik las daarom dingen als tech en digital news en entertainment news. Maar ook daar heb ik geen zin meer in. Ik heb – puur voor de lol – twee screenshots toegevoegd.

Screenshot 2018-07-21 at 19.59.09

Joechei! Een “female director” voor de Harley Quinn film “changes everything”? Ik betwijfel dat ten zeerste. Ik gok dat er niet zo heel veel veranderd. Wie de film ook regisseert… het zal de zoveelste slechte, saaie, voorspelbare, superhelden formule film zijn. Ik vind Harley Quinn een leuk karakter en Margot Robbie speelde haar errug leuk, maar de eigenlijke film (Suicide Squad) was waardeloos slecht.

Screenshot 2018-07-21 at 05.42.35

Hollywood is – sinds #MeToo – een vleugje doorgeslagen. Mensen worden overal ontslagen. Voor sexual harassment is dat natuurlijk logisch, maar inmiddels is ALLE “inappropriate behaviour” een reden voor op staande voet ontslag. Het is een soort McCarthy, maar dan zonder McCarthy, een soort purge. De meest recente slachtoffers (afgelopen weekend) zijn: Amy Powell, die iets heeft gezegd ooit ergens wat “inappropriate” was. Zij werd gevolgd door James Gunn, die 10 jaar geleden wat flauwe, ranzige grappen op Twitter maakte. Ja, dat leest u goed… 10 fokking jaar geleden.

En dan zag u Buffy?

Welnu, Buffy wordt een reboot. En niet zomaar een reboot. Nee, het wordt een inclusive reboot. Inmiddels weten we ook wat dit betekent, namelijk een nieuwe Vampire Slayer, ditmaal gespeeld door een zwarte/donkere actrice. Persoonlijk kan het mij geen ruk schelen wie de hoofdrol speelt. I don’t give a fuck of die persoon nu groen, dik, dun, zwart, Chinees, man, vrouw of anders is. Waar ik mij aan stoor is dat er eerst staat: Dit wordt een inclusive reboot. Daarna volgt de rest. Ik vind dat krankzinnig. Een Buffy reboot is leuk. Laten we hopen dat het een echt goede serie wordt, die succesvol wordt. Laat ons weten wanneer productie begint, welke tijd en waar de serie zich zal afspelen. Maar neen. We moeten meteen drammen en roepen: Kijk, we gaan iets inclusive doen! Kijk naar ons! Kijk ons eens deugen! Dit noem je virtue signalling. En het is om dood- en doodmoe van te worden.De kwaliteit van de series/films doet er toe. Het diversiteitsgehalte is niet een selling point, althans niet voor mij.

U kunt elders op dit blog lezen wat er gebeurd is met Star Wars. Het is om ziek van te worden. Het is allemaal zo sneu.

En dan kwam ik deze tegen.

Screenshot 2018-07-22 at 16.17.45

The world’s first transgender superhero?

Yay.

Dit karakter kan dan een hele struggle hebben met 4 identiteiten. Haar eigen identiteit (haar normale dagelijkse bestaan) vs. haar superhero identiteit. En dan daarbovenop nog een struggle met identiteit, namelijk die transgender identiteit. Klinkt geweldig. Ik weet zeker dat ik dat niet ga bekijken. Ik moet er niet aan denken.. (Ik vind Supergirl sowieso erg slecht, als serie).

En dan mijn laatste reden om te stoppen met bloggen…

3.) Ik word ouder en ouder en met name ‘s avonds zijn mijn ogen echt moe. Ik vind het gewoon minder en minder prettig om lappen tekst te moeten lezen of lappen tekst te moeten schrijven. Ik lees en schrijf al veel voor werk. Als ik er niet voor betaald word? Dan wil ik liever iets anders doen. Ik ben de afgelopen 6-7 weken helemaal in de ban geraakt van audiobooks. Ik vond boeken lezen al een tijd niet echt leuk meer, ik vind het vervelend om met die bril op in slaap te vallen en nogmaals: die ogen zijn echt moe. Ik vind het heerluk om een paar uur naar een boek te luisteren.

Met wandelen en audiobooks heb ik vrijwel geen vrije tijd over.

Ik vind het wel jammer, want ik vond het heel leuk om dit blog bij te houden.

Ik laat eea nog een tijdje online staan, mochten mensen nog iets willen nalezen, of uitprinten of toch nog aangifte doen.

Ik wil alle SlimK1nd lezers en bezoekers bedanken.

Ik vond (en vind red.) het een hele eer dat jullie met zovelen en zo vaak dit blog kwamen lezen.

Tevens dank voor alle leuke mails, tips en links.

Voor de die hard fans? 

Er is het Femke Halsema Youtube Kanaal.

(Daar ga ik voorlopig wel mee door).

De Avonturen Van SuperFemke Op Youtube

Dit is SlimK1nd.
Last survivor of the Nostromo... signing off.

shutdown

Share