Welgemeend Advies voor Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje (Amalia)

, , 1 Comment

Koninklijke Hoogheid,

 

Ik hoop dat u het goed maakt? Zelf ben ik deze week zeer geschrokken. Ik schrijf u dan ook omdat ik mij ernstige zorgen om u maak. Ditmaal niet om uw digitale privacy en ook al niet om jongens of uw schoolresultaten. Neen. Ik lees deze week in de media dat het een absolute bende is bij de DBB. Laat mij u even kort bijpraten. DBB staat voor Dienst Beveiligen en Bewaken. Het is een speciale politie-unit die prominente Nederlanders en bezoekende buitenlanders bewaakt en beveiligt tegen dreiging. U bent er wellicht te jong voor, maar sinds Pim Fortuyn het debat zo vreselijk opende door allerlei zaken ineens bespreekbaar te maken regent het doodsbedreigingen richting bekende en minder bekende Nederlanders. Sommige van deze bedreigingen zijn dermate serieus dat de DBB tegenwoordig meer en meer ernstig bedreigde mensen bewaakt en beveiligt.

Ook u en uw familie worden bewaakt en beveiligd door de DBB.

Vandaar mijn zorgen.

Kent u de Overschiestraat? De Jeugdbescherming Regio Amsterdam (JBRA) heeft daar hun hoofdkantoor. Vlak op de hoek zit een hele leuke MBO die de ROC heet. De ROC is het hoofdkantoor van de zogenaamde “Mocro Maffia”. (En neen, de schrijver dezes is niet geschokt dat een Prinses van Oranje weet wat de Mocro-Maffia is; sterker nog: het zou mij teleurstellen als u niet weet wat dat is). De Mocro-Maffia is een soort verzamelnaam voor half-losse bendes van veelal jonge Marokkaanse jongens die elkaar (en omstanders) al jaren kapot schieten met zware vuurwapens. De schietpartijen zijn dood- en doodeng en resulteren in doden en zwaargewonden; opnieuw veelal hele jonge mensen. Deze oorlog kende recentelijk een hoogtepunt: een afgehakt hoofd werd achtergelaten voor een cafe. De rest van het lichaam werd later gevonden in een uitgebrande auto. Het slachtoffer zat op de MBO/ROC op de hoek van de Jeugdbescherming van Amsterdam. Het is niet helemaal duidelijk waar de oorlog over gaat; er zijn vermoedens dat het gaat om een grote partij cocaine die in Antwerpen is verdwenen. Sindsdien regent het schietpartijen.

Ik neem aan dat u het nieuws de afgelopen dagen heeft gevolgd? De DBB heeft een aantal problematische medewerkers moeten ontslaan. Hen wacht tevens vervolging. Beide Marokkaanse heren blijken banden te hebben met diezelfde Mocro-Maffia. Een van deze heren werkte in de Geert-Wilders-Unit, de groep belast met de bewaking en beveiliging van de lijsttrekker van de grootste (oppositie)partij van Nederland. De agent in kwestie had toegang tot vertrouwelijke DBB informatie en heeft deze informatie gelekt richting Marokkaanse drugsbendes. Wat er allemaal gelekt is valt onmogelijk te achterhalen dus ik stel voor dat we hier van een worst case scenario moeten uitgaan en dat betekent dat uw veiligheid gecompromitteerd is. Informatie over u, uw routines en schema… en informatie over uw eigenlijke beveiliging is in handen gekomen van zware criminelen.

Dat is bijzonder zorgwekkend.

In mijn vorige schrijven heb ik u gewezen op vooral digitale gevaren en heel duidelijk mijn zorgen kenbaar gemaakt omtrent de hoeveelheid informatie die er – publiekelijk – over u online te vinden valt. Zo kan iedereen uitvinden waar u naar school gaat, waar die school is, hoe de omgeving eruit ziet etc. Als iemand dergelijke informatie weet te combineren met vertrouwelijke informatie van de DBB omtrent uw bewaking en beveiliging wordt de situatie ineens vele malen gevaarlijker. Uw ouders en begeleiders, de staatstelevisie (Vindt u ook dat Matthijs er zo moe uit ziet?), de woordvoerders van politie, de apen in Den Haag en de Persgroep zullen u ongetwijfeld op allerlei hele pakkende manieren melden dat het “gelukkig meevalt” en dat er “geen informatie over de Prinses in verkeerde handen terecht is gekomen”. Ik zou dat echter niet geloven, Hoogheid. Er valt namelijk niet te achterhalen wat er gelekt is en aan wie.

Dit lijkt mij bij uitstek een situatie waar een mondige Prinses van Oranje haar mening eens kan laten gelden. En dat begint met “enorm geschrokken”! “Enorm”! U kunt daar het beste een vuistje bij maken en wat stampvoeten. Dan gevolgd door “angst” en “bang”. En dan wat random schreeuwen. “Onvoorstelbaar”! “Wat een waanzin”! En dan ijs. En liggen met een kleedje voor Netflix. En ‘s avonds patat. En niet naar school. Een tijdje. Om even bij te komen van de schrik. Uw ouders zullen wat morren. U zult wellicht wat taken en huiswerk krijgen. Maar als je gegevens gedeeld zijn met de Mocro-Maffia? Een club die een hoofd afhakt? En dat achterlaat voor het raam van een cafe?

Daar valt minimaal een week Netflix, bestellen en commanderen uit te slepen… door een mondige Prinses van Oranje.

Maar daar blijft het niet bij.

Uw telefoon? Uw nummer is bekend bij de DBB? Wellicht uw email-adres, uw online alias? He, wat sneu. Dat betekent dat u (helaas) een nieuwe telefoon nodig heeft. Ik adviseer een Google Pixel. Naar mijn bescheiden mening is de Pixel op dit moment de beste, meest high-end telefoon die er is. Google Pixel betekent een Android OS. Bovendien kunt u dan de social justice warrior uithangen tegen uw vriendinnen (en uw ouders) door heel principieel te zeggen dat Apple slavernij-fabrieken runt in China. Hier zullen uw ouders (en begeleiders) niet direct in meegaan dus hier moet wat meer voor gebeuren: Schouders laten hangen. “Echt? Wat erg. Jullie zijn zo erg”! Dan stampvoeten en weglopen en dat een tijdje nukken (weigeren te praten, “laat mij met rust”). Ik adviseer dat u dat moeilijke gedrag een dag of twee (2) volhoudt. Pak af en toe uw telefoon en doe dan net alsof u opneemt: “Hallo, spreek ik met de Mocro-Maffia”? Dat maakt een diepe indruk op uw ouders. Na twee dagen dient u uw huidige telefoon demonstratief van de tafel af te smijten (stuk) en dan helemaal overstuur te brullen: “Ik voel mij niet veilig met die telefoon”. (En dan opnieuw wegstormen, grommend).

Geloof mij Hoogheid. Een nieuwe telefoon omdat de Mocro Maffia met je oude nummer rondloopt is echt niet zo verwend. Bovendien kunnen uw ouders dat gemakkelijk bekostigen. Ze willen heus wel dat de kroonprinses van Nederland veilig kan appen. Dat willen we immers allemaal.

Dan de nieuwe laptop. Dit wordt ietsje technischer. Uw telefoon synced met uw cloud. Uw telefoon haalt als het ware uw online identiteit en instellingen op. Uw laptop doet dat ook. En als u applicaties (bijvoorbeeld het bekijken van foto’s of chatten met vriendinnen “over huiswerk”) zowel op uw telefoon als op uw laptop gebruikt? Dan maken beide gebruik van dezelfde informatie uit diezelfde cloud. Dit betekent dat u een nieuwe laptop moet hebben, omdat u een nieuwe telefoon heeft. Dat moet u echt goed duidelijk maken aan uw ouders want die zullen direct zeggen: “Je hebt net een nieuwe telefoon gekregen, nu is het echt even genoeg”. Dat is een absoluut nonsens-argument. U heeft een nieuwe telefoon nodig omdat de oude gecompromitteerd is en misschien wel bij de Mocro-Maffia bekend is (dat vindt geen enkele ouder leuk om te horen). En dus heeft u ook een nieuwe laptop nodig. Uw laptop compromitteert anders uw nieuwe (veilige) telefoon. Dus nieuwe laptop omdat ik een nieuwe telefoon heb! Hier moet u vooral niet stampvoeten en moeilijk doen maar vooral rationeel en kalm de technische aspecten (cloud, sync) helder aan uw ouders uitleggen, dat maakt een betere indruk en maakt het verkrijgen van de laptop meer onvermijdelijk.

Als uw ouders echt moeilijk doen over een nieuwe laptop en niet willen toegeven dient u opnieuw weg te lopen met zoiets als: “Ik hoef die laptop niet meer, ik ga niet lekker online hangen met de Mocro-Maffia, okay”? Ik denk dat met een deur smijten dan helpt. Uw ouders zullen dan vooral zuchten en steunen, maar die laptop komt er. Ik adviseer dan een Dell Chromebook 13, 8GB RAM, 32GB SSD, Intel i5, touchscreen. Dat is een high-end laptop, best prijzig, maar ook erg krachtig. Een dergelijke laptop werkt bovendien heel veilig en bijzonder soepel samen met die nieuwe telefoon. Dat laatste, die soepele, veilige, versleutelde combinatie van telefoon en laptop, kunt u dan benadrukken want ouders vinden het altijd prettig om grote uitgaven later te rationaliseren. (“Oh versleuteld en veiliger, nou dat is het geld toch wel waard”.)

Als u dan direct op uw laptop “aan uw huiswerk gaat”, draaien uw ouders wel bij.

Ik sluit af met mijn zorgen.

Er gaan al een tijdje verhalen rond in de media dat netwerken van drugscriminelen raakvlakken hebben met netwerken van Jihadisten. Er is een vermoeden, een angst dat radicale Nederlandse Moslims (al dan niet terugkerend uit Syrie) contacten zouden onderhouden (voor geld, wapens, adres, vervoer) met drugscriminelen zoals bijvoorbeeld de Mocro-Maffia. Majesteit: ik wil hier met klem benadrukken dat ik geenzins aan het suggereren ben dat de Mocro-Maffia hoofden afhakt omdat ze ISIS zo leuk vinden. Neen. De Mocro-Maffia hakt hoofden af omdat ze crimineel, gevaarlijk gek zijn. Jihadi-Moslims hakken hoofden af omdat ze religieus gek zijn. Dat is een belangrijk verschil. De contacten tussen deze groepen mensen maken uw situatie echter nog zorgwekkender. De screening bij de DBB werkt duidelijk niet en we hebben geen idee wat de drugscriminele Marokkanen weer doorlekken aan de Jihad-Marokkanen.

Ik stel derhalve voor dat u kordate maatregelen eist. Dat betekent concreet dat u vanaf nu weigert bewaakt en beveiligd te worden door Moslims. Niet voor altijd, maar tot de DBB de screening op orde heeft en er meer zicht is op welke informatie waar terecht is gekomen. Tot die tijd zullen we u echt beter en strakker moeten bewaken en beveiligen. Als u dat eist zult u direct van racisme beschuldigd worden. Uw oude accounts (op die stukke telefoon) zullen helemaal vollopen met doodsbedreigingen. De “media” zal likkebaardend “debat” voeren over deze uiterst gevoelige kwestie en er zullen kamervragen volgen. Ik zou die hele poppenkast negeren. Zolang we uw veiligheid niet kunnen garanderen is het raadzaam om het zekere voor het onzekere te nemen. We willen nu eenmaal geen Marokkaanse drugscriminelen of Jihadi’s in de buurt van onze Kroonprinses. U zult helaas wel veel meer bewaking en beveiliging nodig hebben vanwege al die doodsbedreigingen, maar dat zal slechts van tijdelijke aard zijn. Uw ouders kunnen contact opnemen met Geert Wilders, de lijsttrekker van de grootste (oppositie)partij van Nederland en hem eens polsen. Dhr. Wilders heeft als geen ander leren omgaan met doodsbedreigingen.

Geert Wilders zal helaas geen campagne meer voeren. Het risico is gewoon te groot. Ik stel voor dat u daar lering uit trekt en zelf de risico’s niet onderschat.

Hoogheid: Ik wens u wijsheid en sterkte!

 

Met hartelijke groet,

 

Bezorgde Burger

 

 

 

Share