“We Hebben De Nazi’s Zelf Binnengelaten” (Waanbeelden En Waanzin Met Joyce Brekelmans Van VARA Magazine)

, , Comments Off on “We Hebben De Nazi’s Zelf Binnengelaten” (Waanbeelden En Waanzin Met Joyce Brekelmans Van VARA Magazine)

Holy Shit!

ALLE redacteuren van Joop VARA Magazine zijn schuimbekkend gek?!?

Another day, another schuimbekkend geflipte redacteur.

Leest u even mee?

SA

Joop: De nazi’s zijn niet zo maar terug, we hebben hen zelf binnengelaten.

De titel is direct geweldig.

De Nazi’s zijn terug?!

En wij hebben hen zelf binnengelaten?

Snuif je lijm?

Schoollijm

We hebben het voor elkaar hoor, nazi’s marcheren weer openlijk door de straten. Het zat er natuurlijk aan te komen. Sinds terroristen met gekaapte vliegtuigen de Twin Towers doorboorden en daarmee onze illusie van permanente vrede en veiligheid om zeep hielpen, hebben wij toegestaan dat angst- en haatzaaiers steeds machtiger konden worden. Wij namen hun terminologie over en schoven de grens van wat acceptabel en wenselijk was steeds een stukje verder op. De duivel had zijn voet weliswaar zelf tussen de deur geramd, maar hij was de drempel nooit overgekomen zonder uitnodiging.

Hey, ehm… randdebiel?

Ik kijk net uit het raam en je raadt het nooit?

Maar eh… er lopen daar – gek genoeg – geen Nazi’s openlijk te marcheren.

Shaking No Emoticon

En al dat gelul over “wij”?

Zou je daar ogenblikkelijk mee willen stoppen!!?!?

Niet dat racisme en discriminatie ooit echt weg zijn geweest, maar er bestonden onuitgesproken afspraken dat aan sommige dingen niet werd getornd. Aan mensenrechten bijvoorbeeld. Of aan vrijheid van religie voor iedereen. Het grondwettelijke gelijkheidsbeginsel. In de praktijk werden al die regels natuurlijk met voeten getreden, maar mainstream politici, prominenten en media waagden het niet om aan de morele juistheid van die waarden te twijfelen. Of zoals we dat nu noemen: “verstikkende politieke correctheid”. Want dat er in grote delen van de wereld consensus bestond over basale menselijke waarden, ik noem een gouden regel, wordt nu openlijk als achterhaald en abject gezien.

Of referenda bijvoorbeeld.

Daar werd vroeger ook niet aan “getornd” toch?

De uitkomst, de uitslag, de eigenlijke stemming werd gerespecteerd en zo?

Hoe zit het nou met die Nazi’s?

Het gevaar van religieus extremisme, fanatisme en terrorisme, geenszins een nieuw verschijnsel, werd het schild waarachter haat en onverdraagzaamheid zich konden verschuilen in hun opmars richting de parlementen. Incidenteel geholpen door gevaarlijke gekken die bereid waren te moorden voor hun gelijk. Het vrije internet bleek naast een onuitputtelijke bron van porno, ideeën en innovatie, ook een plek waar mensen durfden te zeggen wat ze echt dachten in de donkerste krochten van hun brein waar het geweten geen bereik heeft. Die ‘verfrissende eerlijkheid’ ging altijd ten koste van anderen, niet toevallig minderheden of gemarginaliseerden in de samenleving, maar bleek daarom niet minder populair. Politici schroomden niet langer om termen als ‘kutmarokkanen’ of ‘huilie huilie’ in de Kamer te gebruiken. Traditionele media wisten zich geen raad en besloten: ‘If you can’t beat them, join them’.

Haat en onverdraagzaamheid?

Volgens mij is de aanhoudende, eindeloze Jihad terreur sinds 911 beslist geen pretje mevrouw.

Het is niet meer dan logisch dat er – na 17 jaar Islamitische terreur – wat vreemde afkeer ontstaat richting de Islam, denkt u niet?

En volgens mij, mevrouw, krijgt met name de gevestigde media de meeste bagger over zich heen, op dat vrije Internet.

Die “gemarginaliseerde” groepen lijken nogal klaar te zijn met de Deugridders van Nederland medialand.

En nu zijn we drie keer in de week geschokt als een nieuw dieptepunt laat zien hoever we al zijn afgegleden. We spreken van ‘ophef’ als in redactionele nieuwsbijdragen van een publieke omroep Syrische kinderen kwalijk wordt genomen dat ze ongemak veroorzaken met hun verdrinkingsdood. We zijn opgelucht als een openlijk racistische partij slechts de op een na grootste wordt bij de landelijke verkiezingen, maar niet voordat andere partijen hun retoriek en standpunten adopteerden. We lachen om memes van deftige racisten op piano’s die ondanks twee Kamerzetels en een groeiende achterban nog steeds niet herkend worden als extreemrechtse politieke beweging. Een beweging waarvan de oprichter gretig schedelmeters retweet, trots met witte supremacisten op de foto gaat, maar in praatprogramma’s mag uitleggen waarom termen als ‘homeopathische verdunning’ en ‘omvolking’ heus geen naziretoriek zijn.

Deftige racisten op piano’s? U bedoelt: deftige racist en piano, toch? Enkelvoud?

En gek genoeg vragen die praatprogramma’s aan hem om dat uit te leggen, mevrouw.

Die “gemarginaliseerde groepen” lijken die uitleg van hem helemaal niet nodig te hebben.

Sterker nog: het is snelst groeiende politieke beweging in lange tijd.

Zijn dat allemaal, stuk voor stuk, deftige racisten mevrouw? Allemaal Nazi’s? Al die jonge mensen?

En Syrische kinderen moeten inderdaad niet verdrinken, mevrouw. Da’s een drama. U vindt dat ze dat wel gewoon lekker moeten doen als ze daar zin in hebben?

Er is een reden dat de vertegenwoordigers van partijen als PVV en FvD, die zelden een moment stil zijn, geen oordeel uitspreken over de nazimars in Charlottesville en de aanslag op tegendemonstranten. Het is niet langer mogelijk om de boze hordes nog los te zien van hun politieke voorbeelden. De jonge mannen (en vrouwen) in Charlottesville hadden zich letterlijk verkleed als hun president. Met gestrekte rechterarm scandeerden ze “Heil Trump”. En toen hun grote leider weigerde hun daden expliciet te veroordelen, hingen zij de vlag uit. Waar Baudet boekdelen spreekt met zijn stilte, gaat Wilders vandaag nog een stapje verder door in een tweet exact dezelfde woorden te gebruiken als gisteren werden gescandeerd door de extremistische fakkeldragers: “Wij worden vervangen.”

En daar zijn dan (eindelijk red.) “De Nazi’s”. Helaas zitten die Nazi’s niet in de Tweede Kamer, of thuis op de bank in Lelystad, of bij de NPO in diverse praatprogramma’s. Die “Nazi’s” blijken te marcheren en demonstreren in Amerika, aan de andere kant van de oceaan, in Charlottesville. Daar hebben “wij”, die de Nazi’s hebben “binnengelaten”, dus geen ene modderfokking ruk mee te maken. Wat Thierry Baudet met die marcherende Nazi’s aan de andere kant van de oceaan te maken heeft is mij helemaal een fokking raadsel. Als Thierry vandaag z’n deodorant niet opdoet? Gaan al die Nazi’s dan ineens dood? Is het een soort hive mind? Als Thierry zegt “omvolking” dan steken ze meteen drie Baptische zwarte kerken in de fik? En okay, als we meegaan in je fokking waanzin en Thierry zegt: Nou, ik moet van die verwarde mevrouw van Joop VARA Magazine zeggen dat ik “Nazi’s heus wel reuze stom en superkut vindt, hoor”! Wat verwacht u dan dat er gebeurt? De Nazi’s aan de andere kant van de oceaan bakken ineens een hele lekkere taart voor alle Syrische vluchtelingen die niet verdronken zijn in Nederlandse zwembaden?

Wie de fok is dit geflipte fokking wijf?

What’s her fucking damage?

Ja Thierry, deel II van Guardians of the Galaxy was veul minder dan het eerste deel. De grappen waren minder, de actie was nogal over the top en veel te veel orgastische special effects.

Waarom zeg je daar niks van dan, Thierry?

Wil je de dromen van alle 11 jarige Guardians of the Galaxy fans verwoesten of zo?

Weet je wat de Nazi’s aan de andere kant van de oceaan van Guardians of the Galaxy, vol. II vinden, Thierry?

Neonazi’s marcheerden gisteren door door de straten van Charlottesville, een jonge vrouw is dood nadat ze werd neergemaaid met een auto. En nog steeds durven veel media het extreemrechtse beestje niet bij zijn naam te noemen, noch het woord aanslag te gebruiken. We blijven maar doen alsof islamistisch extremisme het enige gevaar is, terwijl er dit jaar al zeven doden vielen bij aanslagen op moskeeën in Canada en Groot-Brittannië. Bij andere bom- en voertuigaanslagen op moskeeën in de Verenigde Staten en Frankrijk vielen gelukkig geen slachtoffers, maar dat maakt het gevaar niet minder groot. Vraag maar aan de inwoners van Charleston, waar Dylann Roof twee jaar geleden nog negen zwarte mensen doodschoot in hun eigen kerk.

En daar kakt de propaganda in elkaar als een slechte cake.

“De Nazi’s” die “wij” hebben “binnengelaten” blijken ineens “Neonazi’s” die ergens in een fuck dorp in het Zuiden van de Bible Belt van de Verenigde Staten lopen te gillen en te marcheren en zuipen.

En fucking Charlottesville? 

Daar kun je als blanke met je 14 jarige nichtje trouwen!

Daar denken ze dat Elvis nog leeft!

(Hij woont op een geheime basis op de maan met Kennedy en de aliens red.)

Ik moet mij echt druk maken om wat er gebeurt in redneck bible belt ik-wil-geen-evolutie-op-school land?

De zeven (7) hele doden dit jaar wegen volgens mij niet echt op tegen Islamic terror, maar tel dat zelf even na op je twee handjes, goed?

ramadan-bombathon-2016

Ramadan-Bombathon-2017-total

Oh en ehm schuimbekkende randdebiel?

Die Islamitische terroristen?

Die hebben “we” – gek genoeg – wel echt “binnengelaten”.

Get your fucking head in the fucking game, monkey!

Het is rijkelijk laat om je verbazing uit te spreken, maar het is bovenal ontoereikend. Te lang hebben we ons laten wijsmaken dat opkomen voor je medemens (of jezelf als je niet-wit bent) de vrijheid van meningsuiting bedreigt, met als resultaat dat eenieder die dat toch waagt kan rekenen op een stortvloed aan beledigingen en bedreigingen. Het negeren van extreemrechts heeft niet geholpen, het uitlachen heeft niet geholpen, maar het vertroetelen door media en politiek heeft het erger gemaakt. We stonden erbij en keken ernaar terwijl onze samenleving radicaliseerde tot een plek waar mensen zich niet meer hoeven te schamen voor hun haat.

“We” hebben “ons” laten wijsmaken?

Misschien in de echokamer van Joop VARA Magazine mevrouw geschifte apparatchik, maar in de grote mensen wereld waar we wel weten waar de Amerikaanse bible belt ligt laten we ons weinig wijsmaken. We kunnen met Google Maps prima uitvinden waar Charlottesville ligt. En we kunnen dan – opnieuw met Google Maps – uitrekenen hoe ver dat van Thierry Baudets bed ligt.

Weet je wat Google Maps is?

Onze samenleving is “geradicaliseerd”.

Ten dele, mevrouw.

Slechts de helft van de Amsterdamse Marokkaanse gebedsruimtes is overgenomen door Salafisten.

Dus niet de hele samenleving. Slechts de helft van de Marokkaanse gebedsruimtes.

Dat valt wel mee.

Je moet niet zo overdrijven.

Er zijn zat hele aardige Marokkaanse jongens die de hele dag stoned in de coffeeshop hangen en die doen geen vlieg kwaad.

Nod Yes Icon

Als het ‘redelijke midden’ nog iets verder opschuift, storten we straks allemaal over de rand.

Als je “over de rand” wilt springen om zelfdoding te plegen dan vind ik dat prima.

Want deze is echt knettergek.
Oh, als je straks over de rand duikt en te pletter valt?
Zullen we dan aan Georgina Verbaan vragen of zij weer aan Thierry Baudet wil vragen of ie er iets over wil schrijven op Twitter?
Neem er gerust twee (2).
Prozac Pill Icon
Oh en Joyce?
Ken je dit boek?
Share