Wanna Relax? Throw Away Your TV!

, , Comments Off on Wanna Relax? Throw Away Your TV!

We gaan verder met Slimk1nd Stress Reduction, how to bring calm into your life.

Ik heb makkelijk praten. Ik ging TV-loos door het leven sinds 2006. De kleine jongedame, die de weekenden bij Papa was, vond het niks, tot ze handiger begon te worden met die laptop. Toen we samen verhuisden, moest er een televisie komen, vanwege Chromecast en films en allerlei andere leuke apps op die televisie. Het werd een miskoop. De televisie staat zelden aan. Films worden op Chromebooks gekeken. Die televisie die staat daar maar. Vorig jaar heb iK CNN en BBC gekeken na terroristische aanslagen (specifiek voor dit blog). Ik heb Dumoulin de Giro zien winnen (de etappe, de interviews keek ik online) en dat is het wel zo’n beetje. Er is nog een verwoede poging gedaan tot een Meiden Movie Madness-achtig iets waar de meiden met z’n allen horrorfilms zouden mogen kijken met grote speakers etc. Ook dat liep op niets uit. Ze vraten popcorn en zaten te kleppen en te etteren met hun telefoons als die film aan stond.

Dus…

Hij is eruit.

Nod Yes Icon

Ik heb vanmorgen onze televisie, plus kabels plus Chromecast, naar mijn ex gebracht en aangesloten.

Het is… HEERLUK!

Dit was een prima, Philips, HD, smart TV, flatscreen en het ruimt echt lekker op.

(En dat is als ie voortdurend uit staat red.)

Als je zo’n groot scherm echt louter gebruikt voor sportwedstrijden of films met zo’n surround home cinema, dan snap ik het wel. Als je veel kinderen hebt, is het handig om ze stil te krijgen voor die televisie, of ze daar te laten eten. Maar als je meer rust en minder media om je heen wil? Dan is dit de manier om het te doen. Gooi die fokking TV eruit. Je kunt kijken wat je wilt op je laptop… of je kunt muziek luisteren… of whatever. Ook de jongedame vindt het prima dat het kreng eruit is. Ze deed er niks mee en keek er nooit naar. We hebben nu die hoek in de huiskamer anders ingericht en de hele kamer fleurt ervan op.

Een nieuw experiment in SlimK1nd Stress Reduction: hang een (hand)doek over je televisie en laat ‘m echt een volle week helemaal uit, uit, uit staan.

kill-yr-tv

Daarna probeer je 2 weken… en dan langer.

Je kunt, op je gemak, kijken wat je wilt op je laptop, of tablet. Kinderen willen zelden hetzelfde kijken als ouders (en als ze dat doen dan tetteren ze de hele tijd erdoorheen red.) en kinderen onderling (oudere zussen en/of broers) willen al helemaal nooit hetzelfde kijken. Als je meer dan 1 televisie hebt? Des te beter! Gooi meer van die televisies eruit. Zo’n groot bakbeest, middenin je huis, zo’n hele muur vol? Probeer het eens en hang er een handdoek overheen.

 

Share