Wandelen Doe Je Vooral Offline

, , Comments Off on Wandelen Doe Je Vooral Offline

Er is een beroemde uitspraak van (volgens mij) Michael Jordan: You should participate in sports, not watch sports. Sport is om te doen, niet om naar te kijken. Mijn lifestyle blog is op sterven na dood. Ik ben een fervent minimalistisch wandelaar geworden. Dat betekent dat ik veel eropuit ben. Ik ben begonnen met stadsroutes en ben inmiddels zelfs uitgeweken naar het Amsterdamse Bos. Ik wandel of alleen, of samen met mijn 12 jarige dochter. De jongedame wandelt soms op minimalistische (teen)schoenen en soms op “gewone” gympen. Zij neemt uiteraard wel altijd haar mobiel mee, om foto’s te maken en obsessief op te klikken. Ikzelf ga zonder telefoon en zonder mp3 speler de deur uit. Ik neem zo min mogelijk mee. Ik ben dan uren achtereen lekker op stap en vooral away from keyboard.

Wandelen doe je vooral offline.

Nod Yes Icon

Mijn gewicht schommelt nu een beetje. Ik ben zo’n 8 kilo afgevallen sinds december 2017. Ik zit nu op zo’n 70-71 kilo met al mijn kleren aan. Ik zou graag nog meer sporten maar dat is helaas nog steeds niet mogelijk vanwege die hardnekkige schouder/bicep/elleboog blessure. Als ik loop, of sta, of wandel of op een stoel met een behoorlijke leuning zit? Dan is er niks aan de hand: geen centje pijn. Als ik echter in kleermakerzit op een kussen neerplof? Dan gil ik het binnen de kortste keren uit. De hele linkerarm doet dan zeer en mijn vingers beginnen direct te tintelen. Het is een zenuwblessure. Iets raakt afgekneld ergens en dat is vreselijk irritant. Ik heb er een goedkope elleboog brace voor aangeschaft en dat helpt, voor ondersteuning, op dagen dat ik veel moet tillen, schoonmaken etc.

Op Koningsdag heb ik – samen met de kleine kabouter – een goede 25-27 kilometer gelopen. We zijn lekker door de stad gaan baggeren: zuid, west, centrum. Af en toe zijn we dan ergens gestopt, om wat te eten of te drinken. Omdat het Koningsdag was hebben we uiteraard vette troep gegeten. Als je echter zoveel loopt kan dat helemaal geen kwaad. Alles wat je eet, snackt en drinkt (en meer) wordt verbrandt tijdens het lopen.

Voor Koningsdag hadden we een paar dagen echt prachtig weer. Ik heb toen kilometers gewandeld in mijn korte broek. Met name het Amsterdamse Bos was erg leuk. Als je ‘s morgens vroeg gaat is het daar verbazingwekkend stil ende rustig. Weinig mensen en de mensen die je tegenkomt zijn of bezig met hun hond, of zoeven langs op de fiets of joggend. We gaan proberen om vaker naar het Amsterdamse Bos te gaan met een rugzak met lekkers. We kunnen dan een groot stuk wandelen, neerploffen op een grasveld, wat eten en verder lopen.

Ik ga de armblessure oprekken tot de zomervakantie begint. Ik vrees dat het foto’s, gips, of zelfs een operatie wordt, want ik loop al jaren met die blessure rond. Ik heb nu echt de tijd niet om in gips rond te baggeren, dus ik zal de pijn nog een week of 7-8 moeten trekken.

Ik ben inmiddels diverse wandelaars tegengekomen die allemaal vragen stellen over mijn Vibram Five Fingers. Als ik er een beetje over begin te vertellen dan pakken ze meestal meteen hun telefoon, zoeken de schoenen op en raken meteen enthousiast. Ik denk dat ik een prima Vibram Ambassador zou zijn.

Al dat wandelen met je kind heeft wel 1 nadeel.

Ze wil een hond.

Die wilde ze al.

Maar nu helemaal… om mee te wandelen, Papa.

Het is jaren geleden dat ik echt “gesport” heb met mijn dochter. Meestal sport zij, en zit ik ergens in een kantine aan de koffie, of zit ergens op een tribune te staren naar welke van die paardenstaarten de mijne is. Toen ik begon met wandelen had ik er een hard hoofd in. Na maanden zeuren echter, doet de jongedame fanatiek en enthousiast mee. Haar tempo en uithoudingsvermogen ligt uiteraard hoger dan dat van mij. Ze heeft jonge benen en ze is kerngezond. In Amsterdam hebben we nu diverse leuke routes gevonden om te wandelen, langs een park, langs een goedkope tent om te eten en dan weer naar huis. Eenmaal thuis ben ik dan gebroken. Enkels en kuiten doen zeer en mijn voeten moeten onder ijskoud water. De jongedame wisselt haar schoenen en vliegt zo de straat op om verder te spelen en te sporten. Daar kan ik (helaas) echt niet tegenop.

Het is nu Mei vakantie, met helaas slecht weer, maar we gaan een aantal hikes samen doen, zowel binnen als buiten Amsterdam.

Het is goedkoop, het is gezond en je bent uren met elkaar op stap.

Haar telefoon wordt zowaar voor iets zinnigs gebruikt onderweg: namelijk het vinden/checken van onze route, of het zoeken naar het dichtstbijzijnde toilet.

(En dus niet om te appen).

Als het beter weer wordt wil ik wandelen langs het strand en door de duinen.

 

Share