VileineGate: CEO/Oprichter SlimK1nd Legt Functie Neer En Stapt Op!

, , Comments Off on VileineGate: CEO/Oprichter SlimK1nd Legt Functie Neer En Stapt Op!

Gisteren gaf onze CEO/oprichter een kort interview op locatie aan een journaliste voor de SlimK1nd Podcast. We deden dit naar aanleiding van aanhoudende online geruchten dat er gesjoemeld zou zijn (door SlimK1nd) met de uitreiking van de Ramadan Klapper 2017. Ieder jaar reikt SlimK1nd de “Ramadan Klapper 2017” uit. Dit is een prijs voor het allerslechtste, meest waardeloze artikel geschreven over en tijdens Ramadan. Onze SlimK1nd lezers sturen ons artikelen (links). Die worden door onze columnisten bekeken en beoordeeld. Daar rolden drie finalisten uit die alledrie een vooraankondiging kregen. “Je bent finalist, hou je mailbox in de gaten”. Een onafhankelijke jury kiest vervolgens de winnaar. Uiteindelijk ging de prijs, de Ramadan Klapper 2017, naar Vileine, met de inzending: “ongesteld in de ramadan”.

De uitreiking leidde direct tot #ophef. Onze mailboxen zaten vol met klagende lezers. “Doorgestoken kaart, jullie directeur is een geheime aanbidder van Hadjar Benmiloud”.

VileineGate

Hadjar is de 26 jarige, oprichter en eigenaar van Vileine punt en el. Ze is een intergalactische feminist. Intergalactisch is errug slecht gekozen. Hier op planeet aarde zijn inderdaad een hoop diersoorten die twee geslachten hebben. Mannetjes en vrouwtjes en die moeten zich samen voortplanten. De meest succesvolle soorten op deze planeet zijn onzijdig, zoals bijvoorbeeld alg, of plankton. Alg en plankton bestaan miljarden jaren, wij mensen, feministisch of niet, bestaan slechts een miljoen jaar. Zelfs op deze planeet, met mannetjes en vrouwtjes, lopen bijzonder weinig feministen rond. Je hebt geen feministische haaien, of leeuwen, of inktvissen of kwallen. Er bestaan alleen feministische mensen en verreweg de meeste daarvan zijn vrouw. Als je gaat kijken naar alle levende diersoorten op deze planeet dan zijn feministen een heel klein subgroepje. Op het moment dat je die steekproef uitbreidt en het hele universum erbij betrekt wordt de situatie alleen maar deprimerender. De kans op leven in dat enorme universum is groot. De kans op complexe levensvormen zoals hier op aarde is een stuk kleiner. De kans op intelligent leven is nog een flink stuk kleiner. De kans op gescheiden geslachten is dan nog eens een fors stuk kleiner. En de kans op complex, intelligent, “feministisch” leven is astronomisch klein. Intergalactische feministen weten weinig van evolutieleer (en statistiek red.)

We hebben een onafhankelijk onderzoeksbureau in de arm genomen om de situatie uit te zoeken.

Onder de lezers die ons artikelen (links) stuurden bevinden zich geen bekenden van Hadjar Benmiloud.

Onder onze columnisten, die al deze artikelen hebben beoordeeld, ook al niet.

En onze jury had geen contact met de eigenaar, de lezers, of de columnisten.

Om de aanhoudende, online geruchten de kop in te drukken besloot onze CEO/oprichter om mee te doen aan het interview.

Dat pakte desastreus uit.

Er mag dan niet gesjoemeld zijn met de uitreiking van de prijs… er blijkt wel een hoop ruimte te zijn voor verbetering van het bedrijfsklimaat.

Sinds de CEO van Uber het veld heeft moeten ruimen staan diverse, tolerante en progressieve tech/media startups zoals SlimK1nd onder enorme druk. De bedrijfscultuur vergt verandering, niet alleen bij SlimK1nd, maar bij alle bedrijven met een startup cultuur.

Na overleg met het personeel, de onderzoekscommissie, de jury en Neelie Smit Kroes (want Arianna Huffington had het druk met Uber) heeft onze CEO gisterenavond laat zijn functie neergelegd.

Onze CFO neemt tijdelijk zijn taken waar, tot een passende vervanger kan worden gevonden.

Onze CEO kwam even na middernacht met het volgende persbericht.

I am very proud of our team and what this company has achieved. Right now it is time for me to move on and spend more time with my family and friends. I know I am leaving the company in very capable hands. It’s been a pleasure to work and grow with all of you. This is only the beginning for SlimK1nd.

Wij wensen onze CEO en zijn familie veel sterkte en succes.

We hadden het interview weg kunnen gooien. Het is niet uitgezonden, niemand zou weten dat het ooit heeft plaatsgevonden. Na ampel beraad, met inderdaad o.a. Neelie Smit Kroes, hebben we echter besloten om dat niet te doen. SlimK1nd is namelijk niet alleen een hele diverse, tolerante en progressieve media startup, we zijn ook een transparante media startup. 

De ommezwaai van onze bedrijfscultuur begint hier.

Keep supporting SlimK1nd… (ook als je ongesteld bent in de de ramadan)… we zijn namelijk zelfreinigend.

 

Share