Vileine: #serieverkrachter? Nee. We Gaan Het Hebben Over Wonder Woman En Body Positivity

, , 1 Comment

Gisteren was een aparte dag. Het was (weer eens) veel te warm om echt iets te doen. Ik ben uit de zon gebleven, voldoende gedronken en wat schoongemaakt. Daarna heb ik wat rondgehangen op Twitter en dat was erg interessant. Gisteren vond namelijk het proces plaats tegen een Islamitische #serieverkrachter. Een journaliste van AT5 was aanwezig en ze Twitterde “live” wat er zoal in de rechtzaal gebeurde. Dat was erg heftig. Met name de getuigenissen van de slachtoffers waren hartverscheurend.

De Deugridders van Nederland zijn tegenwoordig allemaal “feminist”, wist u dat? Ik lees het ene “artikel” na het andere over sexisme, sexistische taal, mannelijke dominantie, vrouwonvriendelijke grappen, Thierry Baudet’s FvD is “vrouwonvriendelijk” (en racistisch red.) en ga zo maar door. Alle reclames zijn sexistisch en alle grappen zijn sexistisch en GeenStijl is (uiteraard red.) sexistisch en Dumpert is sexistisch en… Theodor Holman is een “vies oud mannetje” die ontslagen moet worden. Vriendinnen van Ellen Deckwitz zijn zelfs op zelfverdediging gegaan door de opmerkingen van Thierry Baudet.

Al dat sexisme… is onderdeel van onze “verkrachtingscultuur”.

De mensen die dergelijke “opinie” schrijven zijn allemaal, stuk voor stuk, echte, doorgewinterde feministen.

Het is een absoluut krankzinnige situatie. De vele artikelen zouden namelijk zo geschreven kunnen zijn door een white, privileged, entitled meisje op zo’n Camden pret universiteit. Ik zie geen verschil tussen de Facebook pagina van zo’n hysterisch SJW kind op college in de US en de zogenaamde wetenschappelijk geschoolde columnisten. Zelfs het taalgebruik is identiek. En dat is vreemd want de gemiddelde feministische columniste in Nederland heeft natuurlijk helemaal niets gemeen met zo’n losbol studente van een jaar of 19 in de USA.

Het website Vileine is een “feministisch” site. De oprichtster van het site heeft ons recentelijk in Buitenhof uitgelegd hoe die Nederlandse verkrachtingscultuur is ontstaan en in elkaar steekt. Daarna stelde ze in het programma voor dat Theodor Holman ontslagen moest worden en dan vervangen moest worden voor “een vrouw”. Welke vrouw doet er dan even niet toe. Zie je die mevrouw daar op de bushalte, die met die blauwe shawl? Haar! Zij wordt de nieuwe columniste van het Parool. Meer recent deed ze dat nog eens. Ze “schreef” een brief aan Theodor’s baas. De reden? Theodor is een “vieze oude man”. Een goed onderbouwd juridisch argument om iemand te ontslaan.

Ik heb de brief hier, met de taalcorrecties van GeenStijl (waarvan akte en waarvoor dank) gereproduceerd.

tekstverklarentoets

Theodor Holman had natuurlijk ook Anne Fleur al eens verkracht.

Gisteren was er in alle media ruimschoots aandacht voor het proces tegen die #serieverkrachter.

NRC, Parool, Telegraaf, GeenStijl, AT5, NOS, The Post Online… noem ze maar op.

Dit is Vileine.

Vileine-1

Real/Fake klinkt een beetje als schoolpleintaal. Ik hoor mijn dochter van 11jr dat soort dingen vaak zeggen. Zo zijn sommige artiesten en/of films “vette fake” terwijl andere artiesten, films, mensen en/of uitspraken weer “vet real” zijn. We zien hier bij de hoogopgeleide feministen van Vileine een reeks geweldige artikelen over de film Wonder Woman (waar inmiddels meer dan 1000 zogenaamd “feministische artikelen” over zijn geschreven) en over de televisieserie Orphan Black (nu in het zoveelste seizoen en na zoveel seizoenen zijn ook daar inmiddels meer dan 1000 zogenaamd “feministische artikelen” over geschreven). En dan zie ik een artikel over sexwerkers, die ongetwijfeld allemaal, stuk voor stuk, dolgraag een in-depth interview aan de feministische onderzoeksjournalisten van Vileine geven. De vele Amsterdamse high priced escorts uit het voormalige Oostblok geven sowieso graag interviews. Ik zie dan een “Vitamine Video”; dat is net zoiets als een vitaliserende creme voor je gezicht. En dan lees ik tot slot dat body positivity van Glamour (een blad? een merk?) eigenlijk flinterdun is … en zoiets vermoedde ik al. Het is hoog tijd dat iemand dat eens aan de kaak stelt.

Verreweg het grootste gedeelte van de ENORME banner op de voorpagina wordt opgeslokt door reclame.

Vileine 2

De die hard feministen van Vileine willen namelijk wel geld verdienen en ICI Paris en CoolBlue zijn hartstikke feministische bedrijven.

De airbrushed vrouw met de Superman cape is heel leuk gevonden.

Dan krijgen we nog meer hoogwaardige, journalistieke artikelen van de feministische avant-garde.

Vileine

We zien niet een (1), maar zelfs twee (2) artikelen over Wonder Woman. Dat oogt wat armoedig. Het is een hele leuke film. De film is verboden is diverse landen in het Midden Oosten. Nee, niet omdat er geweld, naakt of vrouwonvriendelijke taal in zit. Nee, de film is verboden omdat de actrice die de hoofdrol speelt een Israelisch staatsburger is. Ze is zelfs in militaire dienst geweest (want iedereen moet in Israel in militaire dienst) bij de IDF (Israeli Defense Forces). Wonder Woman, met deze actrice, is gewoon niet “divers” genoeg voor die geweldige, tolerante, multiculturele landen in het Midden Oosten. Anne Fleur, Neerlands meest doorzichtige antisemiet, was het daar ronduit mee eens. De film moet geboycot worden. Dan zien we terug naar de jaren ’50 met de VVD? Dat is het #vaderdag drama. Ik heb er elders uitvoerig over geschreven. En dan dus Glamour (een blad? een merk? geen idee eigenlijk) en Milk en Honey… een dichtbundel, volgens Vileine een “feministische klassieker” en ook nog eens geschreven door een etnisch-religieus meisje.

En dat is ‘m dan.

Body fluff. Hollywood Fluff. Beetje janken over de VVD en #vaderdag. En Wonder Woman (maar alleen de leuke dingen).

Niets over de #serieverkrachter.

Dat is een uitkomst lieve mensen.

Wat je vooral wilt doen is gillen en krijsen over een verzonnen verkrachtingscultuur.

Als er echt een hele rits vrouwen verkracht worden door de zoveelste zieke, verdorven, Islamitische, migrant?

Dan moet je vooral wegkijken.

En zwijgen.

Zwijgen

Vileine is een lifestyle magazine, maar dan met wat meer moeilijke woorden.

Een soort Linda voor jonge meiden die een paar jaar HBO hebben gedaan.

Nod Yes Icon

En dan doen ik deze er voor de bonus bij.

The Blaze: Moms are asking their infants for permission to pick them up — in order to combat ‘rape culture’.

En dan ga ik Wonder Woman nog eens kijken online, er is een HDTC kopie uit.

De eigenaresse van Vileine heet Hadjar. Zou zij ook een “Plan B” hebben?

 

Share