Van Harte Gefeliciteerd Heleen! Geweldige Cijfers!

, , Comments Off on Van Harte Gefeliciteerd Heleen! Geweldige Cijfers!

Ze is al door het Parool in het zonnetje gezet.

Wij van SlimK1nd gaan dat nog eens dunnetjes over doen.

Geslaagd

Ik was zelf een hoogbegaafd kind. Ik scoorde tot 3 VWO hele hoge cijfers. Daarna vond ik meisjes en computers leuk en ik werd lui. Vanaf 4VWO scoorde ik alleen hoog voor vakken die ik leuk vond. De rest zorgde ik dat ik haalde. Tijdens mijn Centraal Schriftelijk Eindexamen had ik een vast vriendinnetje. Ze zat op een andere school. Ze had op allerlei andere dagen dan ik examen. En allerlei andere vakken. Dus ik hielp haar met haar examens en deed helemaal niets aan mijn eigen vakken. Ik slaagde ruim. Zij uiteindelijk via een herkansing.

Heleen heeft haar eindexamens heel anders gedaan.

Heleen is bijzonder slim kind.

Leest u even mee?

Parool: Heleen (17) slaagt met vijf tienen en zes negens.

Heleen is een monster !

Dat is fe-no-me-fokking-naal.

Vijf tienen! Gefeliciteerd.

“Dankjewel. Ik stond er al wel goed voor op de schoolexamens, maar ik had niet verwacht dat ik even goed zou scoren op de eindexamens.”

Heb je hard geleerd of doe je dit op je sloffen?

“Ik heb wel hard geleerd ja. Ik besteed sowieso veel tijd aan school, ik denk wel meer dan gemiddeld. Na school deed ik wel een uur of twee gemiddeld huiswerk en in het weekend wel vier uur per dag. Ik vind dingen interessant, maar als er druk achter zit om een cijfer te halen, wil ik ook een goed cijfer halen.”

Welke vakken waren het moeilijkst?

“Nederlands vond ik lastig, daarvoor had ik ook mijn laagste cijfer, een 7,8, hoewel ik dat ook met een 9 heb afgesloten uiteindelijk. Het wiskunde-examen vond ik eigenlijk wel makkelijk en Latijn ook. Andere vakken vond ik wel op niveau.”

Wat ga je nu doen?

“Na de zomer wil ik natuurkunde studeren aan de UvA. Daarna misschien promoveren, want ik vind het heel leuk om onderzoek te doen.”

Hoe kwam je op het Hyperion terecht? Want voordat jij erop zat, bestond de school nog niet.

“Ik was uitgeloot bij het Barlaeus Gymnasium, dus ik moest een andere school zoeken. Tijdens een info-avond van het Hyperion Lyceum werd ik meteen enthousiast. En ik heb die zes jaar een heel leuke schooltijd gehad.”

Ik had zeven (7) eindexamenvakken. Als je echt overdreven wilde doen kon je een achtste vak kiezen (zoiets als Spaans), of je kon Grieks en Latijn erbij doen, dan kwam je op negen (9) vakken. Heleen doet eindexamen in elf (11) vakken. Dat is echt heel erg bijzonder. Wij van SlimK1nd worden er zowaar stil van. Heleen, van harte gefeliciteerd, een absoluut unieke prestatie. De allerbeste scholier van Amsterdam. Wat we nu echter wel willen weten Heleen is of je ook de allerbeste resultaten van Nederland hebt. Dat moet het Parool echt even uitzoeken.

Wij van SlimK1nd zijn Heleen een groot ijsje van de Italiaanse IJssalon schuldig.

Je kunt ‘m claimen via onze contact mail.

Geniet van je vakantie Heleen.

Hoofd uit die boeken.

Tijd voor de zon, terras, drankje en een vakantieliefde.

We wensen je heel veel succes aan de UvA.

 

Share