Vakantie: Koortslip, Kippevel, Klaar, Koud, Koorts & Kindermishandeling

, , Comments Off on Vakantie: Koortslip, Kippevel, Klaar, Koud, Koorts & Kindermishandeling

Ja u leest het goed.

Ik ben klaar.

Mijn vakantie begint vandaag. Ik heb als een bezetene lappen en lappen tekst geschreven en mijn deadlines ruim gehaald. (Ik had tot volgende week). In totaal heb ik zo’n 350 pagina’s technisch, business Engels geproduceerd. Het is verreweg de grootste aaneengeschakelde schrijf opdracht waar ik ooit aan ben begonnen. De rest van de werkzaamheden zullen tot juni volgend jaar lopen. Ik schat dat het totaal op 1500 pagina’s komt. Daar zit een hele hoop repetition in want je bent met termen en concepten en methodologie bezig. Ik stuurde mijn factuur in, die werd geaccordeerd en toen begon het. Koud, rillen, kippevel. Ik deed de balkondeur dicht, de kachel aan, maar ik ging rap achteruit.

Ik had al een paar dagen last van een gespleten lip. Da’s vreselijk als je eet of drinkt want die wond springt steeds open. Dat werd een dikke koortslip en toen ben ik mijn bed gaan opzoeken. Ik heb een volle nacht liggen zweten en draaien en ben nu goed ziek. Ik heb dat vaker meegemaakt. Heel hard naar een vakantie toeleven, wekenlang en dan vervolgens ziek worden zodra je vakantie begint. Dat is iets psychosomatisch, las ik online, dus dan is het waar.

Wat gaan we zoal doen tijdens onze vakantie?

Nou, ik ga naar de nieuwe Star Wars. Ik ga wederom proberen de kleine kabouter om te kopen zodat ze met mij mee gaat naar Star Wars. Ze heeft een schurfthekel aan Star Wars en omschrijft het steevast als geigh, dus ik schat mijn kansen heel laag in. Dan zijn er (uiteraard) diverse museumreizen gepland (stedentrips) en er is een glow-in-the-dark-midget golf plan waar ik weinig voor voel, maar wel aan zal moeten meedoen.

Mijn vader wordt 70 en dat wordt gevierd met een heerlijke brunch waar tevens mijn grootmoeder zal komen aanschuiven. Mijn grootmoeder is onsterfelijk 176 jaar een jaar of 91, denk ik? Dat betekent vier generaties met elkaar aan tafel en dat gebeurt niet zo vaak, dus dat wordt dolle pret. Het is mijn taak om dan de “bejaarden” (vader, moeder, oma) vooral te helpen herinneren aan het feit dat ze echt binnenkort doodgaan. Daarnaast zal ik het veel over mijn erfenis hebben en veel klagen over de ellende die ik krijg als ik hun rotzooi later mag ruimen als ze dood zijn. En yes, ik zal wederom voorstellen ze gewoon in de achtertuin te cremeren omdat het echt veel goedkoper is. (MIts je de juiste accelerant weet te scoren red.).

De jongedame doet nog een weekje school en is dan klaar op donderdag na het kerstdiner. De school was van plan om een meer formele kerst viering te doen. Dat betekent liedjes, spelletjes, maar geen diner. Mijn SJW Deugridder, met haar SJW Deugridder vriendinnen zijn toen direct (met hun mobieltjes) naar de directie gestapt om een kerstdiner te eisen (met de dreiging dat ze anders zouden gaan appen over kindermishandeling). Wij gaan een “nagerecht” maken: afschuwelijk zoete en extreem versierde muffins. Ik ben daar heel gendernormatief over: Oh, daar kan Mama je goed mee helpen, Engel! 

Een goede vriendin van mij gaat op vakantie naar Frankrijk. Ze zal daar twee (2) volle fokking weken opgesloten zitten op een soort landgoed met al haar familie. Dat is een recipe for disaster, ze ziet er dan ook vreselijk tegenop, dus ik gok dat ik veel zal corresponderen met een zwaar aangeslagen, decompenserende vriendin, tot het nieuwe jaar, op rare tijden van de dag.

Ik ga een hele rits documentaires, films en series kijken. Als het allemaal lukt doe ik er wat leuke reviews over en dat ze ik links online.

Ik ga teveel uitgeven.

Ik ga lekker eten.

Ik ga kerst gewoon thuis doen, met de kleine en als we ‘r kunnen lostrekken ‘r mams.

Ik ga dagelijks het weerbericht online bekijken. Ik hoop echt dat er geen regen is en clear skies op oudejaarsavond. Ik heb namelijk gespaard en de kleine heeft gespaard en mijn ex heeft gespaard, dus we willen proberen om een berg echt prachtig vuurwerk te halen en de hele straat, hoog boven de gebouwen echt te gaan “verlichten”. Daarnaast is er bij ons een soort tunneltje, viaductje en daar willen we zo’n hele grote rol afsteken. Dat hebben we al eens gedaan. Het is echt warzone. Rook, alles trilt en er gaat een soort machinegeweer af. De jongedame vond dat allemaal heel bijzonder dus nu, wekelijks… als we door dat tunneltje lopen wijst de jongedame aldaar om zich heen en roept: Wacht maar tot Oudejaarsavond bitch! We gaan je bommen! Dat is populaire straattaal en age appropriate, dus ik hoop dat het Hoog Risico Team van de Raad v/d Kinderbescherming mij niet van mijn bed licht.

De Jeugdkruisvaarders krijgen wellicht wat tegenslag te verwerken. Ik ben een hele aardige en intelligente rechercheur tegengekomen. Ik heb hem de afgelopen dagen door mijn grote letselschade casus gelopen, digitaal. Ik heb bergen bewijs gedeeld tegen de Jeugdkruisvaarders, waaronder de nieuwe verzinsels van Veilig Thuis en dat leuke Hoog Risico Team van kinderloze zeloten. De rechercheur gaat dit alles delen met zijn superieuren en het Openbaar Ministerie. Dat is een unicum, want tot nu toe wilde niemand er ook maar naar luisteren, laat staan naar kijken. Ik hoop echt dat er wat van komt, maar ik schat de kansen dat er iets tijdens de vakantie gebeurt heel laag in.

Het Hoog Risico Team stuurde een “brief” (op hoge poten red.) naar onze huisarts. Daarin stelde men in het interdisciplinair overleg hebben wij vastgesteld dat de belangen van <naam kind> in gevaar zijn. Uiteraard schrok ik mij dood en heb direct navraag gedaan. Welke belangen zijn dit? En wat vormt dat gevaar precies? En hoe is dat vastgesteld? En welke methodologie is daar gebruikt? En wie zijn die specialisten in dat interdisciplinair overleg? Daar kreeg ik – als altijd – geen antwoord op. Ik heb wel direct mijn dochter gewaarschuwd, de volgende ochtend om 6u toen ze uit ‘r bed kwam: Engel, je belangen zijn in gevaar. Ze keek mij aan en zei: Welke belangen? Welk gevaar? Daar moest ik helaas op antwoorden dat ik dat niet wist, maar dat het Hoog Risico Team van de Raad voor de Kindermishandeling dat heeft vastgesteld. 

Haar antwoord? Ik zie die apen wel in de rechtbank, Papa. Het kan mij echt NUL schelen wat deze mensen “hebben vastgesteld”.

Een kennis wil een avond langskomen en Calvados drinken. Dat is vreselijk lekker en super voor je keel en je stembanden. De volgende dag is het alleen waardeloos voor mijn maag en zie ik groen en geel. Ik ben erover aan het nadenken.

Tot slot… er zit een kans in… dat ik tijdens de vakantie heul bijzonder nieuws krijg over… wel… een verhuizing.

Ik zeg er nog even niks over, dit moet echt even een cliffhanger blijven.

Als dat nieuws inderdaad binnenkomt dan deel ik dat uiteraard.

(Fingers crossed.)

Ik verwacht dat vrij snel een HD kopie van Blade Runner: 2049 uitkomt. Daar zal ik – goed of slecht – een uitgebreide review met links van doen.

En dan… direct na de vakantie, meteen op 2 januari, beginnen de CITOs. Deze zijn heel belangrijk voor het blijvende advies van de kleine kabouter dus dat betekent dagelijks oefenen, oefenen, oefenen. Het betekent tevens op 1 januari echt uitslapen en een hele berg gezond eten erin, zodat ze de volgende dag meteen scherp is. Zowel de kleine als haar vriendinnen zijn van mening dat CITO, direct op 2 januari echt vette kindermishandeling is.

No To Child Abuse

Ik ga mijn kerstkaart afmaken en ergens begin volgende week versturen.

Wij wensen alle SlimK1nd lezers hele prettige dagen en een gezond en voorspoedig nieuwjaar.

Share