#Vaderdag Bashen Met De Deugridders Van Joop.nl (VARA Magazine)

, , Comments Off on #Vaderdag Bashen Met De Deugridders Van Joop.nl (VARA Magazine)

Ik heb gisteren reeds geschreven over de ludieke #VVD #vaderdag actie.

De meeste respons op twitter was negatief.

Het is namelijk de VVD en Marketing Rutte heeft zelluf geeneens een partner of kinderen.

Dus dat betekent meteen veel huilen en stoepkrijt online.

Ik vond de actie leuk. “Vandaag mag Papa koken”, is een grapje natuurlijk. Op je verjaardag en op #vaderdag worden veel vaders namelijk vreselijk verwend door hun kinderen en partner. Wij zijn zelf gescheiden, maar goede vrienden gebleven. Mijn dochter en ik verwennen mama op #moederdag (als ze zin en tijd heeft red.) en Mama en mijn allerliefste verwennen Papa op #vaderdag. Dus “Vandaag mag Papa koken”, resulteert dan in een Papa die zegt, “ja toedeloe, ik zit in de tuin met bier en geef maar een gil als die BBQ aan moet”.

Joop: VVD slaat plank volledig mis met seksistisch vaderdagbericht.

Het. Staat. Er. Echt. “Sexistisch”? Hoe de fok dan monkey?

De VVD wilde vaderdag vieren en alle vaders in Nederland eens lekker in het zonnetje zetten met een leuke inhaker op social media. De rechtse partij kreeg echter niet bepaald de reacties waar ze op zaten te wachten. Het beeld dat de VVD van vaders heeft lijkt namelijk recht uit de jaren vijftig te komen, of misschien wel van daarvoor.

Neen.

Shaking No Emoticon

Juist niet achterlijke gek. Toen de #VVD die tweet de wereld in stuurde was het namelijk al geruime tijd meer dan 25 graden Celsius buiten. NIEMAND kookt die dag, dickhead.

(Anders word je onwel in de keuken red.)

Het is of bestellen, of de kinderen sturen om patat/whatever te halen ergens bij een snackbar dichtbij, of BBQ.

Niemand kookt en op #vaderdag zekur Papa niet.

Dat was zegmaar de joke. Wat is het fokking warm he? En fokking #vaderdag? Nou, weet je wat, mag jij koken.

De ideologische Deugridder van Joop heeft echter meteen z’n klauwen uit en begint te grommen.

Zo informeerde een vader de VVD onder de post dat hun beeld van de werkelijkheid niet verder af kon liggen van de realiteit: ‘ik kook bijna iedere dag…en run het huishouden’ en vroeg een andere partij wat de VVD nu werkelijk betekende voor de vaders van Nederland: ‘VVD, werk nu maar eerst aan een schappelijk vaderschapsverlof’. Maar een commenter legde de vinger met een flinke laag sarcasme precies op de zere plek: ‘Vandaag mag papa koken. Oooo normaal doet mama dat natuurlijk, emancipatie is nog ver weg bij de VVD’

Heel goed. De online Deugridders klommen meteen in Twitter om vooral te gallen.

Terwijl ik het thuis, lachend op mijn Chromebook aan mijn dochter en ex liet zien. Beide dames zeiden direct “Nee, Papa kookt niet op #vaderdag, ga lekker zitten, wil je koud bier”? Normaliter kook ik namelijk altijd, ik ben een alleenstaande ouder sinds 2013. Dus #vaderdag is juist een dag om ranzig onderuit te hangen en dan krijg ik een tekening en een kadootje en doe ik vrijwel niks. Bij ons thuis – waar beslist geen #VVD gestemd wordt en niemand het echt kan vinden met kinderloze, single Marketing Rutte – konden we er gewoon om lachen, zonder dwangmatig en hysterisch te willen deugen en dat vooral digitaal te laten zien.

De post lijkt te impliceren dat het een uitzondering is dat vaders koken, waarmee wel extreem retro rollenpatronen worden uitgedragen. Het idee dat vaders vaker voor hun kinderen zouden kunnen koken, of meer zorgtaken op zich nemen dan alleen af en toe een beetje stoer doen met wat vlees op de grill, is kennelijk nog niet opgekomen bij de partij die vijf dagen vaderschapsverlof na de bevalling ‘controversieel’ achtte. Niet alleen vrouwen vonden de post belachelijk, maar ook veel mannen vonden het seksisme van de VVD een belediging van hun vaderschap. Ze serveerden de VVD sneller van repliek dan ze normaal de schoollunch van hun kinderen op tafel zetten:

“Lijkt te impliceren”? Dat klinkt als wetenschappelijk bewijs. Daar kun je mee naar de rechtbank!

Je krijgt dan een hele rits tweets. Daar heb ik de mijne aan toegevoegd.

Onder het artikel bij Joop gaan de Deugridders echt helemaal los.

En denk even met mij mee. Het is vanaf 09:00 ‘s morgens niet fokking uit te houden zo warm. Het is #vaderdag, dus lekker eten, koud bier vanaf de lunch, kinderen rennen naar binnen en naar buiten voor ijs, rolschaatsen, sleutels voor de box en “mogen we naar de winkel”. Je loopt rond in je bermuda, blote voeten, ontbloot bovenlijf. Zon in op balkon of tuin en dan weer even afkoelen binnen. Je neemt dan de fokking tijd om online te gaan en helemaal hysterisch schuimbekkend “los” te gaan op een fucking tweet van de modderfokking #VVD, eerst op Twitter en daarna doe je dat nog een keertje over in de commentaren van een artikel van Joop VARA Deugridder Magazine?

Zitten er Papa’s tussen die reaguurders op Twitter en op Joop.nl?

Wat hebben jullie gekregen voor #vaderdag?

Testosteron onderdrukkers?

De anticonceptie pil voor mannen?

Of eh… van dittum?

Prozac Pill Icon

Share