#TurquieBruxellesRiots (Turkse Rellen in Brussel)

, , Comments Off on #TurquieBruxellesRiots (Turkse Rellen in Brussel)

Het is om depressief van te worden.

Nederland alert na Turkse rel in Brussel.

Welke veiligheidsmaatregelen de steden nemen, willen ze niet precies zeggen. Het is niet waarschijnlijk dat Amsterdam drastische stappen neemt, zoals een verbod op het voeren van vlaggen en demonstraties, laat een woordvoerder van burgemeester Van der Laan weten. Zulke zware middelen komen pas in beeld bij vrees voor grote ongeregeldheden. De RAI in Amsterdam verwacht dat ongeveer 50.000 Turkse Nederlanders er gaan stemmen.

Oh en ehm... neem gerust je vlag mee.

Turkey 020

Spanningen tussen voor- en tegenstanders van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan hebben donderdag in Brussel geleid tot rellen bij de Turkse ambassade. Daarbij zijn vier gewonden gevallen, van wie twee door messteken. Alle slachtoffers zouden van Koerdische komaf zijn. De Brusselse politie spreekt van „zware incidenten om politieke redenen”. Volgens de Koerdische gemeenschap in Brussel zijn aanhangers van Erdogan verantwoordelijk voor de vechtpartij. Er zaten vrijdag nog vijf mensen vast. Volgens de krant De Standaard is een van de gewonden een oudere politiek vluchtelinge, die een boegbeeld is van de Koerdische gemeenschap in België.

Gülenisten moeten allemaal dood.

Maar Koerden?

Die moeten extra dood!

Turkije voert in het Oosten van het land al jaren een oorlog tegen Koerden. Het is ethnic cleansing. Doodseskaders, verkrachtingen, tanks. Denk Milosevic in Kosovo/Bosnie maar dan veel heftiger. In de jaren ’90 zijn meer dan duizend Koerdische dorpen met de grond gelijk gemaakt. De USA (Clinton) leverde de wapens.

De Belgische premier Charles Michel kondigde in een reactie „nultolerantie” aan voor „Turkse problemen die naar ons land worden geïmporteerd”. In de straten rond de ambassade bleef de sfeer nog lange tijd gespannen. De burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur, zegt te vrezen voor meer escalatie de komende dagen.

Die boycot gaat mij gemakkelijk af.

Als ik dit soort dingen lees?

(En ik lees ze vrijwel dagelijks).

Dan heb ik helemaal geen trek in Broodje Döner.

Erdogan Bomb

Erdogan tot 2029.

Jottem.

Share