Turkse Babies Komen Van Een Turkse Ooievaar Die Alleen Turks Spreekt

, , Comments Off on Turkse Babies Komen Van Een Turkse Ooievaar Die Alleen Turks Spreekt

Jawel! Meer goed nieuws uit Turkije!

Ik heb er al eerder over geschreven.

Maar nu is het dan zover.

TPO: Turkije schrapt evolutietheorie van Charles Darwin uit schoolboeken.

De evolutietheorie van Charles Darwin is uit het nieuwe leerplan voor Turkse scholen geschrapt. Turkse scholieren krijgen er alleen zijdelings over te horen in de biologieles, voor de rest komt het onderwerp pas aan de orde op de universiteit. “Voor scholieren is het toch te hoog gegrepen”, zei minister van Onderwijs Ismet Yilmaz vandaag. Die houding noemt Mustafa Balbay van oppositiepartij CHP beledigend voor scholieren. “Je geeft een achttienjarige het recht om te kiezen en om gekozen te worden, maar niet om over de evolutietheorie te leren”, schamperde hij.

En dat is een uitkomst, lieve mensen.

Nod Yes Icon

Turkije gaat full blown Islamic theocracy.

Je krijgt dan binnenkort van die leuke religieuze politie die komt controleren of je wel Islamitisch genoeg aan het doen bent en zo.

ReliCops

Het nieuwe curriculum verlangt ook dat religieuze scholen, die in aantal toenemen, kinderen bijbrengen dat de ‘jihad’ vaderlandslievend van geest is.

Oh. Mijn. Geluk. Kan. Niet. Op.

Ondertussen zijn allerlei arme Nederturken vreselijk aan het huilen.

Ze voelen zich gestigmatiseerd.

Als jij een werkgever bent…. heb jij dan bijzonder veel zin om een democratie hatende, religieuze gek aan te nemen die denkt dat evolutie niet bestaat en dat Jihad vaderlandslievend is?

Shaking No Emoticon

De voorzitter van de Bond van Onderwijzend en Wetenschappelijk Personeel (Egitim-Is) is niet te spreken over het nieuwe curriculum. Het nieuwe beleid dat de evolutietheorie in de ban doet, schrijft ook voor dat alle scholen over een gebedsruimte beschikken. “Dit vernietigt de seculiere en wetenschappelijke grondslagen van het onderwijs”, zei voorzitter Mehmet Balik. Hij meent dat de veranderingen worden doorgevoerd om afwijkende ideeën uit te bannen. “Het gaat om generaties die vragen stellen, dat is waar de regering bang voor is”, zei Balik.

Klopt.

In Iran gebeurde hetzelfde na 1978.

Ooievaar

Doe mee met onze Broodje Döner boycot. 

U kunt ons ook sponsoren.

Klik de “doneren” button onderin.

Share