Turks Feestje! (Herdenking Coup Poging In Turkije)

, , Comments Off on Turks Feestje! (Herdenking Coup Poging In Turkije)

Het was gisteren precies een jaar geleden dat een groep gekke militairen probeerde een coup te plegen in Turkije. De coup mislukte doordat burgers de strijd aan gingen met gewapende militairen en zelfs tanks. Ik vond het echt super indrukwekkend. Het allerlaatste wat je wilt is het leger aan de macht. In Turkije weet men maar al te goed wat dat betekent, het land heeft diverse militaire junta’s gehad. Mijn bewondering maakte echter al snel plaats voor depressie. De nasleep van de coup, de vele ontslagen, arrestaties en noodtoestand zijn een absoluut drama. Turkije is geen democratie meer, maar een totalitaire staat.

Gisteren werd het mislukken van de coup herdacht.

En dat betekende feest.

confetti

NRC: Weer duizenden ontslagen in Turkije.

In Turkije zijn opnieuw duizenden medewerkers van de politie, ministeries en universiteiten ontslagen of geschorst. Dat blijkt uit een decreet dat vrijdag is gepubliceerd, meldt persbureau Reuters.

Decreten zijn altijd leuk.

Het gaat in totaal om meer dan zevenduizend mensen. Bij de politie werden 2.303 agenten weggestuurd, aan universiteiten moesten 302 medewerkers het veld ruimen. Daarnaast zijn 342 gepensioneerde militairen uit hun rang ontheven. De jongste ontslaggolf vond plaats op de vooravond van de herdenking van de couppoging in Turkije, die zaterdag een jaar geleden plaatsvond. Sinds die mislukte staatsgreep zijn in Turkije meer dan 150.000 ambtenaren geschorst of ontslagen. Ook zijn meer dan 50.000 mensen gearresteerd, vooral politieagenten en militairen.

Het engste is dat al die mensen worden vervangen door Erdogan/AK getrouwen.

Je krijgt dus overal van die Islam-partij apparatchiks, in scholen, bij de rechtbank, bij de politie, op universiteiten en ga zo maar door. Dit is een beetje de standaard voor een behoorlijke dictatuur. Je dondert alle vermeende “vijanden” eruit en die vervang je eigen mensen. We hebben dit zien gebeuren in diverse Zuid Amerikaanse landen, onder extreem rechtse, fascistische junta’s, in Iran onder de Ayatollahs, in Iraq met de Baath partij, in Syrie met de Baath partij. Met name in het onderwijs is dit vreselijk want er wordt vervolgens een hele generatie van hele fanatieke “nationalisten” gekweekt die allemaal blind vertrouwen hebben in hun nieuwe verlichte leiders.

Erdogan gaf gisteren een speech waar ie zei dat de hoofden van de coupplegers en de aanhangers van Gulen eraf “gescheurd” moesten worden.

Dergelijke gruweldaden zijn Turkije niet vreemd; men deed dit veelvuldig tijdens de Armeens Genocide.

Armenian_Genocide

Er werd zelfs gevoetbald met afgehakte hoofden.

Turkije wordt een volwaardige Islamitische dictatuur.

Mijn voorspelling is dan ook dat het de aankomende jaren nog veel erger gaat worden.

Doe mee met onze Broodje Döner boycot!

Wij eten geen Broodje Döner totdat Turkije weer een democratie is.

Of sponsor de boycot door op “doneren” te klikken onderin.

Share