Today’s Inflight Movie: Back To The Future Met Michael J. Fox!

, , 1 Comment

Mijn oom is een gerenommeerd wetenschapper. Hij was daarom de eerste in onze familie die echt veel ging reizen. Ik kan mij nog goed herinneren toen hij voor het eerst – en daarna geregeld – naar Amerika ging. Amerika was een land wat tot de verbeelding sprak. Als tiener vond ik dat heel bijzonder. Hij belde ons op om te vragen hoe Ajax had gespeeld. “Ik zit nu op mijn toilet”, zei ie. Op je toilet? Hoe bedoel je? “Er zit een telefoon in de badkamer van dit hotel”.

Hij vertelde ons over vliegen naar Amerika. In het vliegtuig, tijdens de vlucht, vertoonden ze de nieuwste films.

Films die in Nederland net, of nog niet eens, in de bioscoop draaiden!

Hij kon zelfs vluchten selecteren, en dan van te voren uitvinden, welke films er tijdens die vluchten beschikbaar waren.

Het was allemaal heel bijzonder.

De laptop, mediaplayers en videocodecs maakten een einde aan de “inflight movie”.

Inflight old

Toen ik later als professional zelf ging reizen… naar de US, binnen Europa, Hong Kong, Australia, Dubai, India, noem maar op? Ik maakte nooit gebruik van dat kleine schermpje met slechte resolutie “entertainment”. Ik nam een kleine laptop mee, later een tablet of een telefoon en keek daar mijn films. Vliegen is supersaai. En met name lange vluchten zijn vreselijk irritant. Films kijken, of een rits afleveringen van je favoriete serie, zorgt ervoor dat je niet met de persoon die naast je zit hoeft te communiceren… and it kills a lot of time.

Ik heb twee keer business-class gevlogen, via Dubai naar India. En terug uit India via Dubai. Grote luxe stoelen waar je in kunt slapen. Een ruime keuze uit heerlijk eten. Cabinepersoneel komt voortdurend langs met heerlijke snacks, drank, you name it, maar…. qua “entertainment”? Datzelfde kleine kutschermpje, met een identieke waardeloze koptelefoon. Tijdens de business-vlucht kon ik uit allerlei films kiezen waaronder, The Dark Knight. Met al dat licht in dat vliegtuig, op dat waardeloze scherm stelde het allemaal weinig voor. Het geluid was helemaal waardeloos. Bovendien kende ik The Dark Knight al, die had ik gewoon op mijn laptop… boven mij in dat bagagehok. Een veel betere kopie, een veel beter scherm, allerlei handige opties om heen- en weer te skippen en uiteraard beter geluid en een hele goede Harman Kardon oortelefoon.

Naast mij zat een vrouw, jonger dan ik. Ze werkte voor Bank of America. We hebben samen – op mijn laptop – wat series gekeken, met een splitter met twee koptelefoons. (Zij had ook een hele goeie koptelefoon). Daarna – op haar laptop – een standup comedian die ik nog niet kende.

NYT: U.S. May Ban Laptops on All Flights From Europe.

An intelligence official, who, like the airline official, was not authorized to speak publicly about the potential ban, said it was being considered because of concerns that radicalized citizens of European Union nations or people with dual citizenship could target United States-bound fights. American officials have tried in recent years to increase the vetting of those traveling into the country.

Ja het staat er echt. “radicalized citizens of European nations”.

En we weten allemaal dat ze dan niet radicale fans van The Dark Knight bedoelen.

Another government official, also speaking on the condition of anonymity, said the new ban was being considered because the American government considered immigration policies in Europe to be lax. There is also a concern that the ban adopted in March might not stop a terrorist with a bomb-rigged laptop from simply flying to Europe to catch a United States-bound flight.

En dat is het einde van lange vluchten dan een beetje… althans voor mij.

Probeer je voor te stellen. Een vlucht van 9 uur, of 12 uur, met een jengelend kind zonder laptop of tablet?

Ik heb liever een vogelspin die eitjes legt in mijn oor.

Dankuwel meneer en mevrouw Islam.

Geen fucking films, geen series, geen standup comedians en geen behoorlijke muziek meer in het vliegtuig.

Update: 12-5-2017 / 12:48

Ik zit trouwens te denken…

Die fucking laptop kan maar beter uitzonderlijk goed verzekerd (en supersterk red.) zijn. Want als je dat ding incheckt? Heb je enig idee wat de baggage handlers doen met koffers, tassen en duffels? Die donderen van de lopende band in een grote bak, daarna rukken ze die bak leeg en smijten alles in de rekken. Die rekken rammen ze dan aan elkaar met kabels en dan racen ze naar dat vliegtuig. Dan proppen ze die rekken in een lift en die rammen ze omhoog. Daarna snoeren ze die rekken muurvast en gaat dat vliegtuig stijgen met allerlei leuke vormen van druk en hoogteverschil. Eenmaal op bestemming? Zelfde riedeltje maar dan andersom. Dus na 7? 8? 13? 18? uur absolute hel smijt iemand die tas met die laptop dan op een lopende band en flikkert er vervolgens een grote zware sporttas van 5 kilo bovenop.

Daarna mag je zeulen.

En als je dan uren later op je hotelkamer slash eindbestemming aankomt en je laptop doet het nog?

Dan ben je geen terrorist.

Shaking No Emoticon

Share