Things We Lost In Nieuw-West: Een Hand

, , Comments Off on Things We Lost In Nieuw-West: Een Hand

De afgelopen weken is het non-stop vuurwerk geweest. Enorme, zware knallen, die de hele flat doen trillen. We hebben via onze kinderen de leukste verhalen te horen gekregen over “illegaal vuurwerk” wat klaarblijkelijk vrij gemakkelijk bij ons in de buurt gekocht kan worden. De heftigste knallers zijn zogenaamde nitraat-bommen, “uit Polen, Papa, daar mag echt alles!”. Als ons kind buiten speelt en we horen een enorme harde knal? Dan kijken mijn ex en ik elkaar angstig aan. We proberen dan vreselijk hippe ouders te zijn, we vertrouwen ons kind, die is niet bij die knal in de buurt en dan zeggen we dus tegen elkaar niet bellen, niet bellen, ze doet geen gekke dingen. Dan kijken we een tijdje stil naar de muur en dan denken we nitraat-bommen en dan bellen we ons kind: Hoi, we hoorden een hele harde knal? Blijf je daar bij uit de buurt? Wegblijven van kinderen die nu al grote shit afsteken? 

Het zijn spannende dagen geweest.

Naast de illegale nitraatbommen uit Polen was er een nieuwe rage: de heksenkring. Een heksenkring is een cirkel van aan elkaar geknoopt vuurwerk. Het idee is dat je midden in de cirkel gaat staan en dan dat vuurwek afsteekt terwijl het rondom je heen uit elkaar knalt. Levens- en levensgevaarlijk. Uiteraard hebben we onze kinderen helder uitgelegd, een stuk of tig keer, geen, geen, geen heksenkring, okay?

Niet alle kinderen luisteren even goed naar dergelijke waarschuwingen.

vuurwerk-waarschuwing-1732

Parool: Jongen (14) verliest hand door vuurwerk in Nieuw-West.

Samen met een jongen van tien en van elf had hij in de Willem Molengraaffstraat een hoeveelheid vuurwerk aan elkaar gebonden.

Dat is een heksenkring.

Nod Yes Icon

Het explosief ging daarna volgens de politie sneller af dan het drietal had verwacht. De veertienjarige jongen raakte bij de hevige explosief zijn hand kwijt. De anderen twee liepen verwondingen aan hun gezicht op. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Vuurwerk en Nieuw-West ging al eens eerder goed mis. Toen Nouri zo vreselijk verbindend in een coma lag kwamen er drommen “fans” zingen, bidden en – gek genoeg – vuurwerk afsteken, grote professionele fakkels, voor nood op zee, weet je wel? Iemand raakte toen gewond aan z’n gezicht. Z’n gezicht is nu verminkt en voor de helft verlamd. En nu dus dit arme kind z’n hand kwijt. Het is echt heel erg sneu want het moest natuurlijk weer in Nieuw West gebeuren, het kon godverdomme niet een keertje Schagen zijn, of zoiets.

Share