The Policor Press Exposed: Column Aaahmehoela bij Opiniez

, , Comments Off on The Policor Press Exposed: Column Aaahmehoela bij Opiniez

Ik lees dit net pas.

Ik ben al heel erg moe en moet eigenlijk allerlei dingen nu opruimen, maar ik voelde mij min of meer verplicht om meteen iets te schrijven.

Ik heb u al eens voorgesteld aan Aaahmehoela, een Belgische blogger/columnist.

Als je haar blog leest, dan zie je direct de eigen stijl.

Wat mij met name bevalt is het hoge tempo.

Als mensen dingen online lezen, dan lezen ze op een hele andere manier dan als ze onderuit in hun bed met een kruik met een boek in slaap vallen.

Online lezen mensen volgens een zogenaamd “F patroon”.

F

Ze pakken de bovenste paar regels eerst. Als daar niet meteen in staat wat ze zoeken, als daar niet meteen iets in staat wat hun aandacht vasthoudt? Dan skippen ze naar beneje en pakken een volgende pluk regels. Als ze daar ook al niet bevredigd worden, dan storten ze min of meer ter aarde en verdwijnen in de hel.

Met name websites waar mensen naar specifieke informatie zoeken (“een gek knobbeltje in mijn oksel”) hebben hier de meeste last van.

Hoe werkt dat met bloggers slash columnisten?

Nou, je titel. Die is of heel interessant, of heel erg ranzig, dan klikken mensen in ieder geval. Boring, te wetenschappelijk of pretentieus? Dan klikken mensen minder snel.

En dan dus – min of meer – datzelfde F patroon.

Als blogger slash columnist kun je mensen echter “meevoeren”. Ze beginnen in dat eerste pootje van die F… en als je ze dan meteen de juiste kant opneemt? Dan blijven ze doorlezen. Als je eerste paragraaf, als je eerste paar zinnen boring zijn of niet doorheen te komen? Dan skippen ze naar beneje en kijken of je iets zinnigs te melden hebt in een tweede pluk random zinnen. (Iedere F kent een andere interval naar de tweede poot van de F).

Ik heb volgens mij al eens laten weten dat Aaahmehoela een heerlijk tempo heeft.

Ze knalt er echt doorheen.

Ik vind dat heel prettig lezen, het spat echt van de pagina.

Let alsjeblieft even – wederom – op het geweldige tempo.

Ik vind het een guweldug stuk.

angry-typewriter

Opiniez: Verfomfaaid, verwrongen, vervormd, verdraaid.

Ik heb hier tevens twee nieuwe begrippen geleerd, die ik beide geweldig vindt: “roerjournalistiek” (die kende ik nog niet) en “eenheidsworst”.

Die laatste is echt te goed, want worst zit in zo’n strak velletje?

Net als een zweterige dikkerd in een Burkini?

En dat strakke velletje eromheen is echt een perfecte omschrijving van die diverse, tolerante, “linkse”, inclusieve en vooral fact based media die vooral extreem krampachtig en ideologisch aan het Deugen is met een hoofdletter D. Helemaal vast in het eigen plastic, kleverige velletje. Het zit vele malen strakker dan welke “bubbel” dan ook.

She’s got some serious skillz.

Nod Yes Icon

Share