The Muslim Brotherhood, “Islamofobie”, Stichting Democratie en Media en SUBSIDIE! (Met Carel Brendel)

, , Comments Off on The Muslim Brotherhood, “Islamofobie”, Stichting Democratie en Media en SUBSIDIE! (Met Carel Brendel)

Welkom bij de SlimK1nd Religieuze Dinsdag!

Er komt geen fokking einde aan.

Ik kwam dit gisteren al tegen.

(En schrok mij dood red.)

TPO: Stichting Democratie en Media subsidieert politieke islam.

Moslims en subsidie tegen onwelgevallige berichtgeving
De nieuwe koers zette vorig najaar in met het SDM-besluit om 28.000 euro subsidie toe te kennen aan het project Moslims en Media van de Rotterdamse moskeekoepel SPIOR. Uit de beschrijving van SPIOR kan ik geen andere conclusie trekken dan dat het geld bedoeld is om onwelgevallige berichtgeving over de islam te bestrijden. Een nogal merkwaardig doel voor een stichting die zegt op te komen voor kritische en onafhankelijke journalistiek.

Het vreemde is dat onze tolerante, diverse en vooral inclusieve media zich niet lijkt te realiseren dat je op deze manier een hele enge regressieve ideologie alleen maar in de hand speelt. De media is zo vreselijk bezig met deugen dat ze helemaal niet doorhebben wat de lange termijn effecten daarvan zijn. En die zijn – toch geruime tijd – vrij meetbaar.

1.) Het electoraat “schuift op”. Meer en meer witte, heterosexuele, cisgender overlegpapa’s verlaten de gevestigde partijen.

2.) De media consument “verdwijnt”. Meer en meer witte, heterosexuele, cisgender overlegapapa’s keren de gevestigde media de rug toe, of raadplegen die alleen om zich te ergeren.

Ondertussen is alle kritiek op Islam verboten.

Is dat echt de uitkomst die je wilt?

Beroepsmoslims geven workshops journalistiek
We zijn inmiddels tien maanden verder maar het SPIOR-project is nog steeds niet “uitgelicht” (zo heet dat in het jargon) op de SDM-website. Dankzij enkele tweets van betrokkenen weten we alleen dat er in mei 2017 een vierdelige workshop is geweest op de redactie van de lokale omroep RTV Rijnmond met onder de sprekers Jamal Ahajjaj, beter bekend als “Aboe Ismail” die volgens de AIVD (pdf) een belangrijke rol speelt bij de verspreiding van het salafisme in Nederland.

Wat een geweldig goed idee!

Jihadi’s vertellen onze media hoe de wereld in elkaar steekt!

Dat zal vast wonderen doen voor de “Vrouw” en “Lifestyle” secties van onze kranten en bladen.

Islam / No More Lies

Dit wordt leuker.

Op 30 mei meldde SPIOR op Twitter dat na vier bijeenkomsten bij Rijnmond nu de NOS-redactie aan de beurt was. Uit bijgevoegde foto’s bleek dat imam Azzedine Karrat van de Essalam Moskee en de jonge pro-Hamas-activist Mohammed Akkari aan tafel zaten bij de laatste Rijnmond-sessie. Over het verloop van de tweede workshop bij de NOS laten de betrokken echter niets los. SDM, SPIOR, NOS en de ingehuurde freelancer Prya Bisambhar besloten tot een totale radiostilte rond het project. Onduidelijk bleef waarom de publieke omroep zich over de islam laat bijpraten door gesubsidieerde beroepsmoslims.

Oh jottem!

De objectieve, vrije, diverse, tolerante, fact based media stiekem aan tafel met de regressieve haatbaarden.

Dat zal de sportpagina’s ten goede komen.

George Soros en zijn geldstroom naar de moslimbroeders
Als vervolg op de subsidie voor Moslims en Media maakte SDM in december 2016 bekend dat het initiatieven tegen moslimdiscriminatie ging ondersteunen met bedragen tot 50.000 euro. Uit de toelichting (pdf) blijkt dat SDM op dit terrein nauw samenwerkt met de Open Society Foundations (OSF) van miljardair George Soros. Initiatieven in verband met de Kamerverkiezingen zouden met voorrang worden behandeld.

Ook hier zette ik vraagtekens omdat OSF in het recente verleden allerlei subsidies heeft uitgedeeld aan organisaties van de Moslimbroeders, die de veronderstelde “islamofobie” gebruiken om de positie van de politieke islam te versterken en hun religieus-rechtse ideologie te verspreiden. De organisatie van Soros heeft de afgelopen jaren 1,4 miljoen euro geschonken aan tegen “islamofobie” gerichte activiteiten van de Moslimbroeders in Europa.

George Soros?

Maar het NRC zei dat we ons zorgen moesten maken om “de Russen“?

Moslimbroeder-gelieerde moskee Essalam
In februari berichtte ik dat SPIOR de eerste gebruiker was van de nieuwe SDM-subsidie. De moskeekoepel organiseerde een islamdebat met Kamerkandidaten in eerder genoemde Essalam Moskee, die overigens volgens de AIVD – rapport Radicale dawa in verandering, 2007, blz. 54, downloadlink hier (pdf) – banden heeft met de Moslimbroeders.

Uit de beschrijving van de nieuwe vacature blijkt dat het islamdebat inderdaad werd gefinancierd uit de pot voor “moslimdiscriminatie”. SDM subsidieerde daarnaast de webserie Blanco van documentairemaker Abdelkarim el-Fassi, die uit zijn Rotterdamse bubbel stapte om in het land de stemming rond de Kamerverkiezingen te peilen.

Misschien kan het SDM een leuke documentaire financieren over de vele benefits van Female Genital Mutilation?

Of meer ruimte maken in de media voor positieve verhalen over onthoofdingen, stenigen en zuur in vrouwen hun gezicht gooien?

Onze media kijkt veel te eurocentrisch tegen dat soort praktijken aan.

Een Facebookpagina tegen ‘islamofobie’
SDM noemt als derde ontvanger Meld Islamofobie, dat in januari 2015 in het leven geroepen opgericht als reactie op “racistische en discriminerende reacties richting moslims” na de terroristische moord op redactieleden van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Begonnen als Facebook-groep veranderde Meld Islamofobie in april 2016 in een officiële stichting.

Een rondgang op de Facebook-pagina maakt duidelijk waarom veel mensen vraagtekens zetten bij de term “islamofobie”. De beheerders doen uiteraard verslag van zeer ernstige zaken zoals de terroristische aanslag op een moskee in Enschede, vandalisme tegen andere gebedshuizen, ongeremde haatuitingen tegen moslims op social media, afwijzingen bij sollicitaties en meldingen van fysieke en verbale bedreigingen in de openbare ruimte.

Islamofobie is een hele bijzondere ziekte.

Er is nog nooit geneeskundige studie naar gedaan.

Er is nog nooit iemand op gepromoveerd.

Er is nog nooit iemand voor behandeld.

Er is geen enkele vorm van medicatie voor.

Het komt – als begrip – in geen enkel medisch boek voor.

Alle echte fobieën wel!

Meldpunt volgt agenda van politieke islam
Een flink aantal van die meldingen heeft echter een anekdotisch karakter. Een moslimvrouw vertelt bijvoorbeeld over beledigingen in de supermarkt maar de lezer kan niet verifiëren of het incident heeft plaatsgevonden, en of het echt zo ernstig was. Opvallend is vooral dat een groot deel van de content van Meld Islamofobie niets te maken heeft met meldingen van “islamofobie”. De discussie gaat over allerlei politieke kwesties. Daaronder vallen ook de voorstellen van Ahmed Marcouch om salafistische organisaties te verbieden, de plannen om gezichtsbedekking in de openbare ruimte te beperken of de uitspraak van het Europese Hof van Justitie, waardoor werkgevers onder streng omstreden voorwaarden kunnen weigeren om werkneemsters met een hoofddoek aan te nemen. Meld Islamofobie volgt hier gewoon de agenda van de politieke islam.

Ik voel zo’n Linda Sarsour migraine opkomen.

Belastinggeld goed besteed.

En dat allemaal voor een hele regressieve, homohatende edoch luide, zes (6) procent (%) van de bevolking.

We boffen maar met al die culturele verrijking!

Onlangs meldde ik dat ook SDM zich bezig houdt met de uitspraak van het Europese Hof. Samen met Open Society Justice Initiative, het feministische Clara Wichmannfonds en de Universiteit van Amsterdam belegde SDM een bijeenkomst waar de mogelijkheden voor juridische actie tegen het hoofddoekarrest werd besproken. Enkele organisaties van de Moslimbroederschap in Europa vormen de drijvende kracht achter deze hoofddoeklobby. Ik noemde onder anderen de jeugdbeweging FEMYSO, de vrouwenorganisatie EFOMW (beiden nauw verbonden met de Federation of Islamic Organisaties in Europe), en het Franse anti-“islamofobie” collectief CCIF. En altijd verbaas ik me weer dat op papier linkse, progressieve en feministische organisaties zich achter het karretje van de Moslimbroeders laten spannen.

Links, progressief en feministisch zijn slechts woorden voor dit soort mensen.

Het is allemaal bijzaak.

De enige echte beweegreden is: DEUGEN met hoofdletters.

Die imbecielen hebben geen benul met wie ze aan tafel zitten.

De “feministen” uit Zweden deden allemaal netjes een hoofddoek om voor de Ayatollahs, weet je nog?

Terreurverheerlijkers en extreemlinkse elementen
Maar goed, een van de taken van de nieuwe projectassistent is “pro-actief bijdragen aan uitbreiding van het netwerk van SDM onder beoogde aanvragers”. Dat laatste kan beslist geen kwaad. In december 2016 bracht programmamanager Eigeman de subsidies tegen moslimdiscriminatie onder de aandacht van tientallen personen in haar eigen netwerk. Ze deelde het SDM-bericht onder anderen met terreurverheerlijker Dyab Abou Jahjah, de extreemlinkse activisten Frank van der Linde, Abulkasim al-Jaberi, Anja Meulenbelt en René Danen, en prominente Internationale Socialisten als Jelle Klaas en Maina van der Zwan.

Het Parool begon in 1940 als illegale nieuwsbrief en verzette zich hardnekkig tegen het antisemitisme van de Duitse bezettingsmacht. Het is een veeg teken dat de geestelijke erfgenamen van Pieter ‘t Hoen bij het uitdelen van subsidie in eerste instantie ook denken aan de in antisemitisme gedrenkte Abou Jahjah en enkele andere figuren uit de politieke onderwereld.

Dat zijn hun nieuwe vriendjes. “Joodse” mensen bestaan niet meer. Dat zijn allemaal vieze “Zionisten”.

Gek he, dat de PVV, FvD, GeenStijl en TPO het zo goed doen?

Ik vind “Stichting Theocratie en Media” trouwens een betere naam voor deze stichting.

Kan dat veranderd worden?

Wij van SlimK1nd hebben overigens nooit meer iets gehoord over onze eigen subsidieaanvraag. 

Share