The Incredibly True Adventures Of Roos Schlikker

, , Comments Off on The Incredibly True Adventures Of Roos Schlikker

The Wicked Witch Of The West is terug!

Jawel, lieve lezers: Roos Schlikker maakt weer eens reuze spannende dingen mee.

Leest u even mee?

Parool: ‘Hoe is het met je zussie?’

De vrouw achter de balie in het gerechtsgebouw boog zich diep voorover en fluisterde me in het oor: “Als we heel hard ‘Jong!’ roepen, begint de zaak in dat kamertje daar.” Ik knikte samenzweerderig, hoewel ik geen idee had waarom er een codewoord moest worden gebruikt.

Djeezus, is ze echt zo dom?

Het is geen codewoord Roos.

Het is de naam “op de rol”.

In dit geval is het niet jouw naam, dus zal het de naam van de verdachte zijn.

Ik kwam niet zo vaak in huize Justitia. Voor de deur van de strafzaal stonden plastic bankjes waarop diverse wachtenden zich probeerden bezig te houden. Vlak nadat ik een plekje had uitgezocht, kwam er een blonde jongen naast me zitten. Hij pulkte voortdurend aan zijn trui, stond drie keer op om een papiertje in de prullenbak te gooien en probeerde oogcontact met me te krijgen. Ik knikte hem vriendelijk toe. “Zelfde schuitje,” glimlachte ik.

Ook Roos pulkt namelijk graag aan haar trui?

De jongen maakte de veters in zijn schoenen los en strikte ze opnieuw. Zijn vingers leken te trillen. Misschien was hij slachtoffer van iets veel ergers dan ik. Werd hij mishandeld. Of was zijn moeder bedreigd door een bende computernerds. Stond er plotseling een overvaller in zijn koffiezaakje.

Gezien al z’n nervositeit lijkt het mij een stuk waarschijnlijker dat ie een verdachte is, Roos.

“De zaak De Jong!” klonk het plotseling en tot mijn verbazing sprong de gast op en ging samen met een advocaat naar binnen. Zelfde schuitje inderdaad, maar we zaten ieder aan een andere kant van de boot. Hij bleek namelijk degene te zijn die mijn raam had ingegooid om mijn computer te jatten, waarna hij met een vriend een auto had gestolen om mee op de vlucht te slaan. En De Jong was gewoon zijn achternaam. Weg rechtbankromantiek.

Nee toch, “De Jong” was “gewoon” z’n achternaam?

En niet een geheime code om toegang te krijgen tot de Chocoladefabriek die in een geheime bunker onder de rechtbank zit?

Zijn partner in crime werd geboeid binnengebracht. Vermoedelijk highfiveden de vrienden normaliter, maar dat ging nu niet. Bij wijze van begroeting stootten ze elkaar aan, hun schoudervlees schuurde. 

Zijn er nog mensen die highfiven, Roos?

Shaking No Emoticon

Het is meestal "boks", engel.

Het afgelopen jaar hadden ze al veroordelingen wegens diefstal, mishandeling en vandalisme aan hun broek. Tja, de coke hè, verklaarde De Jong. Zijn kompaan maakte grijnzend een hikgeluid. Beavis and Butt-head in het rechtsgebouw. “Het is weer een beetje uit de hand gelopen, denk ik,” mompelde De Jong, krabbend aan de kontzak van zijn zilverglimmende joggingbroek. Hij bleek vader van een zoontje van twee.

Diefstal, mishandeling en vandalisme?
Wat een leuke Papa is dat zeg?!??!

De officier van justitie eiste een half jaar gevangenisstraf, de rechter schorste de zaak voor een momentje. “Hoe is het met je zussie?” vroeg De Jong aan zijn collega alsof hij een gesprekje met hem voerde bij de supermarkt, een zak mueslibollen in de hand. De rechter kwam terug en deed uitspraak. Toen ik de woorden ‘een taakstraf van 30 uur’ hoorde uitspreken, liep ik de kamer uit. Ik zag nog net hoe De Jong als een overwinnaar zijn losgemaakte handen in de lucht gooide.

Roos heeft heul veel vrije tijd.

Buiten het schrijven van deze column doet ze namelijk niets.

(En de column verschijnt alleen op zaterdag, niet eens alle zaterdagen red.)

Veel van die columns gaan over helemaal fokking nix, want in Roos’ leven gebeurt niet zoveel bijzonders.

Zo ook deze column.

Roos?

Zou jij voor de SlimK1nd lezers willen uitvinden hoe het met “zussie” gaat?

Dan hebben we tenminste iets van closure.

Thanks.

Bitch, Sister

Roos heeft ons - na de repliek op haar vorige column - direct geblokt op Twitter.

In de echokamer der columnisten is men wat angstig voor kritiek van al die mondige lezers.

Share