Subculturele Verkrachting Om Muziekstijlen Te Segregeren: Alternative Facts Met Jutta Chorus

, , 1 Comment

Hey wat leuk Jutta Chorus is terug!

We gaan ons vanmorgen bezighouden met alternative facts.

NRC: Verkrachting als vorm van segregatie.

Het grootste muziekfestival van Zweden, Bråvalla, heeft zichzelf opgeheven. Tijdens het optreden van de populaire Zweedse zanger Håkan Hellström werd in het publiek een vrouw verkracht. Elf andere bezoeksters deden aangifte van aanranding. Vorig jaar waren er vijf verkrachtingen en twaalf aanrandingen gemeld. „Een raadsel in een land waar mannen en vrouwen zo gelijkwaardig zijn”, zegt een woordvoerder van het festival somber als ik bel.

Er waren al diverse bands die geweigerd hadden naar het festival te komen.

Dit door de dramatische situatie van het jaar daarvoor.

Diverse andere bands en bezoekers hadden van te voren gewaarschuwd: “zorg dat dit jaar geen drama wordt”, maar dat werd het helaas wel.

Dus einde festival.

De daders (meervoud red.) waren zowel vorig jaar als dit jaar Moslim migranten.

Zweden is de rape capital of Europe.

Compleet met no-go zones waar migranten een soort oorlog voeren tegen politie en de rechtstaat.

(En alle mensen die daar toevallig wonen red.)

Tijd voor wat nuance, kom maar Jutta!

Vorige week deden twee Nederlandse vrouwen na afloop van het Haagse festival Parkpop aangifte van aanranding. De politie brengt vechtpartijen op het festivalterrein in verband met die aanrandingen. Dat is op Parkpop nog niet eerder gebeurd. Voor sommigen is het zonder ongevraagde seks kennelijk geen feest. Festivals in de VS nemen voorzorgsmaatregelen, lees ik in de Los Angeles Times. Podia en campings uitsluitend voor vrouwen. In damestoiletten krijgen slachtoffers van aanranding het advies bij de bar een ‘angel shot’ te bestellen – dan begrijpt de barman dat hij de beveiliging moet inschakelen.

Helder. Het gebeurt overal.

De gebruikelijke verklaringen voor Zweden worden alweer van stal gehaald. Was de dader een moslimimmigrant? Dan ligt het aan zijn geborneerde seksuele opvoeding. Of is het domweg een man? Dan is het een kwestie van de strijd tussen de seksen.

Eh… we weten al wie de daders zijn Jutta?

Speculeren over mogelijke andere, fantasie daders heeft dan weinig zin.

Het lijkt subtieler dan dat. Directeur Eric van Eerdenburg van Lowlands ziet op zijn festival „cultureel en muzikaal gelijkgestemde zielen”. De relatieve eensgezindheid, redeneert hij, is het geheim van de harmonie op Lowlands, drie dagen lang een stadje van zestigduizend mensen. Het gaat niet om klasse of ras, maar om smaak.

Na nuance?

Nemen we een kopje subtiliteit.

Nod Yes Icon

Sophie Kemperman, vrijwilligerscoördinator op het festival Best Kept Secret, zegt ook: „Niet te veel mixen.” Met het overwegend linkse, hoogopgeleide publiek dat zij onlangs ontving, hing er in de Beekse Bergen „een sfeer van gelijkwaardigheid”.

Met “niet teveel mixen” bedoelt Sophie “niet teveel soorten muziek mixen” (geen drank of drugs red.). Dus je doet of een festival met uitsluitend rock muziek, of je doet een festival met uitsluitend dance muziek. Op het moment dat je allerlei muzieksoorten gaat mixen, krijg je ineens een “gemengd” publiek en dan kan er van alles misgaan, zoals bijvoorbeeld aanrandingen en verkrachtingen.

Hoe zou Sophie hebben vastgesteld dat haar festivalgangers “overwegend links” en “hoogopgeleid” zijn?

Namen ze allemaal hun diplomas mee?

Moest je aangeven op welke partij je gestemd hebt alvorens je een kaartje kon kopen?

Mogen al die kinderen al stemmen dan?

Of zagen ze er allemaal zo uit?

Apple Store Indy

Het begint Jutta aardig te lukken. Niemand denkt meer aan de zoveelste verkrachting in Zweden door groepen doorgeflipte Moslim migranten. We hebben wat nuance gehad, en een heus festival voor linkse, hoogopgeleide kinderen van tussen de 18-22 jaar. Ongetwijfeld zijn de slachtoffers daar enorm bij gebaat.

Op Bråvalla komen elk jaar conflicterende groepen luisteren: aanhangers van dance, van hardrock en van alternative. Op Parkpop zong Alison Moyet, maar was ook een grote hiphop-kliek. De aanhangers van die stijlen zien elkaar kennelijk niet als gelijken, maar als tegenstanders. Wie er niet bij hoort, is vogelvrij. Met seks wordt dan geen etnisch of man/vrouw onderscheid uitgedrukt, maar een subcultureel. Verkrachting als vorm van segregatie.

Bitch Please

Dat is het!

Die goths willen al die metalheads verkrachten en die punks willen die clubheads natuurlijk aanranden!

Dat noem je (in vaktermen red.) subculturele verkrachting als segregatiemiddel.

Jutta heeft daar voor doorgeleerd.

Nod Yes Icon

Het NRC heeft namelijk besloten dat alle migranten reuze leuk zijn, dus als er dan weer eens een migrant een vrouw verkracht, moet je met allerlei alternative facts komen om de aandacht van die slachtoffers en losgeslagen verkrachtende Moslim migranten af te wenden. Dat noem je misdirection… in de journalistiek. Dat komt de objectiviteit ten goede en daar profiteren wij als nieuws consumenten natuurlijk allemaal van. Zowel vorig jaar als dit jaar werden vrouwen weliswaar het slachtoffer van dit soort leuke migranten, maar dat heeft niets met die migranten zelf te maken, noch hun cultuur.

Het komt allemaal door het mengen van die verschillende stijlen muziek.

Als ik bijvoorbeeld in de huiskamer John Coltrane aan zet?

En mijn dochter zet in haar kamer Ariana Grande aan?

Dan moet je mij echt tegenhouden, want ik heb meteen zin om een willekeurige jonge vrouw te verkrachten.

(Om op die manier subcultureel die muziekstijlen te segregeren red.)

Een paar jaar geleden greep een mannelijke bezoeker van Lowlands wildplassende meisjes in hun kruis. „Een incident”, noemt Van Eerdenburg dat. Hij heeft verlichting aan laten brengen en extra wc’s. Op de informatieschermen werd gewaarschuwd voor een ‘kruizengraaier’. Die werd kort daarop tijdens de Sneekweek opgepakt.

En wij hadden ooit een buurman met een herdershond.

Dank voor de apologetiek, Jutta.

Share