Stigma’s In Molenbeek (Een Tolerante, Multiculturele Wijk)

, , Comments Off on Stigma’s In Molenbeek (Een Tolerante, Multiculturele Wijk)

We hebben recent een reeks huilende Marokkaanse acteurs over ons heen gekregen.

Die arme jongens krijgen waardeloze rollen aangeboden.

Drugsdealer, terrorist, pizza-koerier, loverboy en vaak vevelende migratiejongere met een accent.

Dat is echt oneerlijk en racisitisch en xenofobistisch.

Wij – roomblanke, witte, tolerante en multiculturele inwoners met een Nederlandse achtergrond, moeten dan ook luid applaudisseren als Moslims/Marokkaanse acteurs daar over klagen, ons uitleggen hoe ze daarmee omgaan, er opinie of blogs over schrijven of kankeren op Twitter. Recent was er een outing op Facebook: Belgische Moslim Marokkaan weigert rol van Brian de Palma. Die arme jongen werd gevraagd een terrorist uit Molenbeek te spelen en dat ging natuurlijk veul te ver. Dat is een enorm “stigma’. Arme acteur was helemaal “ontgoocheld” en dat zag je ook duidelijk.

HLN.nl: Dochter van Molenbeekse schepen verdacht in terrorismedossier.

Ja. Het. Staat. Er. Echt.

Alle “stigma” ten spijt, op planeet aarde spelen feiten weer eens een hele vervelende rol.

Dit is de dochter van de wethouder.

Rondom de aanslagen in Frankrijk (daders kwamen uit Molenbeek) volgde een klopjacht door – gek genoeg Molenbeek. Er volgden diverse arrestaties in datzelfde Molenbeek. Ook het vermoedelijke “brein” achter de aanslagen in Frankrijk werd gevonden en opgepakt – na een schot in z’n been – in Molenbeek. Direct daarna volgde een aanslag op vliegveld Zaventem – een soort wraakactie – door twee Moslim, Marokkaanse, Belgische broers uit – u raadt het al?

1080

Je suis 1080?

Staat voor de postcode. Je ziet hetzelfde gebeuren bij gangs in de VS. “I am in the 212 Gang” , 212 is het kengetal waar telefoonnummers in die zone mee beginnen. Andere gangs gebruiken postcodes of straatnamen. “I am in the 186th Street Crips”.  Een normaal mens zou dit dus niet geestig vinden, maar we waren weer eens diversiteit aan het vieren, knuffelen, huilen, stoepkrijt, pakjes appelsap en uiteraard op glorieuze (en meetbare red.) wijze aan het verbinden, dus “Je suis 1080”, ik ben Molenbeek and I am proud.

De wethouder zelf is een achterlijke gek.

Na de aanslagen in Frankrijk en die in Belgie bleef deze dwaas volhouden dat Molenbeek een vreselijk leuke wijk is en dat vrijwel alle mensen daar hartstikke leuk en divers en tolerant en multicultureel aan het verbinden zijn met pakjes appelsap en knuffels en stoepkrijt. Migranten in Molenbeek waren helemaal niet geradicaliseerd, maar juist hele moderne en democratische Moslims. En uiteraard had Islam helemaal niets met die aanslagen te maken, die daders waren aan de drugs en gek en verward en zo.

Mensen uit Molenbeek die afreisden naar het Kalifaat waren ook al geen Moslims.

Nu wordt dan z’n dochter gevonden in een terrorisme-dossier.

En geloof het of niet?

Maar je komt niet zomaar in een terrorisme-dossier terecht.

De respons van deze bevlogen wethouder is identiek aan die van de migrant-moeder wiens zoon wordt gepakt voor drugs, een vuurwapen, steekpartij, verkrachting, mishandeling, potenrammen, you name it? De respons is namelijk altijd hetzelfde: “Mijn kind is poezelig lief en doet vreselijk z’n/d’r best op school. Hij/zij kwam de verkeerde vrienden tegen”.

De moeder van de terrorist die al die mensen op die kerstmarkt doodreed?

Die zei hetzelfde.

Nod Yes Icon

In dit geval kwam z’n arme, moderne, tolerante, vrijgevochten, feministische, diverse dochter een hele leuke jongen tegen met een baard. En ze gingen samen thee drinken. En wandelen zonder handen vast te houden. En die jongen die was de hele tijd Israel dood en US dood en dood aan alle ongelovigen aan het roepen en zingen. En hij had allemaal van die vreselijk coole hak- en slacht filmpjes van ISIS op z’n telefoon. En hij kon heel goed zingen uit de Koran en zo. En toen werd ze dus ineens reuze verliefd.

Ook Moslims worden verliefd, wist u dat?

In Zeeland, in Zoetermeer en op Whatsapp.

En ook Moslims kennen zo hun relatieproblemen.

En sommige van die relaties eindigen in teleurstelling.

Share