Spelen Met Scherpe Voorwerpen

, , 1 Comment

Wij gaan verder met SlimK1nd Lifestyle, towards a more healthy and wholesome you!

Ik vind keukenspullen leuk. Ik kan er uuuuuuuren doorheen klikken. Pannen, borden en glazen vind ik allemaal niet zo heel belangrijk. Dat kun je scoren bij Blokker, de Kijkshop, desnoods bij Xenos. Nee, ik vind keukenapparaten (koffie, tosti, broodrooster, oven) leuk… en ik vind scherpe voorwerpen erg leuk. Toen mijn ex en ik nog getrouwd waren kochten we geregeld keukenspullen. Zij kocht een paar lepels… en dan kocht ik een paar vorken. We aten veel buiten de deur en kregen weinig visite over de vloer, dus het was echt alleen voor ons. Na onze echtscheiding begon ik helemaal from scratch dus ik kreeg van allerlei mensen afdank rotzooi: Moet je pannen hebben? Ik heb pannen? Heb je een spatel nodig? Ik heb er nog eentje liggen. Ik vond dat allemaal prima. Het was makkelijk, het was cheap en ik was alleen, dus ik had bijzonder weinig nodig.

Ik verhuis dan naar London en later weer terug en dan begin ik weer helemaal opnieuw. En opnieuw kreeg ik allemaal dingen van mensen.

Het gevolg is dat onze keuken, met name onze keukenlade, een absoluut zooitje werd, van allemaal verschillende troep die slecht bij elkaar past.

Recent hebben mijn ex en ik onze keuken een heuse upgrade gegeven. U kunt er op dit blog meer over lezen. De kleine jongedame zocht de apparatuur uit en mijn ex en ik begonnen aan ons keukengerei.

Dit is een Laguiole bestekset. Er zijn allerlei soorten verkrijgbaar online, van heel erg duur, tot betaalbaar. Wij hebben voor de goedkoopste variant gekozen.

laguiole-bestek

Wij doen de afwas op de hand, maar dit kan allemaal prima in de vaatwasser. Als je het goed onderhoudt kan dit bestek echt generaties lang mee.

Het enige wat er in deze bestekset mist, zijn vleesmessen, met kartels, maar die kun je los kopen, als blok. Ook daar geldt: van heel duur, naar betaalbaar. Wij hebben voor de goedkoopste variant gekozen. We gebruiken het blok niet, maar hebben de vleesmessen gewoon in de keukenlade liggen.

laguiole-vleesmessen

Voor ietsje meer dan 100 euro heb je allemaal prachtig bestek, genoeg voor 6 personen, wat generaties lang mee gaat.

In Amsterdam, in de Kinkerstraat, zit de Meesterslijpers. Vroeger was het een zuivere messen- en scherpe voorwerpen winkel. Tegenwoordig is de winkel flink groter. Het is een volwaardige kookwinkel geworden met prachtige (edoch veelal wat meer prijzige) spullen. Ik kom al jaren bij de Meesterslijpers, volgens mij vanaf begin jaren ’90, dus da’s nu bijna 30 jaar!!? Als ik in de buurt van de Kinkerstraat ben dan wandel ik altijd even naar binnen om mijzelf te vergapen aan alle prachtige spullen die men daar heeft. (Ik heb er recentelijk 2 percolators gekocht, om koffie mee te zetten, zie elders op dit blog). Ik vind het (nog steeds) heerlijk om naar de enorme verzameling prachtige messen (en andere scherpe voorwerpen) te staren. Ik koop niet altijd bij de Meesterslijpers. Soms vind ik ze te duur. Ik bekijk hun assortiment, zie iets prachtigs en dan vergelijk ik prijzen online, om te zien of ik het elders goedkoper kan krijgen.

Ik heb een stel “gewone” Laguiole messen gekocht. Hun assortiment is erg bijzonder en online kun je meer vinden. Dergelijke, superscherpe en supermooie messen gebruik ik eigenlijk niet. Ik maak er af en toe een pakketje of envelop mee open. Ik speel er af en toe mee. En ik neem er af en toe eentje mee als ik ga wandelen, om een broodje mee te smeren/beleggen. Het is een soort zakmes, maar dan duurder en mooier.

Hoeveel zakmessen heeft iemand nodig? Nou eentje is volgens mij meer dan genoeg, maar ik ben dol op zakmessen, dus ik heb een bescheiden collectie, van nu 5 zakmessen.

Dit zijn mijn nieuwste aanwinsten.

Dit is een Higonokami, een speciaal zakmes uit Japan.

higonokami-groot-700x700

En dit… is een CRKT Daktyl.

De Daktyl is een heel bijzonder mes. Het open/sluit mechanisme is erg prettig. Ik ben er een beetje mee aan het spelen geweest en ik ben nu heel behendig met zowel mijn rechter als mijn linkerhand. De Daktyl is klein, makkelijk in gebruik en onverwoestbaar. Er is een heel leuk kanaal op Youtube, wat Knife Banter heet. Als je zakmessen leuk vindt, dan zou ik daar zeker eens gaan kijken.

Als je “normaal” de straat op gaat mag je geen mes bij je dragen, dus doe dat ajb niet.

Als je echter gaan wandelen, of naar een picnic en je stopt het mes gesloten in je tas, in een hoesje, dan is er niet zoveel aan de hand. Ik vind de Daktyl of zo’n kleine Laguiole dan prima. Je kunt er een broodje mee opensnijden, beleg snijden, broodje smeren, appel snijden etc. Op die manier eet je goedkoop, want je gaat niet ergens zitten voor lunch en/of drinken. Je wandelt een supermarkt in, haalt een broodje, een kleine verpakking beleg en iets te drinken. Je hebt dan een heerlijke lunch ergens buiten, voor 2-3 euro.

Share
 

One Response

  1. Josephine Gaeta

    June 19, 2018 1:04 pm

    I am typically to blogging and i really recognize your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your website and maintain checking for new information.

    Reply

Leave a Reply