SK Series: Law And Order – Criminal Intent

, , Comments Off on SK Series: Law And Order – Criminal Intent

Ik ben altijd een liefhebber geweest van Sherlock Holmes.

Als tiener vond ik de boeken van Arthur Conan Doyle geweldig. Tegenwoordig kijk ik de relevante series. Nu kent iedereen de BBC series Sherlock en er is een Amerikaanse serie die Elementary heet. Ik vind de BBC serie niet echt bijzonder. Elementary volg ik al 5 seizoenen met veel plezier. Er zijn echter meer Sherlock Holmes-achtige series. Zo is de ziekenhuisserie House een soort hommage aan Sherlock Holmes. De twee hoofdfiguren heten House en Wilson, een wink naar Holmes en Watson. In de serie is de hoofdfiguur, Dr. House, een verslaafde (en extreem intelligente) arts die zoekt naar enge ziekten. Iedere aflevering een nieuwe patient, een nieuw mysterie, een nieuwe ziekte. House vond ik dan ook helemaal fantastisch.

Lang, lang geleden was er een variant, een spin off, van Law and Order. Law and Order is 1 van de langstlopende series aller tijden. De originele Law and Order ging wel 19-20 seizoenen door. De meest bekende en succesvolle spin off, Law and Order: Special Victims Unit, zit inmiddels eveneens aan hun 20e seizoen of zoiets. Criminal Intent kwam werd nooit echt een groot succes. Het gaat over 2 detectives, bij de major crimes afdeling van de Politie van New York. De hoofdfiguur heet Goran en z’n vrouwelijke partner heet Aimes. Goran is een hyperintelligente vent. Hij is – met recht – een moderne Sherlock Holmes, die zware misdaad (meestal moord) onderzoekt samen met z’n vrouwelijke collega. Iedere aflevering een nieuwe moord, iedere aflevering een nieuw mysterie om op te lossen. Ik begon de serie pas laat te volgen. Aanvankelijk wist ik niet eens van het bestaan van de serie. Ergens in 2006 kwam ik de serie online tegen en was direct verkocht.

law-and-order-criminal-intent

Vanaf het 2e seizoen begon men te rommelen met de formule. Goran en Aimes verschenen 1 aflevering. De daaropvolgende aflevering kregen we dan 2 andere detectives. Als echte die hard Goran fan vond ik de afleveringen zonder Goran uiteraard een heel stuk minder.

De seizoenen die ik vanaf 2006 online keek waren veelal slechte beeld- en geluidkwaliteit, oude troep die iemand een keertje van een DVD Boxset had geript en online had gegooid. Daar is zojuist verandering in gekomen. Gisteren heeft iemand alle seizoenen in full HD online gezet en u raadt het al…. dat betekent binge watch! Ik ben begonnen met seizoen 1 en het is echt nog net zo goed als vroeger.

Als u houdt van moord-mysteries?

SK Series: Law and Order – Criminal Intent

In de link vind je seizoen 1. Op datzelfde site kun je seizoenen 2-5 vinden.

Voor de echte die hards? Je kunt daar heel eveneens veel seizoenen van de reguliere Law and Order vinden!

Ik heb geen idee hoe lang dit online blijft staan dus ik zou er snel bij zijn.

Volgende week begint het zesde seizoen van Elementary, voor de liefhebbers.

 

 

Share