Schnell! Holen Sie sich den Vielfalt Offizier!

, , Comments Off on Schnell! Holen Sie sich den Vielfalt Offizier!

De titel betekent: Quick! Get the Diversity Officer!

Ik weet niet hoeveel u ervan gevolgd heeft. De Universiteit van Amsterdam (UvA) zou duurzaam gaan samenwerken met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Dat ging glorieus mis want de bestuurders aan beide kanten hadden een teringhekel aan elkaar. Terwijl dat drama zich afspeelde gingen allerlei tolerante, diverse en vooral vermogende studenten met vermogende Papa’s en Mama’s ineens vreselijk demonstreren tegen… nou… tegen van alles! Zo! Veel Deugridder Hoogleraren vonden dat reuze leuk – het deed ze denken aan hun jeugd, toen hadden ze nog heel lang haar en zo – en deden gretig mee. Gevolg: het bestuur en de raad van toezicht stapten op. Daarna werd er een heuse Commissie Diversiteit opgezet. Er lopen allemaal diverse en tolerante studenten met rijke Papa’s en Mama’s rond op die Universiteit maar de hoogleraren, het bestuur en de raad van toezicht zijn hartstikke wit! De Commissie adviseerde zo snel mogelijk een Diversity Officer aan te stellen. Het nieuwe witte bestuur en de nieuwe witte raad van toezicht hebben dat advies opgevolgd en een witte, vermogende, entitled en privileged mevrouw aangesteld.

Even voorstellen?

Parool: Anne de Graaf wordt diversity officer bij UvA.

De foto is geweldig.

Anne ziet er inderdaad uit alsof ze een hele hoop vrienden en familie heeft in de Bijlmer, Nieuw West en Noord.

Shaking No Emoticon

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft Anne de Graaf aangesteld als diversity officer. Ze krijgt daarmee de taak om de diversiteit binnen de universiteit te vergroten.

Dit betekent concreet dat Anne een vorm van quota’s gaat toepassen. Ze zal witte, heterosexuele, cisgender Hollandse jongens uit de polder ergens onderop de stapel leggen. En ze zal een zwarte, lesbische studente die haar armen is kwijtgeraakt in het conflict in Liberia helemaal bovenop de stapel leggen. (Dan kan Anne meteen met de mensen van ICT rond de tafel om te kijken hoe we iemand zonder armen kunnen “inpassen” in het reguliere curriculum. Ze zal daar dan later een column over schrijven voor het Parool). Anne zal tevens lang rond de tafel gaan met Emma van Meijeren en haar foute Caribische vriendje. Emma en haar vriendje willen al geruime tijd een Caribische hoogleraar voor literary studies (met een specialisatie in het Caribisch gebied).

Daarna begint het “ruimen”. Dit is een term die je tegenkomt in de veehouderij. Als dieren ziek worden, bijvoorbeeld vogelgriep, of varkenspest, dan worden dieren “geruimd”, Ze worden allemaal afgemaakt en gaan dan een verbrandingsoven in. Ruimen komt ook van Lebensraum. De Nazi’s waren van mening dat de Untermenschen ruimte moesten maken voor Übermenschen. Socialisten, Communisten, Anarchisten, Joden, Roma, Homosexuelen en verstandelijk gehandicapten werden “geruimd”. Ze werden opgepakt, naar speciale locaties gebracht, afgemaakt en gingen daarna de verbrandingsoven in. Met name de Slavische, Oost Europese Untermenschen moesten helemaal en totaal kapot, want het Herrenvolk, de Germaansche Arische Duitsers, hadden meer ruimte nodig, meer Lebensraum. 

Karim Bettache heeft ons kort geleden nog uitgelegd dat wij – de witte racisten – ruimte moeten maken voor zwarte mensen.

Op de werkvloer, in het openbaar vervoer, qua woonruimte, op televisie en uiteraard in onze slaapkamers.

Mijn dochter mag straks gewoon niet met een witte jongen thuiskomen, want anders zijn we – als gezin – niet divers genoeg.

lebensborn

Anne heeft een veel groter probleem. Veel meer kinderen. Vreselijk veel witte, Hollandse, cisgender heterosexuele kinderen zijn hartstikke slim en doen het vreselijk goed op school. Een hele hoop van die kinderen willen naar het wetenschappelijk onderwijs, naar de Universiteit. Hun witte, Hollandse, cisgender, heterosexuele overlegouders en -grootouders hebben jaren gespaard om dat dure, geprivatiseerde onderwijs te betalen. Studeren in Amsterdam is voor veel intelligente kinderen een absolute droom. Anne zal er voor moeten zorgen dat er slechts een klein deel van deze intelligente kinderen op de UvA terecht komt. Ze zal toekomstige aanmeldingen moeten zien te beperken met een handjevol drogredenen.

Anne zal tevens witte, Hollandse, heterosexuele, cisgender studenten zonder afwijkingen uit de Universiteit moeten zien te krijgen.

Anne zal moeten gaan ruimen.

De Graaf is op dit moment nog werkzaam bij Amsterdam University College. Ze start op 1 november bij de UvA, maar blijft nog wel lesgeven in mensenrechten en vredesopbouw op University College.

“Mensenrechten en vredesopbouw” is een nepstudie. Het “vakgebied” is in het leven geroepen door de VN en diverse landen, waaronder MinBuZa van Nederland, pompen geld in allerlei fellowships, deeltijdstudies, post-docs en internships om dit “vakgebied” in leven te houden. Het aantal professoren en doctoren in dit vakgebied bestaat uit een handjevol idioten die werk doen voor denktanks of als consultant af en toe wat lulkoek verkondigen op een Ministerie. We noemen het University College vanwege het internationale karakter van de UvA. Buitenlandse studenten mogen namelijk niks lenen in Nederland, dus die moeten allemaal echt betalen en dat levert bakken meer geld op. Studeren in het buitenland is sowieso iets voor kinderen met meer vermogende ouders, dus da’s goed voor de UvA, maar ook goed voor Amsterdam, want die kids moeten woonruimte en telefoons en een dure fiets en kleding en hippe koffietentjes en ga zo maar door.

Het aanstellen van een diversity officer was een van de uitkomsten van een vorig jaar verschenen rapport van de Commissie Diversiteit van de UvA. Daaruit bleek dat de universiteit nog een flinke inhaalslag te maken heeft als het gaat om diversiteit. Want terwijl in Amsterdam meer dan de helft van de jongeren een niet-westerse afkomst heeft, is dat op de UvA niet terug te zien. Zowel bij studenten als personeelsleden is het merendeel ‘te wit en te mannelijk’.

Intelligente, witte, cisgender heterosexuele jongens die van het VWO komen kunnen er natuurlijk helemaal niets aan doen dat Moslims veelal veel meer kinderen nemen. Wij hebben slechts een (1) kind. Dat vind ik meer dan genoeg. Moslims hebben vaak 3-4 kinderen. Dat proces is al jaren gaande, dus het is logisch dat de helft van de jongeren van Amsterdam een niet-westerse afkomst heeft. Zo is Mohammed – al geruime tijd – de meest voorkomende jongensnaam in Amsterdam. Een aantal van die Mohammeds gaan gewoon naar het VWO. Als Anne een beetje haar best doet, kan ze wel veertig Mohammeds op de UvA laten studeren. Dat maakt de Universiteit direct een stuk diverser.

Voorheen hadden we maar (3) drie studenten die Mohammed heten, maar nu hebben we er dus al vier en veertig (44)!

De Graaf noemt haar nieuwe functie ‘een uitdagende positie en een bijzondere mogelijkheid bij te dragen aan beleid voor gelijkheid en gelijke kansen binnen de UvA.’

Anne zal dus, net als de Nazi’s, selecties moeten maken zoals Lebensborn, waar ras, komaf, familiegeschiedenis en familienaam de grootste rollen spelen.

Aischa, Jihad, Mohammed en Amal maken dan meer kans, dan bijvoorbeeld Jeroen, Sebastiaan, Koen of Ruurd.

Tegelijkertijd zullen Boudewijn, Joris, Hans en Pieter-Bas zich meer zorgen moeten gaan maken om hun cijfers, hun gedrag en hun attendance. Als jij intelligent, wit, Hollands, cisgender, heterosexueel en man bent? Dan kun jij gemakkelijk Lebensraum maken voor een Karim, Ibrahim, Abdullah of Sayyaf. Aanvankelijk zullen cijfers, gedrag en attendance de grootste rol spelen. Als dat niet voldoende witte, intelligente, Hollandse, cisgender, heterosexuele mannelijke studenten en hoogleraren ruimt? Dan zal er gekeken gaan worden naar je social media. Wat doen witte, intelligente, cisgender, heterosexuele mannelijke studenten en hoogleraren zoal online? Volgen ze het Forum voor Democratie en Thierry Baudet? Volgen ze Wierd Duk of Annabel Nanninga? Er zal tevens gekeken moeten worden naar de muziek die ze luisteren. Luisteren ze overwegend witte muziek luisteren, zoals Nirvana of Sonic Youth of Bruce Springsteen? Je hoeft niet te gaan mekkeren en zeggen “ja, maar ik luister ook Sting en U2 en die zijn hartstikke ‘links’ en tolerant en divers en zo”; er zal echt alleen heel sec naar huidskleur van de muzikanten gekeken worden. Bij de faculteit Econometrie, Sociale Geografie, Wiskunde en Informatiewetenschappen lopen allemaal hele slimme (en diverse red.) kinderen rond die in no time een leuk algoritme in elkaar draaien zodat het ruimen van witte, heterosexuele, cisgender, mannelijke studenten vlot en efficient verloopt.

Anne is een geweldige duizendpoot, maar ze kan dit natuurlijk niet alleen af.

De Vielfalt Offizier zal dan ook haar eigen Vielfalt Kommando in het leven roepen.

Het Vielfalt Kommando bestaat uit louter etnische mannen en vrouwen, geheel gekleed in zwart, met maskers, een helm, een schild en knuppels. De VK zal de diversiteit bewaken in gemeenschappelijke ruimtes aan de UvA: de mensa, de gangen, de binnenplaatsen en de bibliotheek. Let op: het Vielfalt Kommando gaat alleen over fysieke ruimtes. Op het digitale vlak zal het Rasse- und Siedlungshauptamt der Vielfalt Amt er zorg voor dragen dat het intranet, de diverse groep apps per faculteit, de Facebook account en de Twitter account van de UvA zo divers en tolerant mogelijk blijven. Studenten die kwetsende digitale uitingen maken kunnen, na een block of een ban, direct geruimd worden. Let op: dit geldt alleen voor witte, Hollandse, cisgender, heterosexuele, mannelijke studenten. Nare en kwetsende opmerkingen die voortkomen uit culturele verschillen of religie, zoals jodenhaat of homohaat, dragen juist bij aan die meer diverse en tolerante regenboog Universiteit van Amsterdam. Dus die zullen worden aangemoedigd door het Siedlungshauptamt.

Het Vielfalt Kommando zal er tevens zorg voor dragen dat etnische mannen en vrouwen gescheiden gebruik maken van de diverse gebedsruimtes die Anne per volgend jaar zal inrichten.

Share