Santa Feti E Go Doro Ini Paramaribo (De Heilige Oorlog Gaat Door In Paramaribo)

, , Comments Off on Santa Feti E Go Doro Ini Paramaribo (De Heilige Oorlog Gaat Door In Paramaribo)

Dit is eigenlijk deel #003 in de reeks: “Zwarte Nederlander: Het ligt echt aan jou”!

(Met dank aan Pascal Vanenburg van Joop VARA Magazine red.)

Ik neem aan dat u het nieuws gevolgd heeft?

Er zijn twee (2) “Nederlanders” opgepakt in Suriname.

Ze worden verdacht van betrokkenheid bij terrorisme.

Dat is uiteraard een welkome verrassing.

Ik ging er – min of meer – van uit dat Schiphol, het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum of het Leidseplein doelwitten zouden zijn (of worden).

Suriname is (gelukkig) vreselijk ver weg.

Leest u even mee?

No Suicide Bomber

Parool: Terreurverdachte met Amsterdammer actief in jihad-chats.

(Die “Amsterdammer” komt uit A’dam West, wedden?)

Zwaarbewapende Surinaamse veiligheidstroepen arresteerden zondag twee Nederlanders in Paramaribo: Raoul A. (35) en zijn broer N. (31). Ook de partner van Raoul A. werd opgepakt, en gisteren weer vrijgelaten. Ze is een dochter van het Surinaamse parlementslid Ronnie Brunswijk, de oud-leider van het Junglecommando.

Was Ronnie Brunswijk niet een cocainehandelaar?

De in Nederland geboren Raoul A., die in Paramaribo in de islamitische slagerij van zijn familie werkt, is geen onbekende in jihadkringen: hij wordt gezien als een drijvende kracht achter een aantal online chatrooms waar geradicaliseerde jongeren met elkaar in contact komen.

Wat vreselijk leuk!

Hij werkt in een Islamitische slagerij en hij runt Jihad chatrooms!

Dat is een combinatie die je vast niet vaker tegen zult komen.

Raoul? Heb je veel geleden onder Surinaamse Islamofobie?

Deze besloten chatrooms, die draaien op de goed versleutelde berichtendienst Telegram, zijn een belangrijk communicatiemiddel voor Islamitische Staat. Er bestaan vele honderden van die kanalen, die vaak even snel verdwijnen als ze opkomen.

Ja, we weten het.

(Zucht).

Nu ISIS terrein verliest, gaat de Jihad helemaal digitaal.

 

Gelijkgezinden wisselen in de groepen tips uit om succesvol naar Syrië en Irak te reizen. Ook klinken oproepen tot aanslagen in Europa. Allerlei propagandamateriaal wordt gedeeld: van geromantiseerde voorstellingen van het leven in het kalifaat tot theologische verhandelingen, maar vooral veel gruwelijke executie­video’s. De chatkanalen zijn ontmoetingsplaatsen voor gelijkgestemden, die vervolgens vaak in privéchats verder praten.

Zo’n privéchat is een soort Moslim lapdance.

Kijk, dit is Allah, vind je ‘m leuk?

Wil je meer zien?

Hier is je bomgordel.

Als alles goed gaat, zie je Allah binnenkort persoonlijk.

Het is frappant dat dit soort dappere Holy Warriors keer op keer eigenlijk een soort sadistische pornofanaten blijken te zijn. Ze zitten altijd, allemaal, online naar gruwelijke executie videos te kijken. Allemaal, iedere keer weer. De situatie is zelfs zo erg dat moderators bij Facebook er fysiek onwel van worden en kampen met ernstige gezondheidsproblemen. Er zijn namelijk waanzinnig veel van dit soort gruwelijke executievideos en dappere, vrome Jihadi’s vinden dat hartstikke geil. Die Holy Warriors kampen allemaal met hele ernstige psycho sexuele problemen en ik gok dat hun leuke, tolerante, inclusieve religie van de vrede daar iets mee te maken heeft.

72_virgins

Tot voor kort deden ook naar Syrië uitgereisde jihadisten hun verhaal in de chats, maar sinds IS in het nauw is gedreven, is de stem vanuit het kalifaat verstomd. De laatste maanden wordt niet langer opgeroepen naar Syrië en Irak te reizen, maar worden andere strijdgebieden aangeraden, zoals de Filipijnen, Egypte en Libië. De opgepakte Raoul A. zou de medebeheerder zijn van zeker twee van die chatrooms voor vooral Nederlandstalige geïnteresseerden, waaronder een kanaal met de naam K-Nieuws (als in: ‘Kalifaat-nieuws’). In de K-nieuwsgroep en het gelieerde D-nieuwskanaal werd meermaals opgeroepen tot ‘het martelaarschap’. Ook plaatste iemand een formule voor springstof.

Klinkt goed… ga lekker naar Libya, the Philippines of Egypte.

Vergeet dat waardeloze Nederland, met dat waardeloze natte weer.

En vergeet even een tijdje die springstof en dat martelaarschap.

Raoul komt een tijdje niet online hangen, hij gaat naar Cuba, de Amerikanen hebben daar een heel kamp met allerlei leuke activiteiten.

De betrokkenheid van A. bij die kanalen was waarschijnlijk al enige tijd bekend bij inlichtingendiensten. Blogger Mark van der Berg, die op zijn website Azazel onderzoek doet naar de communicatiekanalen van jihadisten, vermoedde eerder al dat de chatrooms werden aangestuurd door een Surinaamse slagerszoon met de naam Raoul, die met allerlei aliassen actief is. Op zijn website geeft Van der Berg een uitgebreide analyse van de verschillende chatgroepen.

Surinaamse slagerszoon?

Ik dacht dat ie een “Nederlander” was?

Volgens ingewijden beheert Raoul A. de chat­rooms met een radicaal-islamitische Amsterdammer die zichzelf ‘Abdullah West’ noemt. Dat zou Keith Rienksma zijn, een bekeerde salafistische Amsterdammer uit de Mercatorbuurt. Rienksma was openlijk actief met De Zuivere Aanbidding, dat jongeren op Facebook in het Nederlands uitleg gaf over de radicale islam. Er werd niet expliciet opgeroepen tot geweld en het kanaal lijkt niet langer actief.

De Mercatorbuurt, in ehm… Amsterdam-West, zei je?

Rienksma organiseerde kinderfeestjes in de salafistische El Tawheed-moskee in de Jan Hanzenstraat in Amsterdam-West, al was dat geen lang leven beschoren. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen spoorde hij jongeren aan niet te gaan stemmen, omdat dat in strijd zou zijn met islamitische grondbeginselen. Hij is onbereikbaar voor commentaar, maar ontkende eerder betrokken te zijn bij jihadpropaganda.

Onbereikbaar? Wat sneu. Hij is vast aan het bidden, wedden?

Licht die teringhond van z’n bed.

Stop ‘m onder de grond, op de TA in Vught.

Kinderfeestjes?

We willen de namen van alle ouders en alle kinderen die daar geweest zijn!

Nod Yes Icon

De Surinaamse opsporingsdiensten hebben niet bekendgemaakt wat de precieze verdenkingen tegen de broers A. zijn. Hun moeder zei tegen de NOS geschokt te zijn door de aanhouding. “Mijn zonen zijn overtuigd moslim en bidden meerdere keren per dag, maar ze zijn tolerant tegenover andersdenkenden.”

“Andersdenkenden”?

Dat klinkt reuze positief.

Mama Jihad heeft een communicatiemanager nodig.

(En een diversiteitsmanager red.)

Parlementariër Ronnie Brunswijk reageerde in Surinaamse media ook op de aanhouding van zijn dochter en schoonzoon. “Ik zie mijn dochter al in zo’n rotzooi, zoiets gaat zij nooit doen.”

Zou kunnen, misschien zitten ze “gewoon” samen in de cokehandel samen met Papa.

Omdat omwonenden bij de arrestaties ook blanke agenten zagen, gonst het sindsdien van geruchten dat Amerikaanse agenten betrokken waren, al ontkent de overheid dat. Ook berichten dat een aanslag op de Amerikaanse ambassadeur dreigde, zoals een Surinaamse bron meldt, ontkent de Surinaamse justitie: “Er zijn geen aanwijzingen dat de verdachten een gevaar vormden voor een missie of ambassade in Suriname.”

Ik gok dat Suriname deze twee (2) leuke “Nederlanders” gewoon meteen uitlevert aan de USA.

De US heeft aardig wat te vertellen in Suriname.

(Sinds the War on Drugs, vanaf eind jaren ’80, zo’n beetje red.)

Wij wensen Raoul – en z’n broer N. – heel veel plezier in GITMO.

gitmo

Oh… Raoul?

Ze hebben daar geen bami met kip.

Shaking No Emoticon

bami-met-kip

Nu zijn er allerlei vreselijk leuke en charmante Surinamers met wie je heerlijk kunt eten en drinken en praten en hangen.

Ik weet waar ik het over heb; ik heb jarenlang in de Bijlmer gewoond.

We moeten ons echter houden aan het edict van Pascal Vanenburg en Joop VARA Magazine.

Als een (1) enkel iemand uit een bepaalde (etnische) bevolkingsgroep iets verkeerd doet?

Dan hebben we een “joekel” van een probleem.

In dit geval moeten we dus aannemen dat alle zwarte, Islamitische, Surinaamse Nederlanders, doorgeflipte Jihadi’s zijn.

Dus…

Zwarte Nederlander: het ligt echt aan jou!

 

Share