Samen Sterk Tegen De Duivel (Met Hanina Ajarai)

, , Comments Off on Samen Sterk Tegen De Duivel (Met Hanina Ajarai)

Is het vreemd dat onze media zoveel tijd besteedt aan religie?

We zijn toch een Goddeloos land?

Onze religious revival op deze vrijdagochtend gaat verder met het AD en Hanina Ajarai.

AD: Duivels lied van Jebroer verbieden heeft geen zin.

Afgelopen dagen waren christenen in Nederland boos en verdrietig en niemand die oog voor hun leed had. Niks geen voorpaginanieuws of dagenlang gediscussieer in talkshows. Ik ben de beroerdste niet, dus uit solidariteit gaat het vandaag in dit stukje nu eens niet over moslims maar over mijn christenbroeders en -zusters.

Boffen wij even.

Wat is er namelijk aan de hand? Rapper Jebroer dreigt christenkinderen massaal te indoctrineren met duivelse liederen. Hij heeft een kennelijk immens populair liedje uitgebracht met de titel Kind van de Duivel. Daarin zingt hij een verwerpelijke regel: ‘Ik ben een kind van de duivel, mama, jij hoeft niet te huilen.’

Och nee toch?!??
Stenig hem, kruizig hem!

Zouden die mensen weleens gehoord hebben van Robert Johnson?

Kinderen van amper vier jaar zingen de regels, ook over drugs en drank, achteloos mee en jagen daarmee hun gelovige ouders de stuipen op het lijf. In Hardinxveld en Vriezenveen spreken ze er al dagen schande van. Ouders probeerden er een concert van Jebroer tegen te houden. Met succes, als ik het goed heb. De tekst zaait verderf, zeggen predikanten, en gaat ons door merg en been. Door merg en been, mensen! En wij hadden al die tijd niks door.

Aangezien religieuze mensen veelal evolutie niet begrijpen?

Kunnen we gerust aannemen dat ze vrijwel nooit iets “door hebben”.

Mag ie wel zingen over anticonceptie, of abortus?

De Kerkenraad in Vriezenveen is zelfs zo bezorgd dat ze alle ouders vorige week een waarschuwingsbrief stuurde. Daarin legt de raad uit dat je weliswaar niks kan doen aan de verderfelijke wereld waarin we nu leven maar hou je kinderen in godsnaam goed in de gaten en praat dan maar met ze over de tekst. Verbieden heeft namelijk geen zin, dat werkt – zoals iedereen met kinderen weet – averechts. De volgende keer dat je je kroost op dat liedje hoort meezingen, kun je beter vragen: ,,Een kind van de duivel? Ben je niet liever een kind van God?’’

Je kunt ook gekke feiten proberen zoals: “Ben je niet liever het product van het DNA van Papa en Mama”?

Je kunt ook tot God bidden dat je kinderen ver blijven van dit duivelse lied, maar dat spreekt eigenlijk al voor zich.

Ik had laatst geen melk meer in de koelkast?

En ik had echt geen zin om terug te lopen naar die fokking supermarkt in die warmte.

Dus ik heb melk besteld bij God.

Ik zit nu al een paar weken te wachten op een Track &Trace code.

Nod Yes Icon

Ouders zijn terecht bang, want zoals een expert het in het Reformatorisch Dagblad uitlegt: ‘Er zijn genoeg wetenschappelijke studies die aantonen dat muziek invloed heeft, dat het je denken verandert. Ik zeg weleens tegen jonge mensen: hoe meer je naar dit soort muziek luistert, hoe saaier je de psalmen vindt. Als je je hart ervoor openzet, zal de duivel niet nalaten daar gebruik van te maken.’

Terecht ... bang... van muziek?
Net zoals de Taliban?

Precies. De ene dag zing je achteloos ‘Ik ben een kind van de duivel’, de andere dag lig je in de goot in Amsterdam drugs te gebruiken.

Terwijl als je gewoon netjes gaat bidden, God om hulp vraagt en een hoofddoek draagt?

Dan kun je leuke stukjes schrijven voor het AD!

Wat wil je nou liever?

Jebroer zelf, in het echt heet hij Tim, vindt de ophef vervelend en heeft verklaard dat hij helemaal niet van zins was jongeren naar de duistere kant te trekken. Voor hem is de duivel gewoon een metafoor. Toch is hij niet van plan zijn teksten aan te passen en hij blijft het liedje zingen op concerten.

Weten we zeker dat ie “jongeren” niet naar the dark side wilde lokken?

Is Tim onderzocht door een Jedi Master?

Zolang dat niet is gebeurd blijf ik sceptisch.

En daarmee blijft het probleem dus bestaan. Ik wens alle christenen die met deze kwestie worstelen veel wijsheid en sterkte toe. Ik voel intens met jullie mee. Blijf vechten voor de zaak en heb vertrouwen dat de duivel nooit zal overwinnen.

“Vechten voor de zaak” zou ik een beetje mee uitkijken, Mw. Ajarai.

Dat klinkt een vleugje tè ISIS, vinnik.

Het moge duidelijk zijn: het is een teringbende in Vriezenveen. Hier in Amsterdam is dat veel beter geregeldBij ons in de straat hebben wij de مطوعون muṭawwiʿūn. de religieuze politie, bestaande uit kinderen in de leeftijden 10-12 of zoiets. Die waken over ons. Ze zorgen er inderdaad voor dat de Duivel (en volgens mij is dat wel met een hoofdletter) nooit zal winnen.

Qua muziek mogen we (binnenshuis red.) wel gewoon alles luisteren wat we willen.

Voor de oplettende SlimK1nd lezers die meer willen weten over de Duivel, de AntiChristus en het einde van de wereld? Ik verwijs je dan naar de Sam Harris podcast. Tussen 1:07-1:17 wordt het einde van de wereld besproken volgens de Islamitische leer. Zoals je kunt horen is het allemaal nogal schrikbarend. Probeer je voor te stellen dat Hanina Ajarai en de gekken in Vriezenveen dit soort waanzin geregeld aan hun minderjarige kinderen aan het opdreunen zijn. Dat is je reinste kindermishandeling. Uiteraard doen de Jeugdkruisvaarders van Nederland daar geen ene ruk aan. Die zijn namelijk heel druk bezig met diversiteit vieren.

 

Share