Saadia, The Supreme Salafist Van Het Stadhuis

, , 1 Comment

Ik heb elders vrij uitvoerig geschreven over het oprukkende Salafisme in Amsterdam.

De mensen die zich namens onze gemeente zogenaamd bezighouden met de bestrijding van radicalisering en Salafisme, blijken echter – geheel volgens verwachting – stiekeme Islamisten te zijn.

Warning: het wordt weer eens stevig huilen, of je hoofd op je bureau bonken.

Telegraaf: Topambtenaar gaf ronselpraktijk vrij baan.

Nee toch?

Wat een verrassing!

AMSTERDAM – De geschorste Amsterdamse topambtenaar radicalisering Saadia A.-T. heeft meermaals niet goed ingegrepen bij ernstige signalen over het ronselen van Amsterdamse moslimjongeren voor het kalifaat. In plaats daarvan, bagatelliseerde ze de rol van de islam bij het radicaliseren van de jongens.

Tuuuuuurlijk!

Islam heeft immers niets met Islam te maken!

Islam Not Islam

Dat beeld doemt op uit door De Telegraaf gelezen rapporten, e-mails en verklaringen van vijf betrokkenen in een onderzoek naar het werk van de afdeling Radicalisering en Polarisatie van de gemeente Amsterdam.

Dat de afdeling iets doet aan “radicalisering” snap ik wel.

Bijna de helft van de Marokkaanse gebedsruimtes in Amsterdam is inmiddels overgenomen door Salafisten.

Maar wat zouden ze doen dan aan “polarisatie”?

“Polarisatie” is een heel breed begrip. Zo zullen veel Amsterdamse hip hop fans een teringhekel hebben aan opera; fietsers hebben een gruwelijke hekel aan taxichauffeurs en omgekeerd. Polarisatie kom je vrijwel overal tegen. Tot voorheen zelfs bij de toiletten. Er waren namelijk aparte toiletten voor mannen en vrouwen. Verreweg de meeste “polarisatie” komt van de media. Jesse Klaver en Mark Rutte kunnen prima samen een broodje kroket eten met een glas bier. Ze kunnen beschaafd met elkaar debatteren, zelfs wat bakkeleien. In de media kan dat inmiddels niet meer. Iedere witte, heterosexuele, cisgender overlegpapa is een racist en onderdeel van een verkrachtingscultuur. Het is een contant bombardement. Zou deze afdeling dat tegengaan?

Saadia, die daar de scepter zwaaide, werd onlangs geschorst op verdenking van gerommel met de boeken en ’vriendjespolitiek’. De topambtenaar hield zich jarenlang bezig met het opzetten van programma’s om te voorkomen dat jongeren radicaliseren en hulp voor mensen die op het verkeerde pad dreigden te raken.

Neen.

Saadia hield zich vooral bezig met apologetiek.

(En stiekem Islamisme, nepotisme en zelfverrijking red.)

In dossiers van minimaal vijf Amsterdamse jongeren heeft ze volgens betrokkenen te laks gereageerd. Dat was ondanks de waarschuwing dat in verschillende delen van de stad ronselaars bezig waren te werven voor de jihad. Twee melders daarvan hebben dit anoniem aan deze krant bevestigd.

Jeetje.

En ze was dikke vriendjes met van der Laan.

In die “lieve stad” van ons.

Burgemeester van der Laan?

Wat zou Nouri hier allemaal van vinden?

(Of moet u dan weer vreselijk huilen?)

 

Share