Rogue One – A Star Wars Story

, , Comments Off on Rogue One – A Star Wars Story

Ik ga nooit naar de bioscoop. Ik ben er jaren geleden mee gestopt. Alien Resurrection is de laatste film die ik in de bioscoop zag. Er was “vroeger” een hele leuke bioscoop in Amsterdam West op het August Allebeplein. Er zat een nightshop schuin tegenover en vlak daarnaast een prima snackbar. Direct naast de bioscoop was een coffeesshop. De coffeeshop werd geregeld beschoten – een duidelijk teken dat de buurt achteruit ging. Op die koude winter-avond in 1997 besloot een stel jongeren de andere zaal (2) in de fik te steken. Overal rook en iedereen in paniek naar buiten. Ik ben toen in die coffeeshop gaan zitten met mijn partner. Het viel direct op dat er grote dikke glazen platen over de kogelgaten waren heengeplakt. Het zag er allemaal weinig uitnodigend uit. Na beveiliging, een opstootje tussen jongeren en uiteindelijk politie besloten we het op te geven. Alien Resurrection interrupted. 

Mijn zelfopgelegde bios-exile kwam vorig jaar december (2015) ten einde. Voor Star Wars VII – The Force Awakens wilde ik maar wat graag naar de bioscoop. Het was een prima ervaring. Geen brand, geen vechtpartijen en geen politie. (Wel een coffeeshop). Ik had gekozen voor 2D (ik draag een bijzondere bril en zo’n 3D bril eroverheen vind ik helemaal niks), Leidseplein, Pathe City, om 10:15 des morgens. De film was net uit en de hype viel niet te vermijden, maar de zaal was vrijwel leeg. Ik heb volop genoten. Ik vond het zelfs zo leuk dat ik besloten heb om ieder jaar, de Star Wars films (alles gerelateerd aan het Star Wars universum red.) wel in de bioscoop te gaan kijken. En dat brengt mij bij mijn punt.

Nog een klein beetje geduld en dan is het zover. December 2016. Onderstaande is de teaser-trailer, je kunt er meer vinden, in totaal 3 inmiddels.

 

Share