Republiek Kukenheim: Iedereen Moet Belasting Betalen, Behalve Belangrijke EU Expats

, , Comments Off on Republiek Kukenheim: Iedereen Moet Belasting Betalen, Behalve Belangrijke EU Expats

Dit is een follow up op een eerder artikel.

Amsterdam Kandidaat EU Bureau / Kasja Ollongren Wordt Nat

Ik leerde gisteren van Ruben Knoops dat Kajsa Ollongren de loco-Burgemeester van Amsterdam het (nu al) “uitstekend” doet.

Laten we eens kijken hoe uitstekend.

Gekdkraan

NRC: ‘Verschillende gebreken in bod op EU-agentschap’.

He, dat is sneu.

“We” hadden nota bene niemand minder dan Wouter Bos aangetrokken om ons bid een enorm success te maken?

De Nederlandse bieding om het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) binnen te halen kent verschillende zwakten. In het bod staat bijvoorbeeld niets over de beveiliging, de aanwezigheid van een archief en de IT-systemen. Dat schrijft de Europese Commissie zaterdag in een reactie op de negentien biedingen die het uit verschillende lidstaten ontving. Ook het feit dat Nederland de huisvesting voor het EMA niet op tijd af heeft, waardoor het agentschap eerst naar een tijdelijke locatie zou gaan, heeft volgens de commissie niet de voorkeur. In een algemene reactie op de biedingen staat:

“Eerst verhuizen naar een tijdelijke locatie is mogelijk minder wenselijk dan verhuizing naar de permanente locatie, vanwege het mogelijke werk en andere nadelen die twee verhuizingen in korte tijd met zich meebrengen.”

In het Nederlandse voorstel krijgt het EMA een compleet nieuw gebouw aan de Amsterdamse Zuidas. Het pand, dat zo’n 300 miljoen euro gaat kosten, is echter nog niet helemaal klaar op het moment dat de verhuizing van het geneesmiddelenbureau moet plaatsvinden. Een deel van de negenhonderd medewerkers zouden daarom in eerst in een andere locatie moeten werken.

“Krijgt”?

Als in: gratis en voor niks?

Maar geen archief of IT en het gebouw is niet af?

Wat hebben we die geflipte Eurofielen dan geboden?

Tegelijkertijd ziet de commissie ook voordelen in het Nederlandse bod. Zo wordt onder meer gewezen op de belastingvoordelen voor expats en de een eenmalige bijdrage van 18 miljoen euro die Nederland wil doen bij het binnenhalen van het EMA. Ook veel van de andere landen bieden echter voordelen specifiek voor het agentschap en zijn personeel.

Aaah, belastingvoordelen voor expats.

Daar zijn we in Amsterdam namelijk geweldig goed in.

Je kunt inmiddels spreken van de “Amsterdamse formule”, iets waar onze “lieve” Burgemeester een groot voorstander van was. Rijke expats verwennen met belastingvoordelen maakt onze stad namelijk vreselijk veel “liever”.

Kajsa is als een gek privescholen aan het bouwen en aan het medefinancieren. Al die rijke expat kindjes hebben namelijk dure scholen nodig. Waar zelfs de au pair makkelijk kan parkeren met ophalen en brengen en zo.

Ondertussen kampen reguliere scholen in West, Oost, Noord en Zuid Oost met tal van problemen.

De kinderen die naar die reguliere scholen gaan zijn een stuk minder belangrijk dan die vermogende expat kindjes.

Republiek Kukenheim: Class Warfare & Sociaal Darwinisme Met D66

Amsterdam behoort tot de top

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zeggen de verschillende hiaten waarop de commissie wijst nog niets over de haalbaarheid van het bod. Dat iets niet is vermeld, wil niet zeggen dat het er niet is, aldus een woordvoerder van het departement. In een reactie tegenover persbureau ANP zegt hij:

“Wij bieden een op maat gemaakt gebouw waar alles in zit wat nodig is. Ons bod zegt ook niks over toiletten in het gebouw, maar die zijn er natuurlijk wel.”

Ja! Precies!

Wacht maar tot die vermogende expats de toiletten zien!

(Die zijn vet genderneutraal en zo red.)

Dan piepen ze wel anders!

Het verslag van de Europese Commissie laat volgens de zegsman duidelijk zien dat “Amsterdam bij de beste kandidaten hoort” die meedingen naar de komst van het agentschap. “Als het gaat om het gebouw, de locatie, bereikbaarheid en faciliteiten voor de organisatie en haar medewerkers voldoen we ruimschoots aan de criteria.”

Geen gebouw, geen archief, geen IT, onduidelijkheid over security?

En dan hoor je bij de “beste kandidaten”?

Wat boden de slechtere kandidaten?

Een plek naast een glasbak met een wifi hotspot?

Op dit moment zit het Europees Geneesmiddelenbureau nog in Londen maar doordat Groot-Brittannië per 2019 uit de Europese Unie stapt ziet het EMA zich gedwongen te verhuizen. In totaal doen negentien steden een poging het agentschap binnen te halen. Om de gunsten van de Europese Banken Autoriteit, eveneens nu in Londen gevestigd, dingen acht steden mee. Het besluit van de Europese Commissie wordt verwacht in november.

Kom – als-je-bu-lieft – niet naar Amsterdam.

Het laatste wat Amsterdam nodig heeft is een nieuw clubje vermogende belastingsjoemelaars.

Lang leve Republiek Kukenheim!

 

Share