Republiek Kukenheim: Dapper En Verenigd…. In Soundbites?

, , Comments Off on Republiek Kukenheim: Dapper En Verenigd…. In Soundbites?

Ik heb recent vrij uitgebreid geschreven over de Madrassa van Amsterdam Nieuw West, de eerste Salafistische Middelbare School in Amsterdam.

Er was vreselijk veel pushback, niemand had zin in die school, maar de school stapte naar de Raad van State en here we are.

Het schooljaar begon vrij dramatisch, dankzij een stelletje gillende gekken die het nodig vonden om eens fel te demonstreren tegen Salafisme door op het dak van de school te klimmen met spandoeken.

Direct daarna volgde een solidariteitsactie.

Ewout v/d Berg Is De Allerdomste Kutlul In HEEL Amsterdam Nieuw West!

De school mag dan nu open zijn en er zitten nu dan geen gillende gekken op het dak, maar het drama gaat natuurlijk gewoon door.

Leest u even mee?

madrassa-logo

Parool: ‘Inspectie moet kunnen meekijken op islamitische school’.

De Onderwijsinspectie moet meer mogelijkheden krijgen om te controleren welke denkbeelden leerlingen meekrijgen op de nieuwe islamitische school Cornelius Haga Lyceum. Dit vindt een meerderheid van de gemeenteraad.

Dat is allemaal prachtig, alleen de onderwijsinspectie doet geen individuele gevallen? Ik heb recentelijk mijn beklag gedaan over mijn dochter’s school en kreeg te horen dat je daar de schoolinspecteur voor moet hebben. Die kijken naar individuele scholen. Maar goed, de gist is helder: we willen weten wat er daar zoal aan onderwijs indoctrinatie wordt gedaan.

We controleren ook of preken in moskeeën door de beugel kunnen, dus we moeten ook kijken of op deze school alles binnen de wet blijft,” zegt Marianne Poot (VVD).

De nieuwe islamitische school, die dinsdag begint, kan op veel wantrouwen rekenen. De gemeente en het rijk hebben geprobeerd de school tegen te houden, maar moesten uiteindelijk inbinden na een uitspraak van de Raad van State.

“We controleren preken” klinkt errug stoer, maar is helaas niet waar, lieve schat.

Sterker nog: Politie komt gezellig aanschuiven voor een Iftar maaltijd tijdens Ramadan in zo’n leuke Moskee waar de volgende ochtend gepredikt wordt dat alle ongelovigen hartstikke dood moeten.

We gaan verder met de soundbites.

Bent u er klaar voor?

De gemeenteraad maakt zich grote zorgen over de islamitische middelbare school. “Kwalitatief goed islamitisch onderwijs heeft in deze stad bestaansrecht, maar ik maak mij zorgen over de kwaliteit van deze school en over het feit dat het bestuur met de rug naar de samenleving lijkt te staan,” zegt Reinier van Dantzig (D66).

Goed zo.

Nou nog eentje dan.

Volgens Rutger Groot Wassink (GroenLinks) heeft Cornelius Haga Lyceum de schijn tegen. “Het trackrecord van de bestuurders lijkt niet fris, de islamitische basisscholen vinden de school ook ingewikkeld en van enige transparantie is geen sprake.”

De Inspectie controleert vooral de onderwijsprestaties en leermethodes, maar zou, als het aan de gemeenteraad ligt, ook moeten kijken naar de denkbeelden die de jongeren meekrijgen.

Prachtig.

Nou, vooruit, nog eentje dan.

Als de Inspectie niet thuis geeft, moet Simone Kukenheim, wethouder Onderwijs, kijken wat er op deze school gebeurt, vindt de raad. “We moeten hier bovenop zitten,” zegt Marjolein Moorman (PvdA). “De gemeente kan eisen stellen aan deze school. En als die niet thuis geeft, hoop ik dat we een sterke bondgenoot hebben in het Rijk en Inspectie,” aldus Van Dantzig.

Bravo.

En wat, dare I ask, heeft onze Grote Verlichte Leider zelf te zeggen?

Wethouder Kukenheim meldt via haar woordvoerder dat haar zorgen niet zijn afgenomen en dat ze bij deze school een extra vinger aan de pols houdt. “Ongelijke gevallen kunnen we ongelijk behandelen.”

Ook staat ze in nauw contact met de Inspectie. De Inspectie laat weten deze school op dezelfde manier te beoordelen als elke andere nieuwe school.

We will all be saved!

Simone Kukenheim gaat…. (help!)

… een extra vinger aan de pols houden?!??!?

Whoopee-fucking-doo.

Voor de kinderen op die school is het te laat. Tegen de tijd dat enige inspectie plaats heeft gevonden en daar een zinnig rapport over is geschreven hebben die kids al allerlei achterstanden en schade opgelopen. Dus deze lichting, maakt niet uit welke klassen of niveau’s, is de lul. Daarnaast is het – denk ik – verstandig na te denken over hetgeen latere werkgevers zullen denken als deze middelbare school op je C.V. staat. Ik kan mij voorstellen dat niet iedere werkgever daar direct heel erg gelukkig van wordt. Je kunt je tevens afvragen wat Universiteiten en HBO instellingen ervan zullen vinden.

Die kids zijn – hoe dan ook – de lul. Je kunt die school, het lesmateriaal, de administratie whatever controleren tot je blauw ziet; die kids zijn hoe dan ook de lul. Zelfs als je allerlei misstanden ontdekt krijgt de school een waarschuwing en allerlei vormen van hulp en advies om de boel “op orde” te brengen. Dan krijg je nog een inspectie en als die dan weer waardeloos is, krijg je formele waarschuwingen en toestanden en noem maar op. Je bent jaren verder alvorens je deze school kunt sluiten en – in dit geval – is dat echt wat je wilt doen. Die kids zijn niet wilsbekwaam, ze worden daar vergiftigd. Het is overduidelijk kindermishandeling met een hoofdletter K. Die kids moeten daar weg. Ze krijgen (ongetwijfeld) al genoeg van dat vergif thuis erin gegooid, als ze het op school versterkt krijgen wordt de schade niet te overzien.

Zeg vijf (5) jaar procedures alvorens je voldoende dirt hebt verzameld om die Madrassa te sluiten?

Da’s vijf (5) lichtingen kids die totaal de fokking lul zijn.

Share