Republiek Kukenheim: Class Warfare & Sociaal Darwinisme Met D66

, , Comments Off on Republiek Kukenheim: Class Warfare & Sociaal Darwinisme Met D66

We hebben enige tijd geleden wat tijd besteed een de “uitverkoop van Amsterdam”.

Er moeten meer meer meer dure, internationale privescholen komen voor de kinderen van vermogende buitenlanders.

Ondertussen is het bar slecht gesteld met het basisonderwijs in Amsterdam. Volgende week voeren veel scholen daarom stiptheidsacties in ons stadsdeel. De werkdruk is te hoog. Te weinig personeel. Moeite nieuw personeel te vinden. Gebrek aan geld en dus gebrek aan alles.

En de studieschulden in het midden- en hoger onderwijs nemen alleen maar toe.

De “uitverkoop” verloopt echter hartstikke goed!

We gaan ons bezighouden met class war en sociaal darwinisme met de Gemeente van Amsterdam, Kajsa Ollongren en Simone Kukenheim.

Class War

Leest u even mee?

Parool: Nieuwe internationale school in Amstelveen.

De school, voluit: Amity International School Amsterdam, strijkt neer in het monumentale Van Leergebouw op de Amsterdamseweg. In het vroegere hoofdkantoor van vatenfabriek Van Leer wil Amity beginnen met basisonderwijs om later uit te breiden naar voortgezet onderwijs. Volgend schooljaar begint Amity met zo’n honderd leerlingen. Uiteindelijk wil de school in Amsterdam naar vijfhonderd leerlingen vanaf schooljaar 2021-2022. De in 1999 ­begonnen keten heeft nu 150.000 pupillen in twaalf landen, van kleuterschool tot post-doctorale opleidingen.

Dat is natuurlijk nooit voldoende. Rijke mensen zijn gewend hun zin te krijgen en als dat niet gebeurt gaan ze meestal stampvoeten en huilen en hun advocaat bellen en zo.

Amity belooft zes miljoen euro te investeren in verbouwingen van het Van Leergebouw. Ook zegt het zeer ervaren leraren aan te trekken uit heel Europa, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De rijksoverheid komt Amity tegemoet met een investering van 2,5 miljoen euro. De gemeenten Amsterdam en Amstelveen stellen samen nog eens datzelfde bedrag beschikbaar voor de start van de school. Eerder dit jaar maakte minister Henk Kamp (Economische Zaken) al 10,7 miljoen extra vrij voor internationaal onderwijs rond Amsterdam en Den Haag. Extra capaciteit voor 1150 leerlingen moest de wachtlijsten op internationale scholen terugdringen.

Dus 2,5+10,7=12,9 miljoen voor 1150+100=1250 leerlingen?

Dat is dan 12,900,000/1250=10 duizend euro per leerling.

Dat is vast niet genoeg, daar moet meer bij de aankomende jaren.

Gekdkraan

Dat is beter. Rijke kindjes kun je het beste extra verwennen, anders gaan ze de hele avond gillen op Instagram en Snapchat op hun dure iPad en zo. Dat is niet leuk voor de au pair want die moet dan Papa en Mama bellen en vragen of Garance een tweede pil mag omdat ze druk en onhandelbaar blijft.

Wethouder Kajsa Ollongren (Economische Zaken) is blij met de komst van Amity. Eerder noemde ze het tekort aan plaatsen op internationale scholen voor de kinderen van hun personeel hét struikelblok voor internationaal opererende bedrijven die overwegen een kantoor te openen in Amsterdam. In deze regio zijn komende jaren 1500 plaatsen extra nodig, zei ze dit voorjaar.

Kajsa Ollongren en Simone Kukenheim werken heel goed (en vruchtbaar red.) samen.

Onder hun verlichte en bevlogen leiding is het slechter gesteld met het onderwijs in de Republiek Kukenheim dan ooit tevoren. De Republiek Kukenheim lokt buitenlandse bedrijven hiernaartoe met lagere belastingen en een prettig vestigingsklimaat voor brievenbusfirma’s. De belastingconsultants en fiscalisten die de complexe berekeningen voor die bedrijven doen als ze zich hier vestigen worden uiteraard betaald door ons: de dolgelukkige, solidaire, diverse en vooral tolerante burgers van de Republiek Der Zeven Verenigde Kukenheim. Die bedrijven hebben allemaal topmanagers in dienst en een aantal van die kwallen hebben kindjes en die kindjes moeten naar speciale privescholen om les te krijgen in het Engels. Omdat wij zo gelukkig zijn in de Republiek Kukenheim betalen wij dan een deel van de kosten voor het opzetten en inrichten van dat soort scholen. Leuk he?

Op deze manier kosten die bedrijven, de scholen en die kindjes ons alleen maar geld.

Ze leveren niets op, behalve dan meer status en aanzien voor Kajsa en Simone zelf.

En voor hun vriendenkring, andere vermogende mensen die meer dure luxe goederen leveren in en rondom Republiek Kukenheim.

Vermogende expats (en hun leuke kinderen) hebben namelijk schoenen en jassen en tassen en taxi’s en uitjes nodig, net als de gewone burgers van Republiek Kukenheim. Ze zullen die spullen alleen gaan aanschaffen op plekken waar wij vrijwel niet komen omdat we dat domweg niet kunnen betalen.

Het gaat zo goed met Republiek Kukenheim dat het vervelend wordt.

De eerste contacten met Amity stammen van de handelsmissie die de Amsterdamse regio in 2015 ondernam naar India. Toen werd al een intentieverklaring getekend. De Amstelveense burgemeester Mirjam van ‘t Veld heeft er een gunstige eerste indruk aan overgehouden. “Ik ben er trots op dat we deze vooraanstaande internationale school zo snel naar Amstelveen kunnen halen.”

In India is alles goedkoper.

En geld uitgeven aan een bedrijf uit zo’n tolerant, divers en vooral theocratisch land klinkt als een goed idee.

En ehm… Mirjam? Er zit een kansje in dat er ook een paar kinderen van extreem rijke mensen uit het Midden Oosten op die internationale school terecht komen, dus misschien is het een idee dat je even overlegd met de Joodse Gemeenschap in Amstelveen. Wie weet sleep je er weer een snoepreisje uit naar tolerant en divers Israel voor meer wijze lessen in cohabitation en coexistence.

Meer weten over Jeugdrecht? Bekijk de tag, of probeer de tab [ #62 ] bovenin.

Share