Religieuze Slavernij Is Prima, Het Nederlandse Slavernijverleden Niet

, , 1 Comment

Heel lang geleden maakte Nederland zich schuldig aan slavenhandel.

Bepaalde Afrikaanse stammen kregen wapens van Europeanen.

Met die wapens overwonnen ze andere stammen en namen de verliezers mee als slaven.

Die slaven werden dan weer geruild voor wapens (of andere goederen).

And so on and so forth.

Er werd bijzonder goed aan verdiend door de toenmalige Nederlandse elite.

Als je er echt meer over wilt weten dan adviseer ik “Europe and the people without history” van Eric R. Wolf.

Slave Sale

Zowel de Bijbel als de Koran vinden slavernij prima.

Jezus waarschuwt slavenhouders dat ze hun slaven wel mogen slaan, maar niet zo hard “so as to break their teeth, or take out their eyes”. Een slaaf die niet kan eten, of niet kan zien? Daar heb je niet zoveel aan. Zowel in de Koran (het letterlijke woord van Allah) als de Hadith (de uitspraken van de Profeet) wordt voortdurend uitgelegd dat je volkeren moet verslaan in Jihad en de verliezers worden dan je slaven. Slavernij bestaat nog steeds. In Afrika, Zuid Azie en het Midden Oosten komt het nog voor. In Libya is de situatie het meest vreselijk. Daar heb je open slavenmarkten, gewoon buiten, waar je een leuk model kunt uitzoeken en dan kunt bieden, net als bij een veiling.

Religie vindt slavernij prima.

Hier in Nederland is slavernij natuurlijk verboden.

Parool: Nieuwe directeur Ninsee wil impasse discussie slavernij doorbreken.

Ik wist niet dat er een discussie was?
Online, of in Pakhuis de Zwijger?
Heb je een link?

De net aangetreden directeur van het slavernij-instituut Ninsee heeft Antoin Deul grootse plannen voor nieuw onderzoek. ‘Over de holocaust bestaat geen verschil van mening. Over het slavernijverleden wel.’ ‘De discussie over het slavernijverleden bevindt zich in een impasse. Het onderwerp roept bij veel witte mensen weerstand en vermoeidheid op.” vervolgt hij.

Een prima opening.

De zwarte bevolking van Nederland kijkt natuurlijk heel veel Amerikaanse series, films, luistert naar een geweldige hoeveelheid (overwegend zwarte) hiphop en men hangt – net als de ‘witte’ mensen veel online. In films, series, muziek en online wemelt het van de social justice warriors die (terecht) hun beklag doen over de status van de zwarte bevolking van de USA. Jarenlang slavernij, geen burgerrechten tot medio jaren ’60, Ku Klux Klan, de moord op Martin Luther King en talloze zwarte mensen die opgehangen werden. Zwarte Amerikanen wonen veelal in waardeloze urban ghettos met waanzinnig veel misdaad, gangs, drugs en veel vuurwapengeweld. Een gigantische hoeveelheid zwarte Amerikanen zit langdurig in de gevangenis en mag (na uitzitten straf) dan niet meer stemmen. Het krijgen van een normale baan kun je eveneens vergeten. En je mag terug naar die levensgevaarlijke kutbuurt.

In Nederland is dat allemaal beslist niet aan de orde.

De zwarte bevolking van Nederland heeft echter die rage uit de USA overgenomen.

Slachtoffer politics zijn nu eenmaal hot, dus je moet klagen over je huidskleur, over racisme, over witte mensen, over heterosexuele witte mannen, over de overheid, over je woning, over taalgebruik, over Zwarte Piet, over diversiteit, over allessssssj….. Zijn er wel voldoende zwarte mensen op televisie? Op de radio? Op de werkvloer? In de Tweede Kamer? In het zwembad? In mijn achtertuin?

Dit jaar heeft het ministerie van Sociale Zaken het instituut een royale subisidie toegekend. Dat wordt door Deul gebruikt voor een nieuw onderzoek: een historische studie naar het debat in het parlement over de afschaffing van de slavernij. Deul: “Het komend jaar gaan we het land in om met mensen te praten over alle emoties die rond de herinnering aan slavenhandel en slavernij hangen. In de hoop dat we een nieuwe start kunnen maken om het onderwerp op een normale manier de aandacht te geven die het verdient.”

Jottem.

Slavernij in de Bijbel is allemaal prima.

Slavernij in de Koran is hartstikke okay.

Maar we maken ons druk om de “discussie” over het Nederlandse slavernij “verleden”.

En we gaan (de zoveelste, diepe zucht red.) studie doen naar de afschaffing van slavernij.

Want dat …. is pas belangrijk.

Stop Slavery

Recentelijk gaf een ex-slaaf van ISIS, een Yezidi vrouw uit Irak, een talk in de Balie.

De Nederlandse overheid eiste een borg van de Balie van 10 duizend euro.

De Nederlandse overheid was namelijk “bang” en “bezorgd” dat deze mevrouw in Nederland zou willen blijven en bijvoorbeeld asiel zou aanvragen.

NRC: ‘Den Haag bemoeilijkte komst van door IS verkrachte yezidi-vrouw’.

De huidige slachtoffers van slavernij doen we niks voor.

Het draait allemaal om het slavernij verleden.

Share