Regilio Tuur Sloeg Z’n Partner In Elkaar Vanwege “Racisme” (Met Pascal Vanenburg van Joop)

, , 1 Comment

Ik kwam dit gisteren al tegen.

We gaan lekker gillen en drammen in de echokamer van Joop.

We doen dit samen met Pascal Vanenburg, een heuse “redacteur” van Joop.

Even opletten: Pascal is een ambtenaar, hij werkt voor VARA Magazine en dat wordt betaald vanuit de Omroep-pot, dus wij betalen zijn salaris.

Pascal is een echte apparatchik.

De titel is erg eh… pakkend?

Joop: Witte Nederlander, het ligt echt aan jou.

White Privilege

Toen in 2015 Mitch Henriquez door een groep politieagenten met geldingsdrang midden op een festivalterrein werd gewurgd, werd direct luid geroepen dat hij zijn dood aan zichzelf te wijten had. Had hij niet – weliswaar met zijn hand op zijn zaakje – geroepen dat hij een wapen had? En hij had zich ook niet zo moeten verzetten toen de een na de andere agent zich vol overgave op hem stortte. Met zijn huidskleur had het niets te maken.

Hoeveel "witte Nederlanders" hebben 'm gewurgd?
Drie? Vier?

Toen Sylvana Simons zich aansloot bij DENK en niet veel later een eigen partij startte, werd zij gesommeerd toch vooral zo spoedig mogelijk terug te gaan naar Suriname, of zelfs naar Afrika, om daar maar ongelijkheid aan de kaak te stellen. Haar strijd tegen Zwarte Piet leverde haar een imposante reeks doodsbedreigingen op, maar die had zij ook wel een beetje aan zichzelf te danken. Had Sylvana het immers niet aangedurfd kritiek te uiten op de cultuur van het Nederland dat haar zo welkom had geheten? Met haar huidskleur had het niets te maken.

En hoeveel "witte Nederlanders" hebben doodsbedreigingen geuit?
Twintig? Dertig? Honderd?

Toen in 2016 een tweetal brandbommen naar een moskee in Enschede werd gegooid, was dat geen aanslag. Ja, volgens de rechter wel, maar dat was een overtrokken reactie. Er moest ook vooral niet te zwaar aan getild worden, de projectielen werden immers tegen een buitenmuur gegooid en landden vervolgens in het gras. De moskee vloog niet in brand, er raakte niemand gewond. Een noodkreet van bezorgde burgers die – niet gehoord door Den Haag – hun onvrede uitten jegens een ideologie die haaks staat op de Nederlandse normen en waarden. Met de afkomst van de bezoekers van die moskee had dat niets te maken.

En hoeveel "witte Nederlanders" waren daarbij betrokken?
Twee? Drie?

Afgelopen weekend werd in Amsterdam een zwarte vrouw door haar AirBnB-verhuurder van de trap gesmeten. De vrouw was anderhalf uur te laat met uitchecken en had, potverdikkie, een vlek op de vloer gemaakt. Dat de verhuurder, een witte man, bij zijn hardhandige uitzetting herhaaldelijk sprak van ‘you people’ moeten we niet te zwaar aan tillen. En had hij niet ook het appartement aan haar verhuurd? Met haar huidskleur had het dus, u raadt het al, helemaal niets te maken.

Dit was er eentje, 1 enkele "witte Nederlander".

Dan gaan we – bij wijze van intermezzo – even wat hoofdrekenen met Pascal (want dat doet men bij Joop niet,, want rekenen is racistisch red.). Ik tel dan 4 mensen betrokken bij die wurging, 100 mensen betrokken bij bedreigingen, 3 mensen bij die brandbom en die ene gek die de AirBnB mevrouw van de trap gooide: 4+100+3+1=108 “witte Nederlanders”.

Er zijn ongeveer 13,250,000 – dertien komma vijf en twintig miljoen – “witte Nederlanders” in dit land.

Dan gaan we die twee getallen op elkaar delen: (108/13,250,000)*100=0.000815094339623

De voorbeelden die Pascal dus aandraagt betreffen de gedragingen van 0,00082 procent van de “witte” bevolking.

Dat noem je een verwaarloosbaar percentage.

Laten we eens zien wat Pascal met die feiten gaat doen.

In Nederland zijn we groot voorstander van benoemen, wegkijken is een doodzonde. Of, nou ja, behalve dan als het gaat om het eigen racisme. Racisme lijkt in Nederland simpelweg niet te mogen bestaan. Mensen met een migratie-achtergrond die alleen al vanwege hun naam niet worden uitgenodigd op een sollicitatiegesprek? Geen racisme, vecht je maar in. De jaarlijkse parade met clowns in blackface compleet met kroespruik en dikke rode lippen? Geen karikatuur, gewoon een leuk kinderfeestje. Nazaten van tot slaaf gemaakten door Nederlanders? Hou toch eens op, dat is al zo lang geleden.

Het is vreemd dat Pascal over deze voorbeelden begint. De media is namelijk al jarenlang helemaal DOL van deze topics, dus worden we ermee doodgegooid. We moeten ons druk maken om Islamofobie, terwijl werkgevers toch echt helemaal zelf mogen kiezen we ze uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Het Sinterklaasfeest wordt – ieder jaar weer – verder kapotgemaakt. Als je een “witte Nederlander” bent van bijvoorbeeld drie (3) jaar oud, of je bent een “witte Nederlander” met kinderen van drie (3) jaar oud, zul je daar weinig vrolijk van worden. Wat er allemaal “mis” is met de nazaten van die slaven is mij niet helemaal duidelijk, hoe zou ik mij precies druk moeten maken en om wat precies? Onze objectieve, tolerante en diverse media is (al jarenlang) schuimbekkend aan het gillen over deze topics. In de echokamer van Joop is dat aan de orde van de dag. De stelling dat dingen “niet mogen bestaan” is natuurlijk waanzin.

Zwarte Piet Racisme

Zie je wel Pascal?

Als ik zoek op “Zwarte Piet + racisme”?

Dan krijg ik maar liefst 179 duizend resultaten.

Dat is iets heel anders dan “lijkt simpelweg niet te mogen bestaan”.

Dat is: je wordt ermee doodgegooid.

Nod Yes Icon

Cijfers maken echter geen ene ruk uit voor Pascal.

Dus we schreeuwen lekker door in die echokamer.

Het racismedebat mag in Nederland niet gevoerd worden. Het maakt niet uit hoe vaak we als kikkerlandje ook op de vingers getikt worden door de Verenigde Naties, het bestaat hier niet. Punt uit. Racisme is iets van vroeger. Vergeet alle hierboven aangehaalde voorbeelden, dat het geen incidenten zijn, slechts de krenten uit een dikke, dikke pap. Zolang hier in Nederland niet midden op de Dam zwarte mensen gelyncht worden door lui in Ku Klux Klan-kostuums, bestaat racisme voor veel witte mensen simpelweg niet.

Pascal? Begrijp je dat er een meetbaar verschil is tussen driejarige witte kinderen die Zwarte Piet liedjes zingen en de Ku Klux Klan die mensen lyncht op de Dam? Het lijkt er namelijk op alsof je dat niet begrijpt en dat baart mij zorgen. Je kan niet tegen cijfers, je blijft maar schreeuwen en drammen. Ben je borderline? Moeten we je SPV’er bellen?

Het werkelijke gevaar ligt niet eens bij de volslagen idioten die met molotovcocktails smijten of die gephotoshopte filmpjes verspreiden waarin een zwarte vrouw gelyncht wordt. Het echte gevaar schuilt in het massale wegkijken daarvan en het simpelweg niet willen erkennen wat daar gebeurt. De vele mensen die simpelweg hun schouders ophalen als er weer eens een bedrijf ‘gewoon geen buitenlanders’ wil aannemen. Als er een politicus zijn toehoorders ophitst om ‘minder minder Marokkanen’ te scanderen of het heeft over ‘homeopathische vermenging’ of ‘omvolking’. Het zijn de mensen die zichzelf al op de borst kloppend wijsmaken dat ze geen racist zijn, maar tegelijkertijd zwijgen wanneer kranten schrijven dat een zwarte vrouw van de trap is ‘gevallen’ of dat het ‘een auto’ was die op moskeegangers inreed.

Sorry Pascal… maar eh… wegkijken? Dat is meer zoiets als de landelijke politie die migratie misdaadcijfers verstopt. Of aanslagen door “verwarde” mensen (die toevallig Moslim zijn). Of “jongeren” die het zoveelste witte meisje aanranden danwel verkrachten. De “witte” media Pascal, besteedt waanzinnig veel aandacht aan de topics die je net hebt aangedragen. Daders werden vervolgd, daders werden gestraft. Ik begrijp wel wat je wilt Pascal. Je wilt dat ik heel labiel en emo reageer iedere keer dat een “witte Nederlander” iets “verkeerds” doet, zoals bijvoorbeeld een parkeerplaats inpikken van een zwart oud vrouwtje. Ik moet dan meteen de straat op met een spandoek en dan zingen en kaarsjes en stoepkrijt en allemaal random zwarte mensen knuffelen. Daar heb ik helaas geen tijd voor Pascal. I’ve got shit to do.

Dan gaan we nu beginnen met het glorieuze eind. We gaan ons bezighouden met apologetiek en een het gedogen van extreme misdaden.

Bent  u er klaar voor?

Zolang de ‘gewone’ Nederlander weigert in te zien dat er in Nederland een joekel van een racismeprobleem heerst, komen we geen stap verder. ‘Ja, zwarte mannen, jullie worden bewezen op basis van je huidskleur vaker staande gehouden door de politie. Als jullie nou eens stoppen met daarover klagen komen we een stuk verder.’ Zo werkt het niet. Je kan en mag niet verwachten dat degenen die stelselmatig worden achtergesteld degenen zijn die water bij de wijn doen.

Als “we” allemaal erkennen dat we een “joekel” van een probleem hebben?

Dan komen we wel een stap verder, misschien wel twee.

Wat “een stap verder” inhoudt, wat dat zou behelzen, blijft helaas giswerk.

Het betekent in ieder geval niet dat Pascal stopt met schreeuwen in die echokamer.

De laatste zin is geweldig.

Je kan en mag niet verwachten dat “buitenlanders” hun gedrag aanpassen.

(Want ze worden stelselmatig achtergesteld red.)

Dus die serieverkrachter die alledrie die vrouwen verkrachtte met veel geweld? Die hoeft niet zijn gedrag aan te passen (want hij wordt stelselmatig achtergesteld). En die Marokkaanse jochies die homo’s afranselen? Die hoeven niet hun gedrag aan te passen (want ze worden stelselmatig achtergesteld). En die Mocro-Maffia jongens die nu 20 mensen geliquideerd hebben en zelfs iemands hoofd hebben afgehakt? Die hoeven niet hun gedrag aan te passen (want ze worden stelselmatig achtergesteld). En die Turk die een Hitlergroet bracht op Plein ’40-’45? Die hoeft niet zijn gedrag aan te passen. (Want hij werd stelselmatig achtergesteld). En Badr Hari die nu betrokken is geweest bij 4-5 extreme geweldsdelicten in het uitgaansleven? Die hoeft niet zijn gedrag aan te passen. (Want hij wordt stelselmatig achtergesteld). En Regilio Tuur, die al z’n vriendinnen tot pulp sloeg? Die hoeft niet z’n gedrag aan te passen. (Want hij wordt stelselmatig achtergesteld). En Edgar Davids die z’n vriendin door een glazen deur smeet? Die hoeft niet z’n gedrag aan te passen. (Want hij werd stelselmatig achtergesteld). En al die Moslims die nu, op dit fokking moment, online aan het beweren zijn dat die arme Nouri dit “verdiende vanwege z’n zonden” of dat “Joden en hun doping” hier de oorzaak van zijn? Die hoeven niet hun gedrag aan te passen. (Want ze worden stelselmatig achtergesteld). En al die zielige vluchtelingen, die massaal aan het roven, stelen en intimideren zijn geslagen met een bijstandsuitkering? Die hoeven niet hun gedrag aan te passen. (Want ze zijn stelselmatig achtergesteld). En al die leuke Salafistische clubs in Amsterdam en Rotterdam waar openlijk jodenhaat en geweld wordt gepredikt? Die hoeven niet hun gedrag aan te passen. (Want ze zijn stelselmatig achtergesteld). De “buitenlanders” die Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali al meer dan een decennium zo ernstig met de dood bedreigen? Die hoeven niet hun gedrag aan te passen. (Want ze zijn stelselmatig achtergesteld). En die ernstig zieke diabetes patient, die ging vasten (terwijl de Koran zegt dat dit niet hoeft als je ziek bent) en veertien mensen kapot reed waarvan vier blijvend letsel overhouden? Die hoeft niet z’n gedrag aan te passen. (Want hij was stelselmatig achtergesteld).

Moet ik doorgaan, Pascal?

De racistische beerput is een paar jaar geleden al wijd opengetrokken en die gaat voorlopig ook niet meer dicht. Nederlanders met een migratieachtergrond laten zich vaker en steviger horen en eisen hun rechtmatige plek in de Nederlandse samenleving op. Daar kun je boe en bah van spreken, maar het gelijk is niet aan jouw zijde. De instituties die de achterstelling van mensen van kleur in stand houden moeten worden afgebroken en dat gebeurt pas als de mentaliteit van de ‘ik ben geen racist, maar-Nederlander’ verandert. Pas wanneer zij erkennen dat er iets grondig mis is, kunnen echte veranderingen in gang gezet worden.

Opnieuw: wat “die echte veranderingen” zouden zijn blijft helaas een raadsel.

Pascal kan dan ook niet verwoorden hoeveel beter, leuker en/of geweldiger ons land zou zijn als wij “witte Nederlanders” ineens allemaal huilend naar de Roti Shop of de Toko of de Moskee lopen en aldaar snikkend ineenstorten terwijl we allerlei incoherente spijtbetuigingen snotteren. Pascal’s geweldige stuk is vooral drammen en dreunen over een “joekel” van een racismeprobleem bestaande uit een handjevol voorbeelden met een maximum aan 108 “daders”. Van die 108 “daders” maakten slechts vijf (5) zich schuldig aan enig fysiek geweld. Maar liefst vier (4) van die vijf (5) fysieke geweldplegers waren agenten die een gewapende man probeerden te bedwingen op een festival. Ik hou dan een (1) enkele “witte” fysieke geweldpleger over. Hij gooide een vrouw van de trap en zal daar ongetwijfeld – gezien de aandacht in de media – voor vervolgd worden. (En nooit meer via AirBnB mogen verhuren red.) Dat moet je dan afzetten tegen talloze voorbeelden van geweld, waaronder Islamitisch terrorisme wereldwijd. En dat is dan het tweede deel van Pascal’s geweldige stuk: al dat migrantengeweld, al die misdaad, al die overlast, terrorisme, verkrachting, liquidaties, Salafisme, homohaat, jodenhaat, you name it… daar is niks mis mee. Want die mensen worden stelselmatig achtergesteld.

Oh... and speaking of "grondig mis"?

Ramadan-Bombathon-2017-total

Arme, zielige Jihadi’s.

Nu snap ik het.

Ze doen het niet voor Allah.

Ze willen helemaal niet alle ongelovigen bekeren tot Islam of afslachten.

Die arme jongens werden hun hele leven achtergesteld.

Dat is wel zo vreselijk zielig.

Kome het glorieuze slot….

Witte Nederlander, het ligt echt aan jou.

Precies. Regilio Tuur had nooit z’n vrouw afgeranseld terwijl ze zwanger was als wij geen Sinterklaas hadden gevierd van 2008-2011 toen onze dochter drie, vier, vijf en zes jaar oud was. Hey wacht… dat kan niet… Regilio Tuur sloeg z’n vrouw namelijk total loss lang daarvoor, ergens in de jaren ’90 volgens mij. Shit… oh nee ik weet het al. Regilio Tuur wist natuurlijk dat wij getrouwd waren en dat we aan het sparen waren voor een groter huis omdat we een baby wilden. Hij weet dat wij alletwee gezond zijn en vruchtbaar en dat ons huwelijk niet strandt ergens in de toekomst. Regilio mag dus redelijkerwijs aannemen dat wij ons gaan voortplanten. Daar komt dan een babytje van en je kunt ervan uitgaan dat dit babytje helemaal gezond is en blijft. Immers, wij zijn witte, hoogopgeleide Nederlanders, dus wij zorgen heel goed voor onze kinderen en leren ze manieren en respect voor vrouwen en homo’s en mensenrechten en houden ze weg van drugs, vuurwapens en geflipte religieuze clubs. Regilio wist gewoon dat wij ooit Sinterklaas zouden vieren…

…dus sloeg ie z’n zwangere vrouw in elkaar… vanwege een joekel van een racismeprobleem.

Pascal?

Kusje Erop?

 

 

Share