Realistische Verwachtingen Voor Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje (Amalia)

, , Comments Off on Realistische Verwachtingen Voor Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje (Amalia)

Koninklijke Hoogheid,

Hoe is het met u?

Ik zag u recent in Tilburg op Koningsdag. Ik vond de festiviteiten absoluut waardeloos. Die dance act vond ik ronduit slecht. En dan was er die ramp waar die skateboarders en BMX’ers tricks en stunts gingen doen. Opnieuw weinig onder de indruk. En er liep daar ook een jongen rond die kon helemaal niet skaten of BMX’en, dus maakte ie grote koprollen en salto’s en zo. Ze kwamen allemaal een beetje over als jongereren met gedragsproblematiek. Dan zag ik een ander, meer modern dansachtig nummer, met allemaal gekleurde mensen? Ik kreeg sterk de indruk dat men hier een statement maakte over diversiteit. Ik begrijp dat er wat dappere, digitale warriors waren die na de festiviteiten vooral veel over u te zeiken hadden? Trek het u niet aan. Ik las dat ShePostsOnline hier vrij daadkrachtig op had gereageerd en dat dit vrij rap miljoenen keren gedeeld werd? Heel mooi. U bent ongetwijfeld een mondige en pientere jongedame, maar u bent pas 13. En het is beslist niet de bedoeling dat kinderen van 13 lastig gevallen worden door krankzinnige Deugridders.

Enige dagen voor de festiviteiten was er een PR offensief heel leuk interview met uw vader, Koning Willem-Alexander. Ik vond het een prima interview. Hij was minder stijf, hij praatte makkelijk en hij kwam met een prima verhaal. Ik vind het een prima initiatief en hij zou – wat mij betreft – vaker dergelijke interviews mogen geven. Wellicht volgende keer uw moeder? En wellicht kunnen u en uw zussen ooit digitaal geinterviewd worden, via een livechat (zonder beeld uiteraard). U zou dan vragen van leeftijdgenootjes (die gescreened zijn) kunnen beantwoorden? Het leukste waren de opmerkingen die uw vader maakte over mobiele telefoons. Ik ben het met hem eens. Dochters en telefoons is een verhaal apart.

Uw vader kwam over als een heel redelijk iemand, een begripvolle, relaxte vader en – qua telefoons – best voorzichtig (er zijn meiden van 8 die met een eigen iPhone rondrennen). Daarom ben ik dan ook zo geschrokken van onderstaand artikel. Uw ouders zijn zuinig met kleding (uw Zara-jas) en telefoons (gebruikte van papa en mama)… maar ondertussen?

NRC: Je wilt wat voor je verjaardag? Een fokking vliegtuig?

Dat is natuurlijk niet best. Heeft u Papa weleens gevraagd naar Lockheed?

Ik vind dat u uw verwachtingspatroon dan ook een beetje moet gaan aanpassen. Ik stel voor dat we die Boeing laten schieten. Dan kopen we die Airbus, dat scheelt een enorme zak met geld. En zodra u en uw zussen jarig worden? Voor uw eerstvolgende verjaardag? Mag u dan gewoon die Google Pixel hebben. En als uw zussen jarig worden? Zij ook. Daar doen we als Nederlandse belastingbetalers helemaal niet moeilijk over.

Als ik u was zou ik de volgende Koningsdag demonstratief skippen en lekker thuis vanaf die nieuwe telefoon lekker films streamen van Netflix.

Als altijd verblijf ik hoogachtend,

 

Verbaasde Vader.

 

Share