Propaganda, Censuur En Waanbeelden Met Moslims, Het NRC En Toef Jaeger

, , Comments Off on Propaganda, Censuur En Waanbeelden Met Moslims, Het NRC En Toef Jaeger

Goedemorgen lieve lezers.

Kent u Toef Jaeger nog?

Ik vind “Toef” meer een naam voor een vierjarig meisje uit Amsterdam Zuid (of een Cavia red.)

Toef weet een hele hoop van polderliteratuur (een niet bestaand genre) en van Islamofobie (een niet bestaande aandoening).

Leest u even mee?

(This is gonna be great).

NRC: Ook buiten VK groeit de moslimhaat.

“Haat” is een heel groot woord en totale nonsens. Dat kun je namelijk niet constateren. Maar “afkeer tegen Moslims en de Islam”? Dat is zonder meer absoluut correct. Je zou je dan moeten afvragen waarom dat is? Maar dat gaat dit artikel niet gebeuren want dit is per slot van rekening het NRC.

Kort na zijn aanslag op moskeegangers in Londen, waarbij maandag een man omkwam en 11 mensen gewond raakten, werd Darren Osborne ‘ziek’ verklaard. Volgens de familie van de 47-jarige aanslagpleger uit Cardiff leed hij aan psychologische problemen. Met die verklaring werd het politieke motief van zijn daad gerelativeerd op een manier die niet is gebeurd bij een vergelijkbare ‘lone wolf’ als Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, de Islamitische aanslagpleger die vorig jaar in het Zuid-Franse Nice met een vrachtwagen inreed op een menigte. Daarbij kwamen 86 mensen om.

Dit is echt heel bijzonder. De internationale, gevestigde media is namelijk al jarenlang het geweld aan het relativeren. Dit heeft niks te maken met Islam. Dit ging om zelfopoffering en altruisme. Islam is een religie van de vrede. Een keukentrapje is gevaarlijker. Dit komt door de bezetting van Palestina. De terrorist had net een nare echtscheiding meegemaakt. Hij had schulden. Hij gebruikte drugs, hij was een crimineel. De IRA heeft veel meer mensen vermoord en kanker… daar gaan helemaal veel mensen dood aan. De media noemt de daders dan ook altijd “extremist” of “terrorist” of “monster” en doet z’n godvergeten modderfokking best om de woorden “Moslim” en “Islam” zo min mogelijk te noemen.

De Londense burgemeester Sadiq Khan nam daar deze week aanstoot aan. Hij accepteert het verschil niet, en maakt bezwaar tegen suggesties in de Britse pers om de aanslag in Finsbury Park een ‘wraak-aanslag’ te noemen, in plaats van een terreuraanslag. „Terrorisme is terrorisme”, aldus Khan.

Klopt.

Nod Yes Icon

Laten we even snel de cijfers bekijken.

Dit is de score sinds gisteren.

(En nee, daar zit die grote Ramadan klapper op zaterdag, in Pakistan met twee bommen en 73 doden nog niet bij).

Ramadan-Bombathon-2017-29

Het lijkt heel wat, maar het is echt een waardeloos seizoen geweest.

Vorig jaar lag de score veel hoger.

ramadan-bombathon-2016

Wordt geweld tegen moslims gebagatelliseerd? Wereldwijd zijn moslims verreweg het vaakst slachtoffer van terrorisme. Maar de indruk dat anti-moslimgeweld in Europa escaleert, wordt niet gestaafd door cijfers. In Groot-Brittannië waren in 2007 in totaal drie fysieke aanslagen gericht tegen moslims, in 2010 vier. Daarna waren er enkele jaren geen. Vorig jaar waren er vier aanslagen. De meeste aanslagen waren gericht tegen één persoon.

Jeetje, dat klinkt dramatisch.

Hoeveel vrouwen lastiggevallen door Moslims sinds 2010?

Hoeveel vrouwen afgeranseld of verkracht sinds 2010?

Ietsje meer? Of minder?

Ook in Europa als geheel is fysiek geweld tegen moslims vooralsnog relatief uitzonderlijk. Dat bevestigt Friso Roscam Abbing, woordvoerder bij de European Union Agency for Fundamental Rights, naar aanleiding van een in september te verschijnen rapport over de behandeling van minderheden in Europa. Uit interviews van de organisatie met 25.000 mensen die tot minderheden behoren, blijkt „dat discriminatie door fysiek geweld beperkt is”, aldus Roscam Abbing. Maar, zegt hij: „hate speech en etnisch profileren zijn in heel Europa toegenomen.”

Oh, hate speech? 

Dat heb ik nou nog nooit eerder gehoord.

Etnisch profileren heb ik elders behandeld.

Als je op zoek bent naar Moslim terroristen uit het Midden Oosten en Noord Afrika?

Dan zul je lijm moeten snuiven om niet etnisch te profileren.

Islamofobe standpunten worden in Europa steeds meer geaccepteerd, zegt Eviane Cheng Leidig, die leiding geeft aan de onderzoeksgroep Research and Development at New Horizons for British Islam. „De laatste paar jaar is er een flinke groei geweest van rechtse ‘volksbewegingen’. De Britse counter-jihad-beweging die sterk anti-Islam is, is er daar maar één van. De kracht van deze groepen neemt soms toe, en soms af, onder invloed van actuele en politieke gebeurtenissen.” Volgens haar roeren de meeste anti-islamgroepen zich vooral verbaal, grotendeels online.

Noem eens een paar "anti Islamgroepen"?
Heb je links?

In Groot-Brittannië staat inmiddels één op de vier mensen op de lijst van potentiële terreurverdachten van de Britse inlichtingendienst bekend als islamofoob. Dat aantal was niet eerder zo hoog, aldus Beatrice de Graaf, hoogleraar terrorisme en veiligheid aan de universiteit Utrecht. Volgens De Graaf is er samenhang tussen toenemende islamofobie en landen waar politici grof campagne voeren. Dat wordt bevestigd door een rapport van het Britse persbureau Press Association in februari van dit jaar, waaruit blijkt dat het aantal hate crimes met 40 procent is toegenomen na het Brexit-referendum, waarbij de UKIP een belangrijke rol speelde.

Hey Beatrice is Brexit en populisten aan het bashen?

(Dan krijgt ze een leuk extraatje van het NRC red.)

Sorry Toef, Beatrice de Graaf geeft geschiedenisles.

Ze heeft geschiedenis gestudeerd.

Vervolgens is ze op geschiedenis gepromoveerd.

En ze schrijft en spreekt over geschiedenis.

Ze is tevens een religieuze gek die echt in Jezus en dat almachtige onzichtbare wezen in de hemel gelooft.

Oh, en ze is een knettergekke columniste voor het NRC die we meermaals geadviseerd hebben “hulp” te zoeken.

Beatrice heeft geen EU security clearance, geen UK security clearance, geen US security clearance en ook al geen AIVD security clearance.

Ze leest dus het werk van anderen, herkauwt dat, en kotst dat dan uit.

Beatrice heeft – net als veel van haar collega’s in de US/UK/EU – ontdekt dat er prima geld te verdienen valt als “terrorisme expert”.

Zo iemand noemen we een Terrorisme Mediahoer, of TM.
Peter Bergen is de meest bekende Terrorisme Mediahoer.
Beatrice wil net als Peter Bergen worden.

Ook in Nederland is er sprake van toenemende islamofobie. Uit het rapport Monitor Moslim Discriminatie blijkt dat de agressie tegen moskeeën in Nederland is toegenomen. In 2005 was er 25 keer sprake van brandstichting, vernieling of dreigbrieven. In 2016 was dat 72 keer het geval.

Okay.
En waarom is dat?

Volgens Abdou Menebhi, coördinator van het Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie, houdt dat verband met de verharding van het politieke klimaat. Menebhi begrijpt niet waarom er geen maatregelen worden genomen ter beveiliging van moskeeën. „We hebben gemeente en overheid al meerdere malen gevraagd om bescherming, zoals dat ook bij synagogen gebeurt, maar we krijgen die niet”, zegt hij. „De politie zegt geen directe aanleiding te zien.”

Omdat het keer op keer domme, dronken boeren en eenlingen zijn, zonder enig plan of organisatie.

En als je bacon naar een Synagoge gooit?

Dan lijkt het mij stug dat je vervolgd zal worden voor “terrorisme”.

Dat druist volgens Menebhi in tegen toenemende angst onder moslims in Nederland. „De aanslag van Osborne voedt dat gevoel alleen maar.”

Begrijp je een beetje hoe wij ons voelen, Menebhi?

totaal-aantal-aanslagen

Als je er dan de misdadigers, serieverkrachters, autoverbanders, straathangers en tuigvloggers eens bij optelt?

En dan als laatste tel je daar al die Moslims bij op die vrijwel wekelijks aan het huilen en stampvoeten zijn over racisme en Islamofobie?

Dan tellen we de leuke perikelen rondom Erdoganistan erbij op.

En we wegen mee dat alle landen in het Midden Oosten geflipte, religieuze dictaturen zijn.

Is het dan vreemd dat de haat afkeer tegen Moslims alleen maar toeneemt?

Shaking No Emoticon

Ze hebben het er zelf een beetje naar gemaakt.

De toenemende zorg om moslims in Europa is vooral een kwestie van perceptie, zegt Maurits Berger, hoogleraar Islam en het Westen aan de universiteit van Leiden. „Dat we nu telkens geconfronteerd worden met beelden van aanslagen van IS zorgt ervoor dat de angst voor de islam toeneemt”, aldus Berger.

„Maar als je mensen vraagt naar concrete aanwijzingen in hun omgeving, zijn die er nauwelijks.”

Gek he?

Zou dat iets te maken hebben met het feit dat Islamophobie niet bestaat?

Alle kritiek op Islam en Moslims bestempelen als Islamophobie is dan ook een propagandamiddel, om mensen stil te krijgen.

Het is al jaren gaande in de USA en die trend is deze kant op komen waaien.

Islamophobie is een vorm van censuur.

Kritiek op Islam is verboden.

(Anders worden die Moslims helemaal gek red.)islamophobia

Zou Ellen Deckwitz last hebben van Islamophobie?

Ze heeft overal last van, maar niet van die fobie?

Dat is uiterst vreemd.

Share