Prins Pils, De Nieuwkomers, Een Formuliertje En De PvdA

, , Comments Off on Prins Pils, De Nieuwkomers, Een Formuliertje En De PvdA

Ik kwam dit gisteren al tegen maar ik had last van een lage bloedsuikerspiegel.

NRC: Migratie is voor koning hét thema bij staatsbezoek aan Italië.

De kabinetsformatie met GroenLinks liep erop stuk, een politiek gevoeliger thema voor het staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan Italië kun je nu dus nauwelijks bedenken: migratie. Toch zal het de komende dagen vooral dáárover gaan en Willem-Alexander begon er op dinsdagochtend meteen over – in de korte toespraak die hij bij aankomst hield in het Palazzo del Quirinale, de residentie van de president van Italië. „De ernst van het migratievraagstuk is hier bij uitstek voelbaar”, zei hij. En: „Morgen zullen wij er op Sicilië meer over horen.”

Oh geweldig. 
Prins Pils tackled migratie.

Voor de directe handelsbelangen van Nederland hoeft hij het niet te doen: de ondernemers die met hem meereizen in de handelsmissie blijven in de buurt van Rome en Milaan. Maar in Palermo is het stadsbestuur opgetogen: een koning die bij hén langskomt op staatsbezoek en wil horen hoe ze de mensenhandel op de Middellandse Zee proberen te bestrijden. Vorig jaar meldden zich 180.000 migranten in Italië, een record voor het land. In de eerste vijf maanden van dit jaar waren het er al zo’n 50.000, het echte ‘seizoen’ moest toen nog beginnen.

Die ondernemers zijn vette racisten, populisten, fascisten en zo.
Misschien moet iemand van Joop daar eens over gillen.

Willem-Alexander en Máxima praten op woensdag in Palermo ook met hulpverleners en vrijwilligers van een opvangorganisatie, een medewerker van de kustwacht en met twee migranten.

Twee hele migranten?

Migration

We verlaten dan de bubbel die ons Koningshuis heet.

En dan krijgen we dit.

Parool: Nieuwkomers moeten Nederlandse regels volgen.

Ja, stomme vieze nieuwkomer!

Ik vind nieuwkomers overigens beter klinken dan “inwoners met een migratieachtergrond”.

De zogenoemde participatieverklaring vormt een onderdeel van het inburgeringsexamen, waarbij de migrant onder meer op de hoogte wordt gebracht van de Nederlandse kernwaarden en spelregels. Bij de nieuwkomers gaat het om asielzoekers, maar ook om migranten die naar ons land komen voor gezinsvorming of gezinshereniging.

Een participatieverklaring?

Dat klinkt als een enorm streng en handhaafbaar middel.

Shaking No Emoticon

Inburgeringsplichtigen die verwijtbaar weigeren de verklaring te ondertekenen, kunnen een boete van maximaal 340 euro krijgen. De boete kan worden herhaald. Degenen die daardoor niet voldoen aan het gehele inburgeringsexamen krijgen geen permanente verblijfsvergunning en ook niet het Nederlanderschap.

Een fors deel van de migranten kan amper lezen of schrijven.

Die achterlijke idioten tekenen whatever en gaan vervolgens vijf (5) keer per dag bidden.

Met de participatieverklaring maken nieuwkomers kennis met de ononderhandelbare rechten en plichten en de fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving, benadrukt minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken). ,,Voor ons zijn deze spelregels vanzelfsprekend, voor nieuwkomers vaak niet. Het is daarom belangrijk dat we hier vanaf de eerste dag heel duidelijk over zijn.”’

Ehm… Lodewijk? Wij wonen in A’dam Nieuw West? Het gros van de bevolking bestaat uit voormalige migranten. Die mensen wonen en werken hier veelal drie (3) generaties, sinds kort na de Tweede Wereldoorlog. Een groot deel van deze voormalige nieuwkomers begrijpen nog steeds de spelregels niet. Ik heb dan ook sterk het idee dat het tekenen van dat flutformuliertje geen ene ruk voorstelt.

Hoe staat het trouwens met de formatie, Lodewijk?

Het gaat allemaal niet zo goed met de partij van Lodewijk. De PvdA is kiezers kwijtgeraakt aan: GroenLinks, PVV, FvD, DENK en de PvdD. Mensen stemmen op alles behalve de PvdA. Daar komt echter zeer binnenkort verandering in. De PvdA gaat namelijk terug naar hun roots. Ze willen helemaal niet meer regeren. Ze gaan een brede volksbeweging worden.

Parool: ‘PvdA moet brede volksbeweging worden’.

We gooien de fabrieken weer open. En dan gaan we allemaal in arbeiderswijken rondom die fabrieken wonen. In iedere straat komt dan een PvdA apparatchik te wonen. En als je dan problemen hebt met je buren, of schulden, of NUON of Ziggo, of je dochter maakt steeds ruzie met dat kutkind van nummer 112? Dan bel je aan bij de partijbons en die gaat dan als een soort buurt-Barbapapa die maatschappelijke problemen temmen. Die leuke arbeiderswijk wordt op die manier een socialistisch Utopia. Let maar op! En binnen de kortste keren stemmen we dan allemaal PvdA… zowel de gelukkige fabrieksarbeiders in dat warme sociale vangnet als de aandeelhouders en managers van de fabriek. Uiteraard zal de buurt-partijbons geen contacten onderhouden met de aandeelhouders of de managers van de fabriek en ook al niet met het stadsbestuur. Nee, de PvdA partijbons in de wijk gaat echt alleen met de arbeiders in de wijk om.

Share