Percolatore Amore!

, , Comments Off on Percolatore Amore!

Wij gaan verder met SlimK1nd Lifetstyle, towards a more healthy and wholesome you!

Vandaag gaan we het hebben over koffie.

Koffie is heel erg slecht voor je… maar het is vreselijk lekker.

Toen ik vroeger, dagelijks op kantoor zat, zoop ik mij scheel aan de koffie.

Toen ik vanuit huis ging werken werd dat alleen maar erger.

Koffie bevat caffeine en da’s een drug en daar wordt je lekker wakker ende alert ende warm van en zo.

Ik dronk zoveel koffie op kantoor, dat ik thuis zelden koffie dronk. En toen ik thuis zoveel koffie dronk? Toen dronk ik het zelden buiten de deur. Toen mijn dochter begon te lopen en praten en semi-functioneren rond een jaar of vier (4) ben ik de koffie zwaar gaan temperen. Ik drink het zo min mogelijk. In de afgelopen 10 jaar is koffie helemaal hawt en hip en happening geworden. Het wemelt van de hippe koffietenten, overal. De koffie is veelal erg duur… alsof je een duur glas wijn bestelt, of een dure cognac. We drinken dus weinig koffie en proberen dat vooral binnenshuis te doen (want da’s stukken goedkoper!)

We waren aanvankelijk vooral gemakkelijk. We koken een pan met water en schenken dat op, verspreid over 2 mokken, of met een groter filter op een kan, voor als je visite hebt. Dat beviel eigenlijk niet zo goed, dus na enige tijd schaften we een echt koffiezetapparaat aan. Die vergaten we geregeld uit te zetten, dus die ging stuk en daarna volgde een nieuwe. Toen gingen we verhuizen en kregen we een kleinere keuken en dus terug naar opschenken. Na heel veel eindeloos (ende oeverloos red.) debat hebben dan begin dit jaar een heuse espresso machine aangeschaft (zie elders op dit blog). Die koffie is heerluk! Maar het apparaat is helaas defect ende stukkend. De aan/uit knop blijft voortdurend hangen. Die knop is nogal essentieel. Hij maakt lawaai. En het schoonhouden van de machine en de onderdelen vergt gewoon meer werk dan gedacht. We lieten het apparaat ophalen, kregen het 2 weken later terug …. en die fokking knop knelt en hangt nog steeds?!!? We gaan het apparaat nu helemaal retourneren en dank u, maar neen!

Let’s face it…

Wij hebben enorm veel pech gehad met koffie en zo.

Daar moet een einde aan komen.

Ik ben dus aan de Google geslagen en na lang wikken en wegen (en eindeloze en oeverloze discussies red.)….

Ta-da!

Dit is de Biatelli Moka Express. 

Het is een percolator. Je stopt water onderin, koffie erbovenop in een filter en dan zet je ‘m op het gasfornuis (met zo’n handig plaatje want ze zijn klein). Koffie pruttelt dan naar boven. Je tilt dat ding dan zo van het gasfornuis af en schenkt heerlijke espresso in die tevens kokend heet is. Vrienden en kennissen en mijn ex-schoonfamilie zijn helemaal dol van deze dingen. Ik heb een goedkope aangeschaft. Dit model is voor 3 kopjes espresso, maar dat zijn dan hele kleine kopjes. Ik gebruik deze voor een klein of ietsje groter glas koffie. Dus 1 kopje. Ideaal als je alleen ‘s morgens wakker wordt en echt koffie nodig hebt. Het is heel prettig in gebruik en maakt supermakkelijk schoon. Ik heb dan een 2e aangeschaft die geschikt is voor 6 kopjes koffie. Opnieuw: hele kleine kopjes espresso, ik haal er zelf 4 kleine glazen uit. Het apparaat is klein. Je schroeft het zo in elkaar en zet het in de kast, dus dat betekent meer ruimte in de keuken.

Je hebt dit soort percolators in allerlei maten, merken en prijzen. Biatelli geldt als het beste merk, de eigenlijke uitvinders van dit apparaat. Ze worden gemaakt sinds 1918 of zoiets krankzinnigs en er zijn er maar liefst 200 miljoen van verkocht wereldwijd. Er zit dus een dikke kans in dat u er al eentje heeft. Voor een kleintje, 2 kopjes voor gezellig samen, ben je tussen de 15-20 euro kwijt. Voor een grotere tussen de 25-35 euro. Als je ‘m van dit merk wilt en in een leuke kleur? Dan praat je over 30+ euro.

Als Lifestyle blog is het allemaal niet best geweest. Onze productkeuze qua espresso machine viel vies tegen. We gaan nu dit proberen.

Ik ben er nu een paar dagen mee bezig en het bevalt erg goed. Ik ben wel meteen meer koffie aan het drinken, maar gelukkig alleen ‘s morgens, als die kleine slaapt. De kleine rode is erg makkelijk in gebruik en je koffie is geruisloos en snel klaar. Je hebt meer “luxe” modellen van dit soort percolators, ook van dit merk. Het hangt er – denk ik – een beetje vanaf wat je wilt. Ik wil gewoon zwarte koffie, met suiker, lekker sterk, klein glas, klaar! Ik ben niet dol op die grote brommende machines, ik heb een hekel aan coffee pads… dus dit is prima voor ons. Als je een groot gezin hebt en je kids drinken eveneens koffie? Dan werkt dit prima. Ik zou er dan eentje voor 9 of zelfs 12 kopjes aanschaffen. Die komen dan ietsje onder de 50 euro uit.

Als je allerlei latte, softy, cappuccino, macchiato- onzin wilt maken, dan kan dat. Je moet dan een aparte melkopschuimer aanschaffen.

Je koffie komt dan uit dit apparaat, schenken, melk erbij, klaar.

Google Biatelli en dan kom je er wel.

Share