People We Lost In Nieuw-West: Munire Manisa

, , 1 Comment

Zo rond de jaarwisseling komen veel media met zo’n lijstje van people we lost this year en dan zo’n hartverscheurende lijst van allemaal bijzondere en minder bijzondere mensen die overleden zijn. Ik vind dergelijke lijsten altijd wat morbide. Dit jaar overleed een hele goede vriend van mij, van ons. Een absoluut geniaal mens. Ik probeer er vooral niet aan te denken.

Ik woon echter al heel lang in Amsterdam Nieuw-West en in 2017 raakten “we” een heel bijzonder iemand kwijt.

En nee, ik bedoel dan niet Nouri, ik bedoel dan natuurlijk Munire Manisa.

munire-pvda

Munire woont – net als ik – al heel lang in Amsterdam Nieuw-West. Ze is absoluut dol op de wijk en vindt het – verreweg – de allerleukste barrio van Amsterdam. Ik niet echt. Ik vind slechts sommige dingen aan (Nieuw)West heel leuk, maar het meeste vind ik vreselijk. Ik ben wat uitgekeken geraakt op heel Amsterdam, niet alleen Nieuw-West. Munire en ik hebben zelfs eens een heuse twitter-fittie gevoerd over Nieuw-West. Het was mijn eerste echte twitter-fittie en yes, she was very gentle with me. Mijn tepels deden wel zeer de volgende dag, maar dat hoort er een beetje bij.

Ik kwam dit eind vorig jaar tegen.

Ik kreeg direct een brok in mijn keel.

Parool: PvdA-politica Münire Manisa zegt lidmaatschap op.

En nee, ze zegt niet haar BNNVARA lidmaatschap op.

Ze stapt uit de PvdA.

De PvdA heeft hele zware klappen gekregen tijdens de Tweede Kamer verkiezingen maart 2017. DENK is nu (terecht) de grootste partij in Amsterdam Nieuw-West.

Ik heb er eens uitgebreid mijn mening over gegeven.

Zwaaien Naar Mensen Die Niet Terugzwaaien (De PvdA En De Moslims Van Amsterdam)

Munire wilde namens de PvdA meedoen aan de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen, maart dit jaar.

Op verzoek van de plaatselijke partijtop had zij zich kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen, schrijft zij maandag op Facebook.

Al na één gesprek zou haar te verstaan zijn gegeven dat ze helemaal niet op de lijst komt, omdat de partij op zoek is naar iemand met ‘een meer verbindend profiel’. Daarop heeft ze besloten haar lidmaatschap van de PvdA op te zeggen.

Op haar Facebookpagina schrijft Manisa: ‘Hard werken loont helaas niet altijd, ook niet als je bij de Partij van de Arbeid zit.’ Verderop stelt ze: ‘Als ik dit accepteer, kan ik buiten niemand meer vragen om op te komen voor zichzelf.’

Nee.. of ja?

Niemand meer.

Shaking No Emoticon

Ik ben blij dat het Parool haar Facebook pagina wel kan lezen, ik kan dat bijvoorbeeld niet, want ik vind Facebook shit.

Talent
Onlangs was Manisa nog in het nieuws vanwege haar lidmaatschap van het bestuur van LHBTI-belangenvereniging COC. Ze zou ‘een landverrader en een slechte moslima’ zijn. Ook familieleden ontvingen beledigingen. Vorig jaar kreeg ze een poederbrief met de tekst: ‘jij bent onze vijand’.

De 28-jarige Manisa gold als een talent van de PvdA en werd door partij-icoon Ahmed Marcouch nog getipt als kandidaat voor de Tweede Kamer.

Met haar Turkse achtergrond had ze voor de PvdA een troef kunnen zijn tegen de nieuwe partij Denk, die het grotendeels van de Turkse kiezers in West moet hebben.

Een troef tegen?

Fok dat!

Die gekken van DENK zouden op hun blote knieën voor de deur van Munire moeten liggen.

Are you fucking shitting me??!?

Heb je die gasten van DENK weleens gezien en horen praten?

Heb je Munire Manisa weleens gezien of horen praten?

Rawr

Sorry maar Munire ziet er geweldig goed uit en ja dat telt dus wel in de politiek (en volgens mij ook in een groot aantal andere situaties). Die gasten van DENK moeten Munire Manisa dan ook smeken om als-je-bu-lieft-we-doen-wat-je-maar-wilt kom bij onsch, kom bij DENK! Ze zal dan alleen uit het COC bestuur moeten, denk ik? Maar who cares. Amsterdam Nieuw-West heeft Munire Manisa hard nodig. Ze is razend populair, ze is een aandachts-freak, ze is Turks, ziet er geweldig goed uit, ze is dol op diversiteit en identity politics en ze woont hier ook echt ergens.

Ik zeg: mannen van DENK?

Bellen, mailen, bloemen, wine and dine, the fucking works, maar jullie zijn gek als je haar niet probeert op je lijst te krijgen.

Ik wil dan ook een debat, tussen Munire Manisa (namens DENK) en Annabel Nanninga (namens FvD).

Ik zou er voor thuis blijven met nootjes en bier.

Share