Penisnijd: Jelmer Renema Versus “De Racisten”

, , Comments Off on Penisnijd: Jelmer Renema Versus “De Racisten”

Kent u Jelmer Renema?

Jelmer is heel, heel, heel, heel erg slim kind.

En net als Malala Yousafzai, gaat Jelmer naar Oxford.

Jelmer is wat ouder dan Malala.

Jelmer is een research fellow die zich bezighoudt met applied physics.

Het is ongetwijfeld baanbrekend en vreselijk spannend werk. Research fellows die werken aan applied physics krijgen echter weinig aandacht. Dat vindt Jelmer natuurlijk heul vervelend. Aandacht is – voor Jelmer – namelijk veul belangrijker dan wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Oxford. Jelmer moet dus zelf een beetje op zoek naar die aandacht. Er zijn zat grote wetenschappers die allerlei vormen van aandacht krijgen zoals bijvoorbeeld Neil Degrasse Tyson, of Richard Dawkins. Jelmer echter niet. En als Jelmer net als deze twee wetenschappers zou gaan schrijven of spreken over wetenschap, dan zouden slechts weinig mensen dat begrijpen. Applied Physics is namelijk een heel complex vakgebied. Dat vindt Jelmer ook al niet leuk. Hij wil niet een klein beetje aandacht van intelligente, hoogopgeleide mensen; Jelmer wil een hele grote boel aandacht!

Gelukkig heeft Jelmer een oplossing gevonden.

Hij heeft z’n haar lang laten groeien, z’n baard laten staan en een hippe bril aangeschaft.

Op zijn Twitter profiel laat Jelmer ons weten “wat” hij is.

jelmer-twitter

“Stukjesschrijver”?

Wat voor stukjes?

Joop: Nu is er plots wel kritiek op Geenstijl, maar dat is geen reden tot juichen.

De titel is direct goed.

Ehm Jelmer?

Er is niet “nu” en “plots” kritiek op GeenStijl. Die kritiek is er sinds de oprichting van GeenStijl. Verreweg de heftigste kritiek op GeenStijl komt van de reaguurders zelf, maar ook de gevestigde media is al jaaaaaarenlang extreem kritisch. Zo is GeenStijl beschuldigd van: racisme, fascisme, landverraad, aanzetten tot haat, polariseren, schending van privacy, sexisme, verkrachting, you name it. Sinds het Ukraine referendum is het hek van de dam. Onze bestuurders en hun vazallen in de media kunnen heel slecht met mondige burgers om gaan. Dat vinden ze drie keer niks. En als burgers dan zo’n referendum organiseren en ook nog eens niet stemmen hoe je hoort te stemmen? Dan is dat het einde van Europa, de EU, de euro, onze economie, waarschijnlijk het begin van de derde wereldoorlog en iets met vacuumbommen.

Het was geen fijne week voor de racisten. Nadat eerder deze week Pownews teruggefloten werd omdat ze hun afkeer voor vluchtelingen iets te direct hadden laten merken, bleek vervolgens een van hun formats doorgestoken kaart te zijn: in een programma waarin zogenaamd een vluchteling kennis maakt met Nederland, was de vluchteling gespeeld door een acteur. Algehele verontwaardiging was het gevolg.

“De” racisten?

Jelmer bedoelt een uitzending van PowNed.

Die “omroep” doet het waardeloos; er kijken tussen de 100-200 duizend mensen naar.

Volgens Jelmer zijn AL die mensen, ALLEMAAL racisten.

Jelmer heeft dat wetenschappelijk aangetoond.

Jelmer werkt voor Joop VARA Magazine. Hij wordt betaald uit de omroepgelden. Dat maakt Jelmer een ambtenaar, een echte apparatchik. En een andere omroep bashen is natuurlijk heel erg collegiaal.

Deze weerstand is onderdeel van een breder patroon. In het afgelopen decennium kon de Geenstijl-familie zich vrolijk over het Nederlandse medialandschap verspreiden, met columnisten in zowat iedere krant. De laatste tijd lijkt er echter iets van een tegenbeweging op komst – denk ook aan de ophef rondom Dumpert-reeten, eerder dit jaar.

Ja die “ophef” pakte geweldig uit.

GeenStijl scoorde meer bezoekersaantallen dan ooit tevoren.

En daarna deed Katja Schuurman iets met ‘r reet (voor de zoveelste keer) en Georgina Verbaan liet ‘r tieten zien (voor de zoveelste keer).

Sommigen trekken hier de conclusie uit dat er iets fundamenteels veranderd is. Hasna El Maroudi (van Joop) berichtte zelfs dat het fatsoen gered was. Ik denk dat dat veel te optimistisch gedacht is. We hebben hier te maken met een interne afrekening in het racistisch circuit, niet met een inhoudelijke koersverandering in het publieke debat.

De racisten in het racistisch circuit?

Die Jelmer is een soort Alex Jones, een echte conspiracy nut.

Oh en Hasna el Maroudi wordt vreselijk veel lastig gevallen door mannen, wist u dat?

(En daarom zijn alle vrouwen, altijd, overal onveilig red.)

Dat zit zo: de Nederlandse elite reageert op sociale bewegingen met een strategie van tegemoetkomen, het zogenaamde ‘verend opvangen‘. Dat wil zeggen: de essentiële ideeën van een radicale stroming worden door alle partijen overgenomen, maar de scherpe kantjes worden er afgehaald. De radicalen wordt macht aangeboden en in ruil daarvoor worden ze gedwongen compromissen te sluiten. Zo worden ze gereduceerd tot een van de vele partijen in het bestel, en zo blijft de – in Nederland heilige – bestuurbaarheid van het land bewaard. Obliteration through incorporation is hoe Nederland omgaat met radicalen, zowel ter linker- als ter rechterzijde.

Oh zo zit dat, Jelmer?

“Zo” gingen we om met de CPN, de Molukkers en RaRa?

Want volgens mij werden die alledrie vernietigd door de AIVD?

Dit proces hebben we de afgelopen tien jaar meegemaakt met de racisten. Zowat iedere politieke partij, van de PvdA (etnisch monopolie) tot VVD (invechten) tot CDA (een stapel Blut und Boden-voorstellen) heeft voor een strategie van overname gekozen. Hun standpunten over integratiekwesties, van het geloof in een etnische oorsprong van criminaliteit, tot het idee van een Nederlandse monocultuur, tot het dogma dat arbeidsmigratie slecht is, zijn rechtstreeks afkomstig uit de extreem-rechtse hoek, die daarmee een enorme hoeveelheid macht veroverd heeft.

Ik zal Jelmers newspeak even vertalen.

Hij bedoelt het feit dat integratie geheel mislukt is. Migranten identificeren zich steevast als Turk, Surinamer, Marokkaan, Moslim. Er zijn talloze mensen die hier gemakkelijk 50 jaar wonen zonder ook maar een (1) enkele dag te werken en spreken geen woord Nederlands. Dan bedoelt Jelmer het feit dat criminaliteit onder etnische mensen veelvuldig meer voorkomt (en de migrantenmisdaadcijfers worden geheim gehouden door Justitie). Er zitten proportioneel veel meer etnische mensen in de gevangenis dan “witte” mensen. Dan bedoelt Jelmer de Islamitische monocultuur zoals je die kunt komen bewonderen in Amsterdam Nieuw West. Komt dat zien! Wel 70 belwinkels en 50 plekken om broodje doner, shoarma of turkse pizza te halen. Tot slot bedoelt Jelmer het feit dat cijfers van het CBS en onderzoek door Jan van de Beek uitwijzen dat arbeidsmigratie een absoluut drama is wat vooral miljarden en miljarden kost, maar niet oplevert.

Extreem rechts heeft daar helemaal niets mee te maken, Jelmer.

Dankzij dat grote, boze, enge Internet zijn burgers gewoon meer op de hoogte van de feiten en cijfers.

En als je in een volkswijk in een grote stad woont?

Dan hoef je alleen maar om je heen te kijken.

Daar heb je geeneens Internet voor nodig, dat kan gewoon offline, Jelmer!

Nu dat gebeurd is, moet de achtergebleven rotzooi worden opgeruimd, en dat is waar de recente aanvallen op Geenstijl en co vandaan komen. Daar zijn twee redenen voor. Allereerst zijn deze podia voor de elite-racisten een pijnlijke herinnering aan hun eerdere schreeuwerigheid. Nu ze toegang hebben tot de macht, waar regeerbaarheid en meedoen de belangrijkste eisen zijn, zijn hun voormalige bondgenoten een blok aan hun been – en daarom moeten ze afstand creëren.

De racisten, in het racisten circuit hebben toegang tot de macht.

We have firmly entered the tin-foil hat zone.

Speaking of which… ik ga de mijne opzetten, want Jelmer is knetter- en knettergek.

Danger - Stupidity

Ten tweede begrijpen net tot de macht toegetreden racisten donders goed dat zij ook vatbaar zijn voor het kunstje dat ze net zelf geflikt hebben. Niemand snapt de macht van een horde online trollen zo goed als een groep die hun carrières – politiek of journalistiek – aan die trollen te danken hebben. Nu de trollen hun functie vervuld hebben, moeten ze weer gemarginaliseerd worden.

Allemaal even opgelet, want dit is dus the new world order according to Jelle: de racisten zijn met het racisten circuit aan de macht gekomen. Ze hebben een soort leger van trollen. En dat leger heeft lekker gemoord en verkracht en bruggen opgeblazen, helemaal tot aan het Binnenhof. Dat leger trollen moet nu ze aan de macht zijn niet heel Den Haag platbranden. Die trollen moeten terug naar huis, naar hun zolderkamer om online te rukken met Kleenex en rustig wachten tot de racisten onsch vaderland terugbrengen naar 1950 en alle winkels dichtdoen op zondag.

Dat verklaart overigens ook waarom de recente acties tegen de Geenstijl-stal allemaal over vorm en niet over inhoud gaan: ze worden uitgevoerd door mensen waarvan het te vermoeden is dat ze het grotendeels met de inhoud eens zijn. Denk aan een Joshua Livestro, die ooit een site startte met een heel blik opiniemakers uit de Geenstijl-hoek. Of een Rosanne Hertzberger, die asielzoekers wegzette als ‘mensen uit homo-, vrouwen- en Jodenhatende landen’. Beiden hebben hun carrière te danken aan het rechtse, anti-immigrantenklimaat. Op dit moment behoren ze echter tot wat door Geenstijl bestempeld zou worden als ‘links’. Als het spectrum van acceptabele meningen nog wat verder naar rechts schuift, dan vallen zij er aan de linkerkant af en zijn ze hun machtspositie kwijt. Dat proberen ze dus te voorkomen. De situatie is vergelijkbaar met die in de VS, waar de Republikeinen een monster gecreëerd hebben in de vorm van Fox News en de alt-right media, die nu bezig zijn hen te verslinden.

Jelmer?

Je begon dit artikel met 100-200 duizend PowNed kijkers uit te maken voor “racisten”.

Ging dat “over de inhoud”?

En don’t look now, Jelmer? 

Maar ALLE modderfokking kritiek op modderfokking GeenStijl gaat ALTIJD over de modderfokking vorm en NOOIT over de modderfokking inhoud.

En Jelmer?

Amerika en Nederland vallen echt niet met elkaar te vergelijken.

Wat wel met elkaar te vergelijken valt is dit.

De Nederlandse media, grote mediajongens en mediameisjes zoals jij, probeert al jaren, heel krampachtig die grote, mooie, Amerikaanse media na te doen.

Dat noem je mimicking en mirroring.

Ik heb dat helder uiteengezet in een uitgebreid artikel waar ik Mw. Hertzberger voorzag van repliek.

Ziehier.

SlimK1nd: Mediaconsumptie: Wat zit er op je vork?

Er is geen enkele reden om te denken dat dit mechanisme zal stoppen. Het zal eerder gebruikt worden om steeds ergere racisten een schijn van fatsoenlijkheid te geven. Daarom is hier een voorspelling: op een zeker moment gaat Thierry Baudet zich opzichtig tegen het online racisme keren. De Nederlandse elite zal hem vervolgens met open armen ontvangen. Hij kan dan rekenen op een leven lang talkshowuitnodigingen.

En zo komen we dan tot de kern van de zaak.

Jelmer is vreseluk jaloers op Thierry Baudet.

Thierry Baudet krijgt namelijk heel veel aandacht.

En Jelmer maar een klein beetje.

Small Penis

En we begrijpen het heus wel, Jelmer.

Het is natuurlijk ook helemaal niet leuk dat Thierry zoveel aandacht krijgt.

En het feit dat er in Den Haag en op televisie en online en zo allemaal dingen besproken en beschreven worden die jij niet leuk vindt is natuurlijk helemaal superstom. 

En PowNed trekt ook al meer kijkers dan je artikel dus die zijn gewoon stom!

Rosanne Hertzberger is een wetenschapper die veul meer aandacht krijgt dan jij. Dus die Rosanne? Die is ook een stomme trut, zo!

En dan blijkt er dus een heus “racistisch circuit” te zijn en jij mag daar niet eens 1 rondje rijden in zo’n raceauto?

Stomme racistische elite racisten met je stomme racistische circuit en je stomme racistische raceauto’s en je stomme racistische trollen!

Jelmer, we vinden het verstandig dat je even lekker om je heen hebt lopen schreeuwen en huilen en schoppen in de echokamer een confrontatievrije ruimte bij Joop VARA Magazine. Schreeuwen en huilen en schoppen lucht altijd op. Lekker even alle frustratie eruit. Trek even een andere broek aan. (Want je hebt een beetje gemorst red.). En denk je dat je daarna weer aan het werk kunt gaan en “soms” wat Natuurkunde kunt gaan doen voor Oxford? Je kunt dan in de trein iedereen uitmaken voor racisten. En aan andere passagiers uitleggen dat NS een heel racistisch bedrijf is. Eenmaal op Schiphol kun je dan een zeewier smoothie halen en aan dat donkere, laagopgeleide meisje van Starbucks uitleggen dat Starbucks heel racistisch is en geen belasting betaald. (Dat meisje zal je dan negeren, Jelmer, zoals meisjes vaak doen). Daarna mag je dan bij de douane die mensen in uniform uitmaken voor fascisten en zo. Dan nemen ze je mee en krijg je fijn twee (2) rubberen vingers in je reet, net als de vorige keer. Daarna mag je in het vliegtuig je medepassagiers uitmaken voor racisten. Vergeet niet te vermelden dat Easyjet een heel racistisch bedrijf is, waar allemaal racisten werken. Eenmaal in de UK kun je dan weer online met je grote jongenstelefoon en lekker append de taxichauffeur uitleggen hoe racistisch Nederland is en dat je blij bent dat je weg bent uit dat vreselijke racistische land. De taxichauffeur zal je dan negeren, Jelmer, want hij spreekt waarschijnlijk weinig tot geen Engels.

Hey en Jelmer?

Het is natuurlijk niet absoluut zeker dat Thierry Baudet een grotere piemel heeft dan jij en dat hij en zijn partij daarom meer aandacht krijgen.

Misschien heeft Thierry wel een kleinere piemel dan jij, maar weet ie gewoon beter wat ie ermee moet doen?

racism7

Voor de mensen die goed kunnen hoofdrekenen?

Als je de “fans” van GeenStijl, PowNed, Rosanne Hertzberger en Thierry Baudet/FvD bij elkaar optelt?

Dan heeft Jelmer zojuist miljoenen Nederlanders uitgemaakt voor “racisten”.

En onze overheid betaalt Jelmer daar dan voor, van onze belastingcenten.

Thanks Jelmer!

Het is altijd leuk om vroeg op de ochtend uitgemaakt te worden voor “racist”.

Heel mature van je.

Share