Omdat Ik Een Slachtoffer Ben, Heb Ik Unieke Inzichten In Van Alles (Met Ryanne van Dorst)

, , Comments Off on Omdat Ik Een Slachtoffer Ben, Heb Ik Unieke Inzichten In Van Alles (Met Ryanne van Dorst)

Mijn gewichten zijn helaas niet geleverd, ze komen dan later vandaag. Dat vind ik errug jammer want ik wilde dit weekend flink wat “trainen”. Ik kan daar nu dus pas morgen mee beginnen. Ik heb mij wel netjes gehouden aan het gezonde ontbijt. Dat was nodig ook. Dit is dag zes (6) zonder nicotine en ik voel mij waardeloos. Het begon gisterenmiddag. Rillen, koud, lip gebarsten, de hele dag dorst maar nergens trek in. Slecht geslapen en veel gezweet. De ellende is begonnen. Vandaag doe ik dus rustig aan. Ik ga een beetje hangen en wat opruimen… en ik ga de kleine kabouter 500 keer vragen hoe het met ‘r huiswerk staat.

There is no love lost, tussen mijzelf en de Nederlandse fact based media.

Ik vind de meeste kranten en bladen waardeloos. Televisie vind ik helemaal erg. Ik heb in 2006 mijn televisie de deur uit gegooid.

Ik kwam enige dagen geleden dit juweeltje tegen.

Leest u even mee?

identity

NU.nl: Ryanne van Dorst maakt programma over Nederlandse identiteit.

Hele, hele, hele, diepe zucht.

Ryanne van Dorst gaat in het nieuwe BNNVARA-programma Holland! op zoek naar de Nederlandse identiteit.
De zangeres gaat daarover in gesprek met politici, ex-gedetineerden, toeristen op de Zaanse Schans, bezoekers van een seksclub en met de voorman van een rechts-extremistische groep.

Even opletten?

Als je met “politici”, “ex-gedetineerden”, “toeristen op de Zaanse Schans”, “de bezoekers van een seksclub” en een “voorman van een rechts-extremistische groep” een beetje gaat koffieleuten met een cameraploeg erbij? Dan krijg je een prima beeld van DE Nederlandse Identiteit.

Nod Yes Icon

Het is om te huilen.

Dit betekent dat een bloemist in Alphen a/d Rijn, of een visboer in Pekela, of een ICT’er in Schiedam dus niets, maar dan ook niets bijdragen aan DE Nederlandse Identiteit. Anders had Ryanne (“de zangeres” red.) ze wel meegenomen in haar sociaal-wetenschappelijke “onderzoek”. Ryanne gaat – gek genoeg – niet in gesprek met Salafisten of Grijze Wolven. Ryanne gaat ook al niet in gesprek met Republikeinen (dat zijn Nederlanders die het Koningshuis willen afschaffen). Ryanne gaat niet in gesprek met militairen (die meestal meer trots en nationalistisch zijn). En Ryanne gaat uiteraard niet in gesprek met #Nexit aanhangers (dat zijn Nederlanders die dol- en dolgraag uit die EU willen).

Neen.

Een handjevol politici, een groepje criminelen, wat domme toeristen die molens (en kaas) leuk vinden, een stel sex freaks en 1 hele voorman van 1 hele rechts-extremistische groep is meer dan genoeg om een eenduidig en helder beeld te krijgen van DE Nederlandse Identiteit. Het is vreemd dat ze dit doet voor BNN/VARA. Op hun website, Joop VARA Magazine, laten die gekken ons namelijk geregeld weten dat de Nederlandse identiteit helemaal niet bestaat. (Ik heb er elders uitvoerig over geschreven, zoek op “identiteit” en je komt een heel eind). Onze overheid denkt daar hetzelfde over. IK ben geen “Nederlander” meer. Ik ben een “inwoner met een Nederlandse achtergrond”.  Vroeger was ik een Nederlander, in een ver verleden. Dat is mijn “achtergrond”, mijn verleden. Mijn heden is slechts “inwoner”.

“Mensen hebben heel uiteenlopende meningen over Nederland en Nederlander zijn. Ook in Den Haag zijn ze er veel mee bezig. Ik wilde met dit programma graag zelf uitvinden hoe het er nu voor staat en zelf die zogenaamde ‘Nederlandse identiteit’ ontdekken”, zegt Van Dorst, die eerder het programma Geslacht maakte.

“Ook in Den Haag zijn ze er veel mee bezig”?

Met identiteit?

Ik betwijfel dat ten zeerste, mevrouw.

Maar laten we meedoen, ik snuif gezellig wat lijm… stel dat dit zo is? In Den Haag zijn “ze” veel bezig met “identiteit”. Is dat iets wat we willen? Willen we dat de overheid zich bezighoudt met onze “identiteit”? Waarom in godsnaam? Is de overheid bevoegd om zich bezig te houden met onze identiteit? Die van onze kinderen? Die van onze ouders, buren, collega’s?

De laatste zin maakt het allemaal nog vele malen erger.

Ik wilde met dit programma graag zelf uitvinden hoe het er nu voor staat en zelf die zogenaamde ‘Nederlandse identiteit’ ontdekken”, zegt Van Dorst, die eerder het programma Geslacht maakte.

Lamyae Aharouay wilde eveneens DE Nederlandse Identiteit ontdekken. En volgens mij wilde Hanina Ajarai dat ook. En die Karin Amatmoekrim hield zich er ook mee bezig.

De bloemist in Alphen a/d Rijn, de visboer in Pekela en de ICT’er in Schiedam zijn er – gek genoeg – beslist niet mee bezig.

En Ryanne maakte echt eerder een programma wat “Geslacht” heette?

Why am I not surprised?

feminazi-flag

Gender. En Identiteit.

Een prima begin van het nieuwe jaar.

Holland! is vanaf 8 januari iedere maandagavond te zien bij BNNVARA op NPO 3 en telt zes afleveringen. In een afsluitende studio-aflevering probeert Van Dorst vast te stellen hoe onze Nederlandse identiteit er op dit moment uitziet.

De titel van het programma is zorgvuldig gekozen. “Holland” is twee provincies, Noord en Zuid. De rest van “Nederland” telt dus niet mee?

En na al dat koffieleuten met een wetenschappelijke, uitgebalanceerde socio-demografische steekproef gaat Ryanne dan in de afsluitende studio aflevering “vaststellen” hoe ONZE Nederlandse Identiteit er op dit moment uitziet?

Bitch Please

Ryanne is geboren als hermafrodiet. Da’s natuurlijk niet leuk, ook niet voor haar ouders. Ongetwijfeld is dat allemaal zwaar en lastig en moeilijk geweest voor Ryanne. Ze weet niet goed wat ze zelf is en hoe ze zich voelt en bij welke club ze hoort etc. Allemaal problemen van psycho-sexuele aard en socio-psychologische aard. Ryanne heeft allerlei vormen van “hulp” gehad: operatie, therapie, medicatie (hormonen). Klaarblijkelijk hielp dat allemaal niet afdoende. BNN/VARA heeft daarom een paar ton uitgetrokken voor Ryanne zodat ze fijn haar issues kan uitwerken op televisie, tegen een riante gage, betaald door ons.

Het is echt te lachwekkend voor woorden.

Het is alsof je een dement iemand vraagt naar de kwaliteit van HET Nederlandse onderwijs.

Of een Alzheimer patient laat uitzoeken hoe het zit met DE Nederlandse medische wetenschap.

Hoe zou het toch komen dat steeds meer mensen DE Nederlandse media de rug toekeren?

Wat valt er nog te doen voor Ryanne, wat valt er nog te bereiken?

Na het enorme succes van “Geslacht” en deze “Holland Uitroepteken” reeks volgt vast een heel diep dal.

Het zal heel lastig worden om de enorme hoogten van deze twee geweldige journalistieke kronieken te overtreffen. Deze documenten zullen nog decennialang tot allerlei discussies leiden in de media, de wetenschap en de kunsten. Sinds “Geslacht” uitkwam is Nederland heel anders naar zichzelf gaan kijken. Na “Holland Uitroepteken”… zal niemand meer hetzelfde zijn.

Misschien kan ze rond oktober/november 2018 een reeks doen over hoe Zwarte Piet een vorm van transfobie is?

Share