Omdat de Prinsesjes van Oranje Ook Geen Nieuwe Telefoons Krijgen, Daarom!

, , Comments Off on Omdat de Prinsesjes van Oranje Ook Geen Nieuwe Telefoons Krijgen, Daarom!

Ik kampte de afgelopen dagen met vreselijke pijn in mijn gezicht.

De hele rechterkant deed afschuwelijk veel zeer.

Wang, neus, oor… en gisteren werd dat allemaal nog veel erger.

Ik snoot mijn neus en het was alsof mijn gezicht uit elkaar knalde.

Al mijn tanden (boven rechts) begonnen te tintelen en daarna voelde het alsof ik een acute wortelkanaal had, maar dan door mijn hele rechterbovenkaak, tot aan mijn hoektanden aan toe.

Oog tranen, oor suizen en kraken en pijn, pijn, pijn.

We zijn gisterenavond naar het ziekenhuis geweest, dokterspost.

De kleine kabouter vond het allemaal prachtig.

Ziekenhuis was zo goed als leeg (de echte Koningsdagdrukte moest nog beginnen) dus ze mocht met ‘r Oxboard door die enorme lege hallen en gangen crossen.

Beveiliging, personeel, iedereen vond dat prima.

Ik blijk een hele heftige bijholte ontsteking te hebben. Zo’n ontsteking bereikt op een gegeven moment je zenuwen en dan is het echt niet leuk meer. Ik heb een zware antibiotica kuur (dat betekent last van je darmen en natte poep), een ontstekingsremmer (dat betekent weinig/geen alcohol, anders last van je maag), pijnstillers en een heftige neusspray waar ik direct van moest kokhalzen.

De medicatie werkt. Pijn zakte gisterenavond laat. Nu ben ik vooral groggy.

Dit is een geluk bij een ongeluk. Het betekent namelijk geen Koningsdag voor Papa. Ik moet medicijnen slikken, aansterken en vooral rusten. Voor de kleine kabouter betekent het de hele dag met ‘r vriendinnen shoppen op de vrijmarkt zonder enige vaderlijke bemoeienis.

Dutch Flag

 Nu we het toch over vaderlijke bemoeienis hebben?

Onze Koning, Willem liggend streepje Alexander, is 50 jaar geworden.

Van harte gefeliciteerd.

Wat het opvoeden van dochters betreft blijken de Koning en ik min of meer op dezelfde lijn te zitten.

NU.nl: Dochters Willem-Alexander krijgen geen nieuwe telefoons.

De dochters van Koning Willem-Alexander krijgen geen nieuwe telefoons. De drie prinsessen hebben ieder vanaf hun tiende een eigen mobieltje “te leen” van hun ouders. Geen nieuwe modellen maar telefoons die Willem-Alexander en Máxima zelf hebben gebruikt. De dochters moeten zich houden aan strenge regels rondom het telefoongebruik. Op vakantie en ‘s avonds bijvoorbeeld moeten ze uit. “In theorie hebben wij zeggenschap”, waarmee de koning aangaf dat het in de praktijk nog weleens anders gaat.

Eens.

De kleine kabouter heeft een eigen mobieltje, om gebeld te worden, door mij, als ze buiten spelen is.

“Waar ben je? Met wie ben je? We gaan eten om <X> uur” etc.

Het is een goedkoop mobieltje; 9,95 bij de Kijkshop.

Er staat geen beltegoed op.

Daarnaast heeft ze inderdaad twee oude werktelefoons (smartphones) van mij,een HTC en een Sony.

Die telefoons hebben ook geen beltegoed, dus alleen mee spelen via WiFi.

Op vakantie uit hoeft van mij niet, maar ‘s avonds liggen de telefoons inderdaad niet binnen handbereik van de kleine kabouter.

Koning Willem-Alexander wil niet weten wat zijn dochters uitspoken. Hij heeft de afspraak met hun beveiligers dat die niet uit de school klappen over wat de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane doen. “Sterker nog, als ze dat wel vertellen, dan zeg ik: dat wil ik niet weten, als ze maar veilig zijn.”

Opnieuw eens.

Ik check nooit mijn dochter’s telefoons, Chromebook of internetgebruik.

Ik vind dat ze zelf mag delen wat ze zoal uitspookt online en offline.

(Tot ze met jongens omgaat).

Share