Off The Wagon? Get On That Fucking Bike! (Fat Man In A Little Coat)

, , Comments Off on Off The Wagon? Get On That Fucking Bike! (Fat Man In A Little Coat)

CITOs zijn voorbij!

Dat betekende gisteren off the wagon. Ik heb de jongedame mee uit eten genomen: bitterballen en een hapje vooraf, daarna pizza en ijs bij Il Panorama en een taxi naar huis.

Er volgen zenuwslopende weken. Ze krijgt de resultaten pas begin februari. Als ze een VMBO T of HAVO advies krijgt zit ze goed. Ze is dan feitelijk klaar voor dit jaar. Ze kan de rest van het jaar dan op cruise control. Ik heb ‘r voorgesteld om zich te gaan inschrijven voor iedere culturele, kunst of sportclub die ze maar kan verzinnen. Ze kan dan de rest van het jaar, paar keer per week, direct uit school leuke activiteiten doen, want echt hard werken en blokken is er niet meer bij. Als ze lager dan VMBO T scoort, dan moet ze kei- en keihard werken de rest van het jaar. Als ik zeg “zenuwslopend” dan bedoel ik voor Papa. De jongedame blijft er vrij laconiek onder. Ze heeft ‘r lijst met scholen rond, zo’n 10 zijn er gevonden. Het gaat allemaal om de top 3, die zijn “af”, maar de volgorde van de rest zal de aankomende weken bepaald moeten worden. Opnieuw: zenuwslopend en heel erg spannend.

Onderweg naar het restaurant kwamen we langs een kledingzaak (wat duurder, maar niet extreem). Aldaar vond de jongedame een geweldig mooie herenjas, die super was afgeprijsd, dus die moet je kopen, Papa, die is echt te gek. Dat heb ik gedaan. Ik ben er heel erg tevreden mee. Ik koop vrijwel nooit kleding voor mijzelf en al zeker geen dure spullen. De jas die ik draag komt uit London, 2008. Mijn andere drie jassen zijn eveneens gevonden door mijn dochter, stuk voor stuk prachtig. Ik draag ze allemaal graag, maar deze nieuwe is geweldig t/m eind maart. Het is een warme jas.

We vonden daar tevens een paar schoenen die helemaal fenomenaal waren. Ze kosten echter 139 euro en ik heb nog nooit een paar schoenen gekocht van meer dan 90 euro. Ik zit een beetje met dat bedrag in mijn maag. Ik ben vanaf morgen weer veel aan het werk, dus er komt een zak met extra geld aan en die kleine is aan het drammen “koop ze nou, koop ze nou, koop ze nou, want dan zie je er eindelijk eens cool uit” dus ik ben dat serieus aan het overwegen.

Dit wordt allemaal nog veel erger. We vonden daar tevens een hele dure poncho/shawl winkel. Die hebben een website en daar hebben ze geweldige, prachtige poncho’s voor de jongedame. Je kunt het dragen als shawl of als sari, of als poncho. Ze wil al heel lang een poncho, maar dit kreng kost 75 euro… en eh… 75 euro voor een shawl is waanzin. En het is veel te duur. En ze heeft geen shawl nodig. En het is waanzin. Maar ook dat ben ik serieus aan het overwegen, want ze zijn te mooi.

Na een avond pizza, bier, sambuca en taxi ben ik in absoluut perfecte staat voor fitness.

Ik voel mij namelijk vreselijk schuldig en schuldgevoel is een geweldige motivator.

Ik heb een gezond ontbijt gehad, sap, beschuitje kaas en een mean espresso.

De boodschappen voor de hele volgende week zijn besteld en komen morgen. Ik ben ditmaal net ietsje meer dan 100 euro kwijt voor opnieuw een week vol gezond en lekker eten. Ik wil proberen om echt iedere keer rond de 100 euro uit te komen en dat kan mits ik slim bestel en organiseer. Daar zit meer water bij dan de vorige keer want ik wil nog meer water drinken om van dat buikvet af te komen.

De jongedame gaat met haar leerkrachten en klas het einde van CITO vieren met een leuk uitje (zelf betalen) naar of Tun Fun of de bios, of Bounz of schaatsen, of… whatever. Er wordt vandaag over gestemd geschreeuwd in de klas en de meeste stemmen hardste schreeuwers winnen. Ze moeten allemaal zelf geld meenemen om het uitje te betalen, het openbaar vervoer en … patat en ijs voor de lunch! Dat wordt dus de hele dag keet en waanzin; die komt als een gesuikerde stuiterbal terug. Omdat CITOs voorbij zijn gaan “de teugels los” en dat betekent dat ze chocoladebroodjes en energiedrankjes mee mogen nemen in de bus/tram. Dat zal het personeel van het GVB ongetwijfeld zeer waarderen.

Nod Yes Icon

guilt-trip

Wat ga ik doen?

Ik ga die pizza eraf trainen.

Ik ga vandaag slechts een klein beetje krachtoefeningen doen, vooral om mijn spieren warm en los te krijgen.

Daarna ga ik op die fiets richting de regenboog.

Ik ga steeds sessies doen van 3-5 minuten, voluit, op verschillende standen met muziek, gevolgd door een cooling down, half uurtje, dan wat loslopen en dan weer een half uurtje.

Ik ga proberen om twee uur voluit te trainen.

Ik ga dat doen in een joggingbroek, met 2 t-shirts en een dikke hoodie om nog meer te zweten.

Ik ga standen 1-2-3 gebruiken. De rest vind ik (nog) te zwaar.

Ik drink dan de hele dag alleen water. Voor lunch wordt het soep en 1 wit bolletje met gekookt ei.

Vanavond ben ik dan slap en heb ik echt honger, dus dan eten we zwaar (vanwege de storm): zuurkool met aardappelen en ambachtelijke rookworst.

(Die kleine eet vrijwel niets want die is de hele dag aan het suikeren en stuiteren red.)

Ik moet tevens proberen een knieband aan te schaffen ergens dit weekend en midalgan, want die knieholte voelt echt niet helemaal okay.

 

Share