NRC Migratiedebat: Een Kort Stuk, Want Jutta Chorus Had Weinig Tijd

, , Comments Off on NRC Migratiedebat: Een Kort Stuk, Want Jutta Chorus Had Weinig Tijd

Het grote NRC Migratie Propaganda Offensief gaat door!

(Alles om die migranten misdaadcijfers te doen vergeten red.)

We gaan wat loze taal uitspuwen met Jutta Chorus.

Leest u even mee?

NRC: Migratie is een geloof geworden.

Migration

De Syrische leraar harkt het tuintje aan langs de pas ingezaaide grasmat. Zijn vrouw knipt de dode bloemen uit de geranium. Na anderhalf jaar wachten in tien kamers in de noodopvang hebben ze een rijtjeshuis betrokken aan de rand van de Gooise heide. Met hun dochter Maria van acht maanden oud. „We moeten nog twee weken naar school”, zegt haar moeder in het Nederlands, „en dan: zomer.” Levensgeluk.

Yaaaay!

Door de roze wolken heen is de Syrische leraar kritisch over alle „lichte gevallen” die hij onderweg is tegengekomen. Afghanen, Iraniërs, Afrikanen. Het zou helpen, zegt hij nu, als asielzoekers allemaal eerlijk zouden zijn. Ze leren de toelatingsvoorwaarden voor Europese landen vanbuiten en passen hun verhaal daarop aan. „Aangemoedigd door hulpverleners en andere gelovigen in een volmaakte wereld.”

Jutta schat? Dat is iets heul anders dan de eindredactie recent publiceerde in hun “commentaar”.

Je wilt wel on message blijven schat, anders werkt de propaganda minder goed.

Afghaanse kinderen zijn kwetsbaar, blijkt uit rapportages van het Europees Ondersteuningsbureau voor Asielzaken (EASO). Van alle kinderen die op eigen houtje zijn gevlucht, komen de meeste uit Afghanistan. Dat komt, legde Christian Wilbers van hulporganisatie Save the Children me uit, doordat ze minder beperkingen hebben in het Europese asielbeleid. Zo worden ze vanuit Nederland niet teruggestuurd naar Italië als dat hun eerste land van aankomst is; Italië heeft onvoldoende voorzieningen voor minderjarigen. Als zij eenmaal zijn erkend als vluchteling, kunnen ze de rest van het gezin laten overkomen. Kinderen worden vaak vooruitgestuurd door de familie.

Italia heeft “onvoldoende voorzieningen”?

Zegt fokking wie?

„De ontmenselijking van de vluchtelingen door Europa, ontmenselijkt Europa”, schreef NRC zaterdag in het commentaar. Maar vluchten is niet óf een helletocht óf een kansberekening. Het is vaak van elk wat. En de discussie over migratie is in toenemende mate een kwestie van geloof geworden.

Ehm… NEEN?

Neen.

Shaking No Emoticon

Voor “linkse” knuffel Deugridders die schrijven voor het NRC is het een “geloof” geworden.

De rest van de wereld baseert zich – gek genoeg – nog steeds op metrics.

Want dat is waar migratie echt om gaat, Jutta.

Om cijfers.

„De vluchtelingencrisis is niet de schuld van Europa”, zegt de Syrische leraar in zijn tuin. „Het is een reëel probleem. Als je alles onmenselijk vindt, kun je geen migratiebeleid meer voeren.”

Ik laat u achter met Jan van de Beek.

Mag u helemaal zelf bepalen of het debat een kwestie van geloof is, goed?

Share