NRC Eindredactie: “Oorlogsmisdaden Zijn Okay”

, , Comments Off on NRC Eindredactie: “Oorlogsmisdaden Zijn Okay”

Er is geen ontkomen aan.

De afgelopen week werd er door diverse media weer uitvoerig aandacht besteed aan terugkerende Jihadi’s.

Ik heb daar vrij uitgebreid over geschreven.

Minderjarigen zijn – per definitie – onschuldig.

Die arme kinderen kunnen er geen ruk aan doen dat hun ouders knettergek religieus zijn.

Ze moesten mee naar dat Kalifaat, ze hadden geen keus.

Ze hebben een Nederlands paspoort, dus moeten die kinderen terug naar “huis”.

Hun ouders?

Keep Out

Nou… volgens mij moet je die uitleveren aan het Iraakse of Syrische leger.

Ze zullen voor hun vele oorlogsmisdaden berecht moeten worden in de regio, door de landen waar ze de misdaden hebben gepleegd.

The New York Times is het met mij eens wat de kinderen betreft.

NYT: What Should Europe Do With the Children of ISIS?

Ik vind het een heel goed artikel.

Die kinderen moeten zo snel mogelijk weg uit dat oorlogsgebied.

En dan hebben ze bergen hulp nodig.

Dan ben je er echter nog niet helemaal.

Omar Ramadan, the head of the European Union’s Radicalization Awareness Network Center of Excellence, puts the number of European children in Islamic State territory at hundreds, though it is impossible to say for sure. While governments have some data on children who left with their parents, the Islamic State bans contraception, and a woman’s duty is to create the next generation of warriors. When a baby is born under the Islamic State, it enters the world with no nationality. The Islamic State issues birth certificates, but no country recognizes them.

En die kinderen…. die moeten dus niet terug.

Gewoon hard zijn.

Het kan ons geen ene fuck schelen wie je Papa en Mama zijn. En we kunnen het niet controleren. We gaan geen DNA tests doen om te kijken of arm getraumatiseerd <kind x> toevallig een DNA match is voor een domme bekeerling uit Overijssel, of een rapper uit Arnhem, of een verward Syrisch bruidje uit Zoetermeer.

Alleen kinderen met een Nederlands paspoort.

GEEN – ik herhaal GEEN – volwassenen.

Die moeten in de regio in hechtenis genomen worden en aldaar worden berecht.

Het AD denkt daar duidelijk anders over.

Die kwamen met een vreselijk leuk stuk over de rappende Jihadi uit Arnhem.

AD: Charme-offensief van een jihadist in het nauw.

Net als de postbode Jihadi uit Overijssel en de “kakker” Jihadi uit Rotterdam, is het artikel overwegend positief. Het AD herhaalt klakkeloos wat ze door allerlei mensen wordt verteld. Pas aan het einde komt er een hele bescheiden kritische noot van de zoveelste zogenaamde academische “terrorisme specialist”.

Verhaal nodig
Logisch dat hij het zo verpakt, zegt Bart Schuurman, die aan de Universiteit Leiden onderzoekt hoe en waarom mensen deelnemen aan terroristische organisaties. ,,Iedereen moet ‘s nachts kunnen slapen. Als je geweld pleegt, heb je daar een verhaal bij nodig. Niet alleen voor de buitenwacht, maar ook voor jezelf. Hij vertelt dat hij vrouwen en kinderen helpt, maar hij zegt niets over hoe hij bescherming ziet en wat hij gedaan heeft. Dáár zit de angel.”

Nederland moet zich natuurlijk niet alleen druk maken om de eigen Jihadi’s.

Duizenden mensen uit Europa zijn richting het Kalifaat afgereisd, uit tal van landen.

Jihadi Come Home

Eenmaal terug in Europa kunnen die gekken vrij gemakkelijk reizen naar welk land ze maar willen.

Dat kan het NRC, Parool, Trouw, NPO, de Volkskrant en het AD helemaal niets schelen.

Gisteren (digitaal) en eergisteren (hardcopy) liet het NRC weer eens zien waarom ze met dikke voorsprong het meest geflipte en ideologische dagblad van Nederland zijn.

Leest u even mee?

NRC: Nederlandse IS-strijder die zich overgeeft dient goed behandeld.

De anonieme, redactionele “commentaren” van het NRC zijn altijd om te gillen.

De bulk van het artikel is vooral brallen: statelijke zelfverdediging, in-bello proportionaliteit en kijk mij eens lekker gaan, zeg?!?

In de woorden van Bart Schuurman… “de angel” zit in het einde.

Dit gaat ook over uiteindelijke reclassering en rehabilitatie. Advocaten en andere hulpverleners vragen Den Haag nu om een actieve houding, om voorlichting en begeleiding van de groep die de wapens neerlegt of dat wil doen. Het is verstandig om daarop in te gaan – niet alleen om humanitaire of internationaal rechtsstatelijke redenen. Maar ook omdat er op lange termijn een dialoog nodig is; maar al te vaak worden nieuwe oorlogen geboren uit bitterheid over de vorige.

Het is een knap staaltje eurocentrisme.

We hebben geen idee wat die gekken hebben uitgespookt. We kunnen er ook niet achterkomen. Al hebben ze honderden mensen op gruwelijke wijze vermoord, al hebben ze tientallen vrouwen en meisjes verkracht: het NRC is al bezig met reclassering en rehabilitatie… terwijl geen van deze gekken berecht is. Hier in Nederland kunnen ze straffen krijgen voor “deelname aan een terroristische organisatie”. Misschien kun je ze berechten voor kindermishandeling, want ze namen minderjarigen mee naar oorlogsgebied. Maar that’s it. Veel meer kun je echt vergeten, want de misdaden zijn ver weg gepleegd, de getuigen wonen ver weg en komen niet aan het woord, de daders rennen hard terug naar Nederland en enige gesprekken met hun hulpverleners (psychiaters, psychologen) zijn vertrouwelijk.

Wat de eindredactie van het NRC dus eigenlijk zegt is…

Oorlogsmisdaden zijn okay.

Nod Yes Icon

Moord, marteling, kidnapping, slavernij, verkrachting, pedofilie, kindsoldaten?

Allemaal okay.

Daarnaast zegt de eindredactie van het NRC het volgende:

Fuck de slachtoffers.

Als de kakker Jihadi uit Rotterdam jouw twee (2) zussen van 11 en 15 heeft verkracht?

Dan is dat okay.

Als de postbode Jihadi uit Overijssel je vader en moeder levend in de fik heeft gestoken?

Dan is dat okay.

En als de rapper uit Arnhem je broer levend aan een kruis heeft gespijkerd?

Dan is dat okay.

Fuck die slachtoffers.

Nu kun je nog een argument maken dat het Internationale Strafhof in Den Haag zich over de misdaden van het Kalifaat zou moeten buigen en dat oorlogsmisdadigers dan sowieso hier berecht zouden moeten worden. Ik ben echter van mening dat dit never nooit niet gaat gebeuren. Enig tribunaal tegen het Kalifaat betekent namelijk per definitie een tribunaal tegen Islam, tegen de letterlijke teksten in de Koran en daar begint dat Internationale Strafhof niet aan. Men is ten eerste veel te veel aan het deugen en ten tweede is men veel en veel te bang voor de Islam. Denk even mee: iedere misdaad waar je dit soort gekken van beschuldigd zal resulteren in: “Ja, maar zo staat het letterlijk in de Koran”. Dat is hun antwoord op alles. Enig tribunaal tegen deze gekken wordt dus automatisch een gillende en schuimbekkende toestand over de Koran, racisme, Islamofobie en een hele hoop apologetiek over the religion of peace. 

Mijn oplossing is verreweg de beste.

Alleen minderjarigen, geboren in Nederland, mogen terug en krijgen bergen hulp.

De volwassenen zullen daar moeten blijven en daar berecht moeten worden voor hun oorlogsmisdaden tegen de Iraakse en Syrische bevolking.

 Tot slot: de ideologen van het NRC stellen dat er een “dialoog” nodig is.

En dat is gek, want deze NederJihadi’s zijn hier geboren. Ze zijn grootgebracht met precies dat: dialoog. Klaarblijkelijk heeft dat geen effect gehad, want ze besloten om lekker te gaan hakken, zagen, schieten en verkrachten in en voor het Kalifaat. In de fantasiewereld van het NRC worden deze gekken ineens heul redelijk en aanspreekbaar als ze terugkomen? Denk even met mij mee. Ken je Charles Manson? Hoe lang zit die al opgesloten? Hoeveel psychologen, reclasseringsambtenaren, psychiaters en onderzoekers hebben een “dialoog” met hem geprobeerd? Het heeft nul komma fuck effect gehad. Charles Manson is levensgevaarlijk en als ie vrij zou komen..? Dan zou ie zo weer aan het moorden slaan. De misdaden van Charles Manson zijn niets in vergelijking met de misdaden van de NederJihadi’s. De gekte van Charles Manson is niets in vergelijking met de waanzin van de NederJihadi’s. Deze zogenaamde “strijders” (tegen vooral ongewapende burgers, met name vrouwen en kinderen) zijn vele malen gevaarlijker en gekker dan Charles Manson.

De eindredactie van het NRC denkt dat gevaar en die gekte wel even op te lossen met “dialoog”.

Zonder ook maar een (1) enkele psychiater of oorlogstrauma specialist te spreken.

Misschien kan het NRC de rappende Jihadi uit Arnhem een vaste column geven?

(Na “anoniem” solliciteren en een stageperiode red.)

Het AD heeft dan Ilgun, de vrouwen bedreigende, joden hatende, homo hatende, criminele Soldaat van Erdogan.

En het NRC heeft dan Marouane, de verkrachtende, martelende en moordende “rapper” uit Arnhem.

Hij heeft trouwens een heel leuk nieuw “liedje” gemaakt.

Wat een “charmeur” niet?

 

Share