Neehee! Tijdens Ramadan Houden We Onze Bek Over Slachten!

, , Comments Off on Neehee! Tijdens Ramadan Houden We Onze Bek Over Slachten!

De Ramadan is voorbij, dus dat betekent dat de diverse, tolerante en progressieve Deugridders nu ineens wel weer heel veel gaan mekkeren over het slachten van dieren. Tijdens Ramadan doen ze dat niet want ze zijn bang om dan uitgemaakt te worden voor racisten, xenofobisten, Islamofobisten of nog erger… populisten.

Leest u even mee?

En bedenk je dan dat kinderen en ouders zich tienduizenden euro’s in de schuld storten voor dit soort waanzin.

Parool: HvA-studenten slachtten kippen voor minor.

Tien HvA-studenten maakten voor de minor Creativiteit en Innovatie de documentaire Liefdevolle kip om vleeseters wakker te schudden. In de docu is te zien dat student Shannon Yzer (24) en Yannick van der Veer (21) allebei een kip in huis nemen en later slachten. Shannon kijkt positief terug op het samenwonen met Pien. “Elke dag gingen we samen knuffelen op de bank. En ze ging mij herkennen. Je bouwt een band op. Al snel zag ik in de supermarkt niet slechts kipburgers, maar echt de levende kippen die het zijn geweest. Dat heb ik nu nog steeds.” Ze hoopt dat mensen die de documentaire bekijken dit ook gaan realiseren.

Nod Yes Icon

Ja. Het. Staat. Er. Echt.

Dit domme wicht heeft ontdekt dat die kipburger, vroeger een echte kip was.

Daar was dit krankzinnige experiment voor nodig, want daarvoor begreep ze dat niet.

En ze hoopt, dat als mensen haar “documentaire” zien?

Dat wij dat dan ook begrijpen.

En allemaal ineens zin krijgen om te knuffelen met een kip.

Hoe groot achten we die kans?

Absolute Zero

Na vier weken werden de beesten geslacht. In de documentaire is te zien dat Shannon het daar moeilijk mee heeft. “Nee, nee, ik wil het echt niet,” zegt ze terwijl ze Pien stevig in haar armen vasthoudt. De vader van een studiegenoot, die zelf kippen houdt, assisteert. “Je moet het nekje uittrekken en dan hoor je een soort knak. Gewoon vasthouden en stevig trekken.” Vervolgens breken ze samen de nek. Dan volgt de onthoofding. Te zien is hoe haar medestudenten haar aanmoedigen: “Je eet zelf kip, doe het.” Na de slacht is Shannon naar huis gegaan. “Die kip moest toch nog uitlekken.”

Onverdoofd slachten is echt monsterlijk.

Arme Shannon, helemaal overstuur naar huis en dan uithuilen op een bed vol knuffels.

Lola belandde op de bbq en Pien ging in de soep. Shannon: “Die bouillon was echt prima!” Nadat Pien in de kippensoep verdween, heeft ze bijna geen vlees meer gegeten. En al helemaal geen kip. “Dat vind ik echt moeilijk, omdat ik nu zo lang met zo’n beest heb gewoond. Een projectgroepgenoot, die voorheen elke dag vlees at, ervaart nu de nadelen van thuiswonen. “Die is echt boos op zijn moeder als er weer kip op tafel staat.”

De “nadelen” van thuiswonen?

Vindt dan even een baan en regel een eigen huis, loser.

Is het beter om helemaal geen vlees meer te eten? Het gaat erom dat je niet zomaar kip koopt, vindt Shannon. “Kijk naar waar de kip vandaan komt en of het dier echt een goed leven heeft gehad.” De studenten van de HvA vonden de opdracht, volgens Shannon, een goed idee. “Ze zeiden: ‘hoe schokkender en hypocrieter hoe beter’.”

Wist je dat een kreeft veelal levend de pan in gaat en dan wordt dood gekookt, Shannon?

Als de kreeft mazzel heeft, slaan ze ‘m eerst bewusteloos.

Dan wordt ie dood gekookt met een hersenschudding.

Concussion

Volgende week adopteert Shannon een kreeft.

Om lekker mee te knuffelen.

Kijk je wel uit voor Papa en Mama, Shannon?

Hij bromt en hij trilt.

Lobster Dildo

Share