Moslim Inreis… Sorry… – Uitreisverbod

, , Comments Off on Moslim Inreis… Sorry… – Uitreisverbod

Meer goed nieuws uit Ankara.

Onze Broodje Döner boycot maakt de Turkse overheid helemaal knettergek.

NRC: Aantal Turkse Nederlanders mag Turkije niet uit.

Een aantal Turkse Nederlanders mag Turkije niet verlaten vanwege een uitreisverbod. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken na berichtgeving van de NOS. Volgens het ministerie gaat het om ongeveer tien mensen die worden verdacht van betrokkenheid met de Gülenbeweging. Het uitreisverbod werd volgens het ministerie opgelegd in de nasleep van de mislukte coup vorige zomer en is geen direct gevolg van de diplomatieke rel die vorige maand ontstond nadat de Turkse minister Kaya tot ongewenste vreemdeling werd verklaard en naar Duitsland werd uitgezet. Het ministerie heeft contact met de Turkse autoriteiten en probeert tot een oplossing te komen. De mensen die vastzitten zouden hulp kunnen krijgen van de Nederlandse ambassade in Turkije.

Prison

Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders reageerde op het uitreisverbod bij persbureau ANP. Hij zei het probleem “op hoog politiek niveau” te hebben aangekaart.

Laat je spierballen zien Koenders!

Niet alleen Nederlandse Turken zouden onder het uitreisverbod vallen. Volgens de NOS zouden er ook zeker tien Duitsers problemen hebben om het land te verlaten. Ook een aantal Zwitsers zou problemen hebben het land te verlaten maar volgens de omroep zouden zij inmiddels zijn vertrokken.

Het doet mij allemaal sterk denken aan de jaren ’30.

Turk Nazi Flag

Share