Monkey Business Op Sint Maarten (Met Irma De Jankerd, Niet De Orkaan)

, , Comments Off on Monkey Business Op Sint Maarten (Met Irma De Jankerd, Niet De Orkaan)

Weet u nog dat Argentina helemaal blut ende failliet ging?

Da’s jaren en jaren geleden.

Banken dicht, niemand heeft geld, supermarkten leeg.

Het was een drama.

Ik herinner mij een verhaal op CNN – met beelden – waar een truck omviel en in die truck zaten grote lappen vlees, bedoeld voor een slagerij. Talloze mensen vlogen als hongerige hyena’s op die truck af en gingen ervandoor met dat vlees. In diezelfde periode werden veel dieren illegaal “geslacht” (vermoordt door hongerige mensen, zuiver voor het vlees). Het kan erger: mijn grootouders hebben mij een paar gruwelverhalen verteld over de hongerwinter. En nee, ik ga ze niet herhalen, ik heb liever een vogelspin die eitjes legt in mijn oor. En tja, mijn ex… toen die zwanger was? Die at echt alles op. Je moest echt uitkijken voor je vingers.

Mijn punt is helder.

Hongerige mensen doen de gekste dingen.

monkey-sign

WNL: Bizar: ‘Dierentuin op Sint-Maarten geplunderd. Ze eten apen op’.

Oh, for fuck’s sake!

De dierentuin op Sint-Maarten wordt volgens Irma Neijman van Animal in Need geplunderd. “Mijn contactpersoon daar zegt dat slangen en apen uit kooien worden gehaald door mensen. Ze zeggen dat ze de dieren gaan opeten”, zei Neijman zojuist in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Ze heet echt Irma?

LOL!

Zeker weten dat het om “opeten” gaat?

Willen ze die beesten niet gewoon duur verkopen aan rijke kwallen?

“Ze plunderen de zoo, ze stelen de apen en de slangen en ze eten deze op. De mensen zijn gek geworden!”, kreeg Neijman te horen van Sunitha, die op dit moment op het eiland is. Zij heeft daar al meerdere honden opgevangen in haar huis, nadat het asiel werd verwoest.

Oh, zegt Sunitha dat?

Nou dan is het vast waar.

Nod Yes Icon

“Nood breekt wetten, uiteraard begrijp ik dat”, schrijft Neijman op Facebook. “Maar kennelijk zijn sommige mensen in staat al hun menselijkheid opzij te zetten. Mensen die blijkbaar al hun humaniteit verliezen en de verschrikkelijke ramp op Sint Maarten gebruiken om een walgelijke duistere kant van zichzelf te ontplooien.”

Dat was een hele volzin Irma.

Jij denkt dus dat die mensen, op Sint Maarten, wat helemaal verwoest is een beetje misbruik van de situatie maken?

Die mensen zaten zich daar stierlijk te vervelen al jaren.

En de laatste paar maanden dachten ze, weet je wat?

Ik ga de walgelijke, duistere kant van mijzelf ontplooien.

Hoe kan ik dat het beste doen?

Toen kwam dus Irma (de orkaan, niet de jankerd) dus en al die verwoesting.

En toen dachten ze … weet je? Als ik nu eens een slang uit de dierentuin steel en opeet? Dat is volgens mij een ideale manier om mijn walgelijke en duistere kant te ontplooien. Ik ga dat eens proberen. En dan ga ik wachten en eens zien wat Irma (de jankerd, niet de orkaan) daar zoal van vindt op Twitter. Als zij mijn gedragingen nu inderdaad omschrijft als wat het is, namelijk het ontplooien van die walgelijke en duistere kant van mijzelf, dan doe ik het dus goed en ga ik door. Dan ga ik daarna zo’n grote vis uit die dierentuin stelen en die eet ik ook op!

Ik betwijfel dat mensen plotseling trek krijgen in slang of aap.

En sommige apen zijn heel sterk toch?

En hebben aids en zo?

Ik geloof er geen ruk van, Irma.

Share